Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Χειροπέδες σε άλλους πέντε επιχειρηματίες,,,


Στον κλοιό της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ βρίσκονται οι επιχειρηματίες που χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο, καθώς συνεχίστηκε και χθες με αμείωτη ένταση η επιχείρηση «χειροπέδες» κατά των μεγαλο-οφειλετών... Μετά τις ηχηρές συλλήψεις επιχειρηματιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, κι όχι της Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβαν τον Κωνσταντίνο Γιαννίκο, διευθύνοντα σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού Alter, εκδότη του «Κόσμου του Επενδυτή» και ιδιοκτήτη του Εκδοτικού Οίκου «Μοντέρνοι Καιροί».

Η σύλληψη για μη καταβολή ΦΠΑ 1,2 εκατ. ευρώ έγινε έξω από το σπίτι του στη Βούλα ύστερα από έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής και κατόπιν συνεργασίας του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη. Σήμερα ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί στον οικονομικό εισαγγελέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προσφύγει στο άρθρο 99 κάτι που, ωστόσο, δεν σταματά τη διαδικασία δίωξης για μη καταβολή φόρων. Ωστόσο, σε άλλους τέσσερις επιχειρηματίες πέρασαν χθες χειροπέδες. Συγκεκριμένα:
Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε δύο ιδιοκτήτες πρατηρίων 25 και 32 ετών για σοβαρή υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, έκδοση εικονικών τιμολογίων και δελτίων αποστολής, καθώς και μη απόδοσης ΦΠΑ. Το τρέχον έτος, από το ένα πρατήριο εκδόθηκαν στο άλλο 67 εικονικά τιμολόγια αγοράς και πώλησης υγρών καυσίμων, και αντίστοιχα δελτία αποστολής, συνολικού ποσού 1.190.134 ευρώ. Τα 67 εικονικά τιμολόγια και δελτία αποστολής αφορούν αντίστοιχου αριθμού μετακινήσεις ποσοτήτων υγρών καυσίμων, 19.500 λίτρων ανά αποστολή και τιμολόγιο, με ΙΧ βυτιοφόρο συνολικής χωρητικότητας 4.940 λίτρων.
Στο πλαίσιο του αστυνομικού φορολογικού ελέγχου και την καταμέτρηση των ποσοτικών στοιχείων για το ίδιο διάστημα το ένα πρατήριο, ιδιοκτησίας του 25χρονου, φέρεται να διέθεσε στην κατανάλωση 1.408.524 λίτρα καυσίμων πέραν από τις κανονικές αγορές του. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών, φόρων κ.λπ. που έχασε το Δημόσιο υπολογίζονται σε παραπάνω από 1.200.000 ευρώ. Στο ένα πρατήριο είχαν υποβληθεί ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί στο Δημόσιο ΦΠΑ ύψους 106.523 ευρώ. Στο άλλο πρατήριο δεν αποδόθηκε ο ΦΠΑ που αναλογεί, και ανέρχεται στο ποσό των περίπου 357.000 ευρώ. Στο ένα πρατήριο είχαν βρεθεί και όπλα, πυρομαχικά και χρήματα. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Χθες η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε τον 66χρονο διαχειριστή εταιρείας εισαγωγής και εξαγωγής τροφίμων, Κ. Φουρούλη για τον οποίο εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 1.248.843,73 ευρώ. Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.
Στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν τον 65χρονο Ε. Δημητρίου, ιδιοκτήτη εργαστηρίου γυναικείων ενδυμάτων στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη για μη καταβολή χρεών ύψους 755.085 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δύο από τους συλληφθέντες επιχειρηματίες που οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas, Νίκο Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκη και τον ιδιοκτήτη της εταιρείας BodyLine, Λ. Λεβή.
Αύριο δικάζεται και ο 46χρονος Ν. Λημνιός, ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ στη δυτική Θεσσαλονίκη, του οποίου το χρέος ανέρχεται στο ποσό των 560.378,86 ευρώ.
Χρ. Παπουτσής
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξήρε την Οικονομική Αστυνομία για το έργο της σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και συνεχάρη τους άνδρες της νέας υπηρεσίας. Ο Χρ. Παπουτσής τόνισε ότι η υπηρεσία αυτή «δεν είναι σε καμία περίπτωση ενάντια στην επιχειρηματικότητα. Αντίθετα είναι δράση υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας». Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες και το ρόλο της Οικονομικής Αστυνομίας είπε: «Οι νέες Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξ ορισμού ασχολούνται με όλα τα διωκτικής, ποινικής φύσεως θέματα, που αφορούν οικονομική εγκληματική δραστηριότητα και διαφθορά. Και επαναλαμβάνω λειτουργούν υπό την εποπτεία του εισαγγελέα οργανωμένου εγκλήματος και όχι του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος εποπτεύει τις Υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης οικονομικού εγκλήματος και τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Συλλήψεις και για εισφοροδιαφυγή
Από τις 450 επιχειρήσεις με χρέη πάνω από 5 εκατ. ευρώ εισφορές η κάθε μία, οι 230 έχουν μπει σε ρύθμιση
Συλλήψεις και επιχειρηματιών που εισφοροδιαφεύγουν προανήγγειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κυρία Αθηνά Δρέττα, επισημαίνοντας ότι αυτό το ενδεχόμενο έχει πλέον ωριμάσει. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν 450 επιχειρήσεις με χρέη πάνω από 5 εκατ. ευρώ εισφορές η κάθε μία από τις οποίες οι 230 έχουν μπει σε ρύθμιση.
Οσον αφορά την εισφοροδιαφυγή είπε πως αυτή κυμαίνεται στο 30% - 33% και δεν αυξομειώθηκε σημαντικά λόγω της κρίσης, αλλά ούτως ή αλλιώς αποτελεί κουλτούρα στη χώρα μας. Για τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων επισήμανε ότι είναι χαμηλά και περί τις 10 Δεκεμβρίου θα υπάρξει μία ξεκάθαρη εικόνα για το ύψος τους. Για τον ΟΑΕΕ δήλωσε πως τα έσοδά του το 2011 (μαζί με τις ρυθμίσεις) θα φτάσουν τα 2,3 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ το 2007.
Στο πεδίο της φαρμακευτικής δαπάνης των ταμείων το σχετικό κονδύλι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ έναντι 5,2 δισ. ευρώ το 2009. Τέλος, για τα προνοιακά επιδόματα δήλωσε ότι το ύψος περικοπής τους ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, ενώ σε κάθε περίπτωση ανέρχονται σε 6 δισ. το χρόνο.
Δημήτρης Διαμαντίδης ΠΗΓΗ:

