Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

΄Ολες οι θάλασσες του κόσμου δεν φτάνουν ... ...για να ξεπλυθούν και να καθαριστούν οι αμαρτίες μας ...΄Oχι δεν πρόκειται για σουρεαλιστικό παραμύθι ...

ούτε είναι υπόθεση μιας ταινίας προχώ...

πρόκειται απλά για τη σκληρή πραγματικότητα...

... Σεπτέμβρης 2015 μ. Χ...

... απέναντι από την Κω ...

στα παράλια του Μπόντρουμ, το κύμα ξέβρασε άψυχα σώματα μικρών παιδιών....

που αναζητούσαν να βρουν στην Ευρώπη τη " Γη της Επαγγελίας "...


Θέλησαν να σωθούν και να ζήσουν ξεφεύγοντας προς στιγμή άπ΄την εμπόλεμη ζώνη ...απ΄τα νύχια της δικής τους Πατρίδας -Μήδειας...

... κολύμπησαν προς την Ευρώπη αλλά η η γηραιά μας ήπειρος ...απλά τους ...ξέβρασε ...

Αν τελικά ήταν ταινία δεν θα είχε τον τίτλο

" Η Πόλη Των Χαμένων Παιδιών " ...

θα είχε προφανώς τον τίτλο :
" Η Ευρώπη των χαμένων ονείρων "...

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

3.258 θάνατοι στη Μεσόγειο σε βάρκες 
μικρές - ψεύτικες και πλαστικές 
σαν την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά μας ...
mariarosa
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Στα πόσα πνιγμένα παιδιά θα μας κρατήσετε στη Σένγκεν; 
Δώστε μας ένα νούμερο.Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης πέντε μεταναστών από την ιταλική ακτοφυλακή, νύχτα, στα νερά της Σάμου.Η εικόνα ίσως περιέχει: σχέδιο

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ : ΞΕΡΙΖΩΜΑ 

για ένα καινούργιο ΡΙΖΩΜΑ 

στην ΑΠΟΓΝΩΣΗ στην ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ 

και στον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ...

Οι σελίδες των εφημερίδων, τα τηλεοπτικά κανάλια, το διαδίκτυο πλημμύρισαν με αίμα. Με φωτογραφίες και σκηνές από τη Συρία που αφανίζεται, λες, σιγά σιγά από το χάρτη. 
Τι θα μείνει σε αυτή τη χώρα που βομβαρδίζεται ανηλεώς, που μόνο ερείπια έμειναν να θυμίζουν την άλλοτε κραταιά χώρα της περιοχής; 
Τι θα μείνει στις ψυχές των ανθρώπων που βλέπουν έναν-έναν τους διπλανούς τους να ξεψυχούν; Ποια θα είναι και πώς η ζωή των παιδιών, 
όσων επιζήσουν από τη φρίκη του πολέμου;
Εκτός από τα βίντεο,που διαφημίζουν όλα αυτά τα χρόνια της απόλυτης καταστροφής, την είσοδο στην Ελλάδα, υπάρχουν και δεκάδες πλάνα με πρόσφυγες που, έφτασαν σε αεροδρόμια χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, όπως Γερμανία ή Βέλγιο και προμοτάρονται σαν «success story».


Παράλληλα, καταγράφουν με τις κάμερες και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε ελληνικό έδαφος, όσο περιμένουν να πάρουν χαρτιά. 
Ωστόσο, οι εικόνες που «διαφημίζουν» είναι ειδυλλιακές και ουδεμία σχέση έχουν με την κατάσταση που πραγματικά επικρατεί στα νησιά. 
Οι διαφημιστικές μπροσούρες των δουλεμπόρων παρουσιάζουν την είσοδο στην Ελλάδα ως μία εύκολη και ακίνδυνη διαδικασία, που αξίζει τις χιλιάδες δολάρια που απαιτούνται, ενώ η ζωή στη χώρα μας είναι ιδανική. 
Την ίδια στιγμή, προβάλλονται εικόνες και βίντεο από την πορεία μεταναστών προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, που είναι πανευτυχείς και μετακινούνται με... πατίνια.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
astynomiko@pegasus.gr

...................................
Αυτά συμβαίνουν εδώ και 4 -5 χρόνια και ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο...
Στην ΄Ελλάδα βρίσκονταν τον Μάρτιο 2016 εγκλωβισμένοι περίπου 50.000πρόσφυγες ενώ ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,48.141 πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, ενώ τοΑιγαίο παραμένει υγρό νεκροταφείο, με δύο μικρά κοριτσάκια αυτήν τη φορά να εντοπίζονται νεκρά από το Λιμενικό.
Ας μην ξεχνάμε ότι από τις 20 Μαρτίου του 2016, ετέθη σε ισχύ η συμφωνία με την Τουρκία. 

Σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όσοι φτάνουν από σήμερα στην Ελλάδα, μπαίνουν στη λίστα της επαναπροώθησης στην Τουρκία, ενώ όσοι βρίσκονται ήδη εδώ, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ελληνικό έδαφος, με δεδομένο ότι τα βόρεια σύνορα είναι κλειστά.
Στις 15 Μαρτίου 2016, συμπληρώθηκαν 5 χρόνια 
από την έναρξη των συρράξεων στη Συρία.
Στη διάρκειά τους 4,7 εκατομμύρια Σύροι έγιναν πρόσφυγες .
ΔΕΊΤΕ το σχετικό βίντεο της ActionAid: 

Μια ιστορία που θα σε εκπλήξει

Ο πόλεμος ανάγκασε επίσης 4,7εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, "ο μεγαλύτερος πληθυσμός προσφύγων για μια μόνο σύγκρουση σε μια γενιά", δήλωνε τονΙούλιο του 2015 η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).
Η Τουρκία είναι σήμερα η χώρα που έχει δεχτεί στο έδαφός της τους περισσότερους από τους πρόσφυγες αυτούς, μεταξύ 2 και2,5 εκατομμύρια Σύρους.
Ο Λίβανος φιλοξενεί περίπου 1,2εκατομμύριο, σύμφωνα με επίσημες πηγές. 
Περισσότερο από τα δύο τρίτα αυτών ζουν σε συνθήκες "ακραίας φτώχειας", σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Στην Ιορδανία, σχεδόν 630.000έχουν καταγραφεί από την HCR αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. 225.000 Σύροι έχουν καταφύγει στο Ιράκ και137.000 στην Αίγυπτο.

