Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

#ΗΠΑ, #Φλόριντα, #Τυφώνας_Μίλτον: Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την καταστροφή και τον θάνατο, στην άλλη άκρη του #Ατλαντικού...16 μέχρι τώρα οι νεκροί...

 


#ΗΠΑ  #Φλόριντα #Τυφώνας_Μίλτον
Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την καταστροφή και τον θάνατο στην άλλη άκρη του 'Ατλαντικού...

16 μέχρι τώρα οι νεκροί που άφησε στο καταστροφικό περασμά του ο
τυφώνας Μίλτον, που διέσχισε τη Φλόριντα των ΗΠΑ και, μολονότι  υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της 5βαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, παραμένει πολύ επικίνδυνος, προκαλώντας κατά το πέρασμά του ρεκόρ επίσης, καταστρεπτικών  ανεμοστρόβιλων,και πλημμυρών, που με την σειρά τους κατέστρεψαν σπίτια, γειτονιές, ολόκληρες είναι  βυθισμένες στο νερό, ξεριζώθηκαν δένδρα και στέγες, αφήνοντας 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά 
και

επιχειρήσεις έμειναν 

χωρίς ρεύμα, μόλις 2 εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν.





Ο τυφώνας Μίλτον αφού σάρωσε την ακτή της Φλόριντα πέρασε στον Ατλαντικό, προκαλώντας περισσότερους από 19 ανεμοστρόβιλους.




Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 16  νεκροί ( ο αριθμός  μεγαλώνει κάθε ώρα που περνά ),άνθρωποι, που έχασαν τη ζωή τους από την τρομερή αυτή  καταιγίδα!





Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των 16 νεκρών που έχουν καταγραφεί  ανά κομητεία έχει ως εξής: 

Στο St Petersburg (6), στην Κομητεία Πινέλας(2), στην Κομητεία Volusia(4), στην Κομητεία Citrus(1), στην Κομητεία Hillsborough (1),

και στην

Κομητεία Polk (1).

Παρά το ότι  ο τυφώνας έχει πλέον  υποβαθμιστεί σε μετατροπικό κυκλώνα, όπως τον χαρακτηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τυφών και βρίσκεται πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, ωστόσο ακόμα  παραμένει πολύ επικίνδυνος!






'Επίσης, 3,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ολόκληρες περιοχές δεν έχουν πόσιμο νερό, μόλις 2 εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν, ενώ πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων 11 εκατομμύρια άνθρωποι, αφού ακόμα  οι αρχές προειδοποιούν, πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει...

Επίσης και για πάρα πολλά ζώα ισχύει το ίδιο.
Οι ιδιοκτήτες ζώων στη Φλόριντα κάνουν τα πάντα για να τα προστατεύσουν από τον τυφώνα Μίλτον ακόμη και αν δεν πρόκειται μόνο για κατοικίδια.

Ένα ζευγάρι που είχε μια φάρμα ως χόμπι δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο έχουν αναζητήσει καταφύγιο μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους μαζί με τα κατοικίδιά τους, ανάμεσά τους και ένα γάϊδαρο με όνομα Κας.

Κυκλώνας Μίλτον: Μωρό γεννήθηκε σε ένα δωμάτιο μέσα στην απόλυτη καταστροφή Την ώρα που χτυπούσε τη Φλόριντα, ένα μωρό ερχόταν στη ζωή, με τους γονείς του να μιλούν για «θαύμα»…

Αναδημοσιεύουμε από 
www.vradini.gr

Κόσμος


Vradini.gr
Μια ανθρώπινη ιστορία εν μέσω των καταστροφών που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Μίλτον έγινε γνωστή μέσα από δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ…

Την ώρα που ο Μίλτον χτυπούσε τη Φλόριντα, ένα μωρό ερχόταν στη ζωή, με τους γονείς του να μιλούν για «θαύμα»…

Η Κένζι Λούελεν και ο πατέρας του μωρού, Ντιούι Μπένετ έκαναν ένα άκρως επικίνδυνο ταξίδι μέχρι το νοσοκομείο κι ενώ ο κυκλώνας Μίλτον σάρωνε τη Φλόριντα, για να φέρουν στη ζωή το αγοράκι τους.

Η ίδια, μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή προς το νοσοκομείο γέννησε σε ένα δωμάτιο με θέα στην καταστροφή που είχε προκαλέσει ο κυκλώνας.

Ευτυχισμένη πια, περιέγραψε στο NBCNews τις δραματικές στιγμές που βίωσε μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο.

Ο τοκετός της ξεκίνησε στο σπίτι της στο Πορτ Σαρλότ της Φλόριντα νωρίς την Τετάρτη 9/10 και λίγες μόλις ώρες πριν χτυπήσει ο κυκλώνας.



Συνοδευόμενος από 50 ανεμοστρόβιλους και καταστροφικές πλημμύρες, ο κυκλώνας δεν είχε χτυπήσει ακόμα, αλλά στο σπίτι του ζευγαριού είχε ήδη αρχίσει να μπαίνει νερό. Είχαν σκεφτεί να απομακρυνθούν νωρίτερα προς το δυτικό Πάλμ Μπιτς, αλλά ευτυχώς δεν το έκανα,ν γιατί η περιοχή, όπως αποκαλύφθηκε μετά, βρέθηκε στο επίκεντρο του κυκλώνα!

«Το μυαλό μου δούλευε με χίλια, σκεφτόμουν, τι θα κάνω;» δήλωσε μετά τον τοκετό η 22χρονη η οποία όπως παραδέχθηκε ήταν «πολύ νευρική» καθώς είχε έρθει η ώρα να γεννήσει την στιγμή που η περιοχή θα ήταν στο επίκεντρο του ενός από τους ισχυρότερους κυκλώνες όλων των εποχών.

Στην ίδια κατάσταση βρισκόταν και ο 24χρονος σύντροφός της, Μπένετ, που λίγα χρόνια πριν, το 2017, είχε χάσει τον πατέρα του στον τυφώνα Ίρμα…

Μετά από αρκετές ώρες που είχαν ξεκινήσει οι συσπάσεις στο σπίτι, το ζευγάρι τελικά πήρε την δύσκολη απόφαση και ξεκίνησε το επικίνδυνο ταξίδι προς το Νοσοκομείο Σαρασότα Μεμόριαλ.



«Η μητέρα μου οδηγούσε εν μέσω θύελλας. Προσπαθούσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί», δήλωσε ευτυχής η νέα μητέρα. «Δεν υπήρχαν πραγματικά πολλοί άνθρωποι στους δρόμους, γιατί είχε πολύ άνεμο έξω και έβρεχε αρκετά» δήλωσε βλέποντας όπως είπε από το δωμάτιο της, την ώρα του τοκετού, δέντρα να ξεριζώνονται και τη βροχή να δυναμώνει.

Ο μικρός γεννήθηκε με ασφάλεια με καισαρική τομή στις 11.45 μ.μ. τοπική ώρα, και η μητέρα δηλώνει «είναι ένα μωρό θαύμα»...

Το ίδιο βράδυ, άλλα έξι μωρά γεννήθηκαν στα δύο νοσοκομεία Sarasota Memorial κατά τη διάρκεια του Μίλτον.
Ακολουθήστε το vradini.gr