Συνελήφθη στο σπίτι του στη Βούλα, ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, Κώστας Γιαννίκος. Δεν έβγαινε από το σπίτι για να μην συλληφθεί !


Συνελήφθη στις 5:30 το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του στην οδό Μεγάλου Βασιλείου 72 στη Βούλα, ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, Κώστας Γιαννίκος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.koutipandoras.gr, το χρονικό της σύλληψης έχει ως εξής: Το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί από το πρωί της Δευτέρας από την εισαγγελία καθώς εναντίον του μεγαλομετόχου του τηλεοπτικού σταθμού, υπήρχε δικογραφία που είχε συντάξει η ΔΟΕ Μεγάλων Επιχειρήσεων. Ο Κώστας Γιαννίκος χρωστάει ως φυσικό πρόσωπο που διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία που περιλαμβάνει το ΑΛΤΕΡ περίπου 1,4 εκ ευρώ προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γλιτώσει την προφυλάκιση μόνο στην περίπτωση που καταβάλλει το μισό του ποσού που οφείλει, περίπου 700 χιλιάδες ευρώ.
Από το πρωί της Δευτέρας τέσσερις άνδρες του ΣΔΟΕ και τρεις της Ασφάλειας περίμεναν έξω από το σπίτι του Κώστα Γιαννίκου, ο οποίος όμως δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο, καθώς, όπως φαίνεται οι φρουροί του, που αντιλήφθηκαν την κινητικότητα, τον ειδοποίησαν.
Έτσι το απόγευμα το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ζήτησε τη δικαστική συνδρομή και η εισαγγελέας κα Σίσκου έδωσε εντολή να γίνει η σύλληψη.