΄Εκατομμύρια πρόσφυγες, μία ιστορία: Το συγκινητικό βίντεο της ActionAid ! Θλιβερή επέτειος : 5 χρόνια πόλεμος στη Συρία: 270χιλ νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες και μια χώρα ερειπωμένη.

Περισσότερα εδώ :

Σεπτέμβριος 2019 
Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν ξανά για άλλη μια φορά η Τουρκία απειλεί την Ευρώπη
ότι θα ανοίξει την στρόφιγγα των προσφυγικών ροών και ότι θα πλημμυρίσει με τους δύσμοιρους πρόσφυγες ακόμα και τις θάλασσες...
Και εγώ συνεχίζω ν΄αναρωτιέμαι μήπως επιτέλους όλοι εμείς οι απλοί και βουβοί θεατές αυτού του σκληρού και απάνθρωπου θεάματος πρέπει επιτέλους να δράσουμε;;;
Nα βρούμε την πιο μικρή λέμβο και να στοιβάξουμε επιτέλους όλους αυτούς
τους πραγματικούς υπεύθυνους του κακού και της τραγωδίας;

Μπορεί στην παρακάτω φωτό ορισμένα πρόσωπα να έχουν αλλάξει και να έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε άλλα πρόσωπα εξουσίας,
ωστόσο το νόημα και το περιεχόμενο της εξουσίας τους να παραμένει το ίδιο και μάλιστα να βαίνει και ισχυρότερο...
mariarosa
Σεπτέμβριος 2015 - Σεπτέμβριος 2019 
Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν ξανά για άλλη μια φορά η Τουρκία απειλεί την Ευρώπη;;;
Η Ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 και υποψήφια ευρωβουλευτής 
Σοφία Σακοράφα - παρουσίαζει το ντοκιμαντέρ 
«Σε Κατάσταση Πολέμου» - «In a State of War».
Το ντοκιμαντέρ, με υλικό από 9 εμπόλεμες ζώνες και με αναλύσεις από γνωστούς Έλληνες και ξένους ειδικούς, αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Υδρόγειο με τις πολυάριθμες εστίες πολέμων, εχθροπραξιών και εκτοπίσεων.
Η πρωτοβουλία της κα. Σακοράφα για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, έχει στόχο να αναδείξει τις πραγματικές αιτίες για τα τεράστια μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα με τους χιλιάδες νεκρούς.
Σοφία Σακοράφα: "Τίποτα δεν μπορεί να αποτυπώσει πιο πιστά τη φρίκη του πολέμου από την ίδια την εικόνα του. 
Τίποτα δεν μπορεί να καταδείξει με μεγαλύτερη έμφαση τον παραλογισμό του πολέμου από τα φρικτά αποτελέσματά του. 
Ο άνθρωπος προσπάθησε να εξηγήσει τον πόλεμο και να αναλύσει τις αιτίες του φιλοσοφικά, πολιτικά, επιστημονικά, με όλα τα μέσα του πολιτισμού του.
Δεν κατόρθωσε όμως να τον σταματήσει. 
Ο πόλεμος μπορεί να σταματήσει μονάχα όταν ο πολίτης, ενσυνείδητα, ορθωθεί ανυποχώρητο εμπόδιο απέναντί του. Όταν ως κοινωνία αποφασίσουμε να πολεμήσουμε τον πόλεμο. 
Με αυτό το ντοκιμαντέρ προσδοκούμε να κάνουμε ακριβώς αυτό. 
Να δείξουμε την αλήθεια του πολέμου. 
Την αλήθεια που κρύβει η παραπληροφόρηση. 
Την αλήθεια που παίρνουν μαζί στον υγρό τάφο τους όσοι προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη φρίκη του. 
Την αλήθεια που σκοτεινιάζει τα μάτια όσων κατατρεγμένων χτυπάνε την πόρτα μας. 
Την αλήθεια που θα κουβαλούν οι γενιές όσων μένουν πίσω τραγικοί απολογητές των ερειπίων της ζωής τους και του τόπου τους. 
Αυτή η αλήθεια πέντε χρόνια τώρα, σαν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, πολέμησα με κάθε τρόπο να ακουστεί, απέναντι στις κραυγές της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. 
Λένε ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές. 
Δεν θα πάψω στιγμή να πιστεύω ότι μπορούμε εμείς να γράψουμε την ιστορία μας. 
Απέναντι σε όσους μας προτείνουν αυτόν τον κόσμο σαν οριστικό, δεν θα πάψω στιγμή να παλεύω το όραμά μου για μια κοινωνία δίκαιη και ειρηνική. 
Δεν θα πάψω στιγμή να πιστεύω ότι μπορούμε εμείς να είμαστε οι νικητές. 
Γιατί μπορεί ο άνθρωπος στον πόλεμο να είναι πάντα χαμένος, αλλά μόνο ο άνθρωπος μπορεί να νικήσει τον πόλεμο."ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ ντοκυμαντέρ ΕΔΩ;