Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Μέσα σε τρεις εβδομάδες πέθαναν περισσότερα παιδιά από όσα σκοτώνονται στις ένοπλες συρράξεις όλου του πλανήτη μέσα σε ένα χρόνο...



Αναδημοσιεύουμε από:
Daynight.gr
Δημοσιεύτηκε
στις 30 Οκτωβρίου 2023

Μετά από τρεις εβδομάδες συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, περισσότερα από 3.340 παιδιά και ανήλικοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, 33 στη Δυτική Όχθη και άλλα 29 στο Ισραήλ, ξεπερνώντας σε απόλυτους αριθμούς το νούμερο των παιδιών που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολεμικές συγκρούσεις σε όλον τον κόσμο από το 2019, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ανθρωπιστική οργάνωση Save the Children.
Τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στιγμή που το Ισραήλ ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς. Σε διαρκείς ενημερώσεις, το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, υπό τον έλεγχο της Χαμάς, ανεβάζει πλέον τον αριθμό των νεκρών σε πάνω από 8.000.


Η μη κυβερνητική οργάνωση συμπληρώνει ότι δυστυχώς ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ γιατί αυτή τη στιγμή αγνοείται η τύχη περισσότερων των χιλίων παιδιών στη Γάζα και εκφράζονται φόβοι ότι πολλά μπορεί να βρίσκονται θαμμένα κάτω από τα ερείπια.
Παράλληλα, η μη κυβερνητική οργάνωση ενημέρωσε ότι περισσότεροι από 6.300 ανήλικοι βρίσκονται τραυματίες στη Γάζα, 180 στη Δυτική Όχθη και 74 στο Ισραήλ.


«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ήδη από μόνος του πολύ σοβαρό γεγονός, όμως εδώ μιλάμε για επικών διαστάσεων παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων» υπογράμμισε ο διευθυντής της ΜΚΟ στην Παλαιστίνη, Τζέισον Λι, ο οποίος σε δραματικό τόνο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υπολογίζει περισσότερο τους ανθρώπους από την πολιτική, αφού κάθε μέρα που περνά, «αφήνει πίσω της παιδιά νεκρά και τραυματισμένα».
3,195 children killed in #Gaza in just three weeks has surpassed the annual number of children killed across the world’s conflict zones since 2019. We are calling for an immediate ceasefire.


  pic.twitter.com/vrEQ846tPB

— Save the Children International (@save_children) October 29, 2023



«Οι αριθμοί είναι συνταρακτικοί και δεδομένου ότι η βία όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη Γάζα, πάρα πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα ανήλικοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή, ακόμη περισσότερο όταν αναζητούν ασφάλεια και καταφύγιο σε σχολεία και νοσοκομεία» είπε ο Τζέισον Λι, που κατέληξε ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους.
Πηγές: CNN, EFE

'Ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της UNICEF πριν 6 ημέρες, δηλ.μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2023, 2.360 παιδιά ήταν νεκρά 
στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε 18 ημέρες...

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) ανακοίνωσε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ότι 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου, σε αντίποινα για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά πρόσθεσε πως άλλα 5.364 παιδιά τραυματίστηκαν, επικαλούμενη πληροφορίες της, χωρίς να κατονομάσει πηγές. Η UNICEF έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.
Μετά την αιφνιδιαστική, άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, που είχε απολογισμό πάνω από 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο αριθμό που έχουν δημοσιοποιήσει οι ισραηλινές αρχές, εξαπολύθηκαν ασταμάτητοι βομβαρδισμοί από αέρος και με το πυροβολικό σε αντίποινα, ενώ ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στον θύλακα υπό πολιορκία.
«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Αντέλ Χοντρ, επικεφαλής της διεύθυνσης της Γιούνισεφ που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Η ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περί το 50% του πληθυσμού (2,3 εκατ.), τόνισε η υπηρεσία.
Η UNICEF κάλεσε τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούν η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις, δεκάδες από τους οποίους είναι παιδιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Οι συγκινητικές στιγμές επανένωσης της ομήρου που απελευθερώθηκε με την οικογένειά της

Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις μπήκαν στη Γάζα μέσα στη νύχτα – Άρματα μάχης εκτόξευσαν οβίδες | BINTEO


UNICEF: Τουλάχιστον 2.360 νεκρά παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε 18 ημέρες


Εισβολή ενόπλων της Χαμάς στο Ισραήλ από την θάλασσα – Σκληρές συγκρούσεις και 8 νεκροί


Απίθανη ομολογία μέλους της Χαμάς: «Μου έταξαν ένα σπίτι και 10.000 δολάρια για κάθε όμηρο που θα έφερνα πίσω» | ΒΙΝΤΕΟ


Απειλές από τις ΗΠΑ: Θα δράσουμε στρατιωτικά σε όποιον εμπλακεί στη διαμάχη Ισραήλ-Χαμάς


Ισραήλ: Οι συγκινητικές στιγμές επανένωσης της ομήρου που απελευθερώθηκε με την οικογένειά της