«Θυσίες» βουλευτών

 
Η γενναιοδωρία των περικοπών από τους Έλληνες βουλευτές είναι 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της βουλής, δηλαδή 3.000 ευρώ περίπου ανά βουλευτή όταν αυτά τα 3.000 ευρώ έχουν δοθεί ήδη και από τον πλέον χαμηλόμισθο υπάλληλο. Σε μόλις 35 ευρώ ανέρχεται η «θυσία» που καλείται να κάνει ο κάθε Έλληνας βουλευτής για τα έξοδα κίνησής του το 2012, όπως φαίνεται από τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο δείχνοντας την έκδηλη πρόθεση των ανθρώπων της εξουσίας να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες που κάνει και ο απλός πολίτης. Η πίστωση για το τρέχον έτος προκειμένου να καλυφθούν συνολικά οι αποζημιώσεις και τα επιδόματα των βουλευτών όλων των κομμάτων αγγίζει τα 36 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το 2012 το ποσό μειώνεται στα 35 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι δαπάνες που προβλέπονται για τους 300 της βουλής: Για αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης και άλλα προβλέπονται 35.016.200 ευρώ, 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011. Οι βουλευτικές αποζημιώσεις που θα δοθούν το επόμενο έτος θα είναι 21.226.400 ευρώ, όσα προβλέπονται και για το 2011. Μεγάλη μείωση παρουσιάζεται στις αποζημιώσεις των εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών και τις επιτροπές με το ποσό να πέφτει από τα 5 εκατομμύρια ευρώ του 2011 στα 2.875.000 ευρώ για το 2012. Στα ποσά που αφορούν το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών παρατηρείται μια μείωση 131 ευρώ ανά βουλευτή (8.146.900 ευρώ, σε σχέση με τα 8.107.500 ευρώ του 2011). Εξίσου «μεγάλη» μείωση φαίνεται στα έξοδα κίνησης των βουλευτών, με το ποσό της μείωσης να αγγίζει τα 35 ευρώ ανά βουλευτή (ο προϋπολογισμός προβλέπει το ποσό των 1.705.100 ευρώ, ποσό κατά 10.500 ευρώ μειωμένο σε σχέση με το 2011).
Επίσης, η οικογενειακή παροχή βουλευτών φτάνει τα 212.800 ευρώ, ποσό ίδιο με του 2011 ενώ αύξηση παρουσιάζει η εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ του ΕΟΠΥΥ (Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) με το ποσό να φτάνει τα 850.000 ευρώ, αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο www.koutipandoras.gr σχολίασε: «Είναι μονομερής προσέγγιση αυτή, δεν είναι μόνο αυτή η εικόνα. Έχει μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση και πρέπει να μειωθεί κι άλλο, δεν διαφωνώ. Έχουν γίνει περικοπές σε επιδόματα, έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις. Η γενικευμένη κατεδαφιστική λογική δεν οδηγεί πουθενά. Ούτως ή άλλως, είμαστε από αυτούς που δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό λόγω των μειώσεων που γίνονται στους υπαλλήλους. Οι περικοπές είναι οριζόντιες, κόβουν από μεσαία εισοδήματα και χαμηλόμισθους. Μιλάμε για μια πολιτική γενικής εξόντωσης. Στόχος πρέπει να είναι η ανακοπή της ύφεσης με αναπτυξιακή προσπάθεια».
πηγη: