Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η μητέρα όλων των απεργιών - Δείτε ποιοι απεργούν τις επόμενες μέρες

Το Νewsit έφτιαξε για εσάς τον απεργιακό οδηγό της εβδομάδας για να ξέρετε τι σας περιμένει
- Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με την 48ωρη απεργια ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ 19&20/10
- Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία
- Συνεχίζεται η απεργία των τελωνειακών - Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν:
ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ απεργούν Τρίτη 18, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ θα μετάσχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας.
Δείτε αναλυτικά, εδώ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Δεμένα παρέμεινα τα πλοία στα λιμάνια και σήμερα ενώ σε δεύτερη εντός της εβδομάδας 48ωρη(από 06.00 της 19ης μέχρι 06.00 της 21ης Οκτωβρίου) προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - 12ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τη 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Θα πραγματοποιήσουν 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Εξαιτίας της απεργίας, η Olympic Air και η Aegean ανακοίνωσαν έκτακτα δρομολόγια και αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥΗ Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργίες που ειχαν προγραμματίσει, έκαναν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, ενώ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΟι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ Στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΔεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το ΥΠΟΙΚ την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΟι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.ΔΙΚΗΓΟΡΟΙΣυνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΟι δικαστικοί υπάλληλοι, όπως τη Δευτέρα, έτσι και σήμερα θα πραγματοποιήσουν από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων ενώ τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00.
Επίσης στην Αθήνα θα γίνουν αιφνιδιαστικές καταλήψεις και άλλων κτιρίων. 48ωρη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΣε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία), σύμφωνα με απόφαση των Ενώσεων των εργαζομένων. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας και θα γίνει πορεία προς τη Βουλή.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ βρίσκονται ήδη σε τριήμερη απεργία που ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και λήγει το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου όπου ξεκινά η 24ωρη Πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο Δημόσιο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν Τετάρτη και Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας. Κανονικά όμως θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά σχολεία την Τετάρτη
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΠαραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όλης της Ελλάδας αυτό το διήμερο καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα εργαζομένων.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Τη δεύτερη μέρα της απεργίας η συγκέντρωση θα πραγματοποποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα.
Ξεχωριστό συλλαλήτηριο και για τις δύο μέρες διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ Κλειστές θα είναι οι τράπεζες στις 18 και 19 Οκτωβρίου καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.
Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.
ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΤα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.
ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου.

Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση.

ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την ίδια μερα που θα ειναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα επέλεξαν οι βενζινοπώλες για να κλείσουν και τα πρατήρια καυσίμων.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.


Εκλογές το Νοέμβριο - Έκτακτη συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ε.Βενιζέλου





Ενώ τόσο καιρό είχαν αφήσει την Γερμανία να αποφασίζει "χωρίς εμάς για εμάς",
ο Γ.Παπανδρέου και ο Ε.Βενιζέλος υπό την πίεση εγχώριων οικονομικών παραγόντων
(τραπεζίτες, ΣΕΒ Λ.Παπαδήμος κλπ)
αποφάσισαν να αντιδράσουν στην γερμανική πρόταση που μας οδηγεί σε "κούρεμα"
της τάξης του 50% και να αρθρώσουν αντίρρηση!
Συναντήθηκαν επί δύο ώρες σήμερα το απόγευμα και συμφώνησαν η Ελλάδα να επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και η κυβέρνηση να προχωρήσει στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού.
Φοβούνται, για την ακρίβεια, τρέμουν, την πτώχευση που προκάλεσαν στην χώρα και δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι. Αυτή είναι η μία και πραγματική αλήθεια...Σε ότι αφορά στο εσωτερικό μέτωπο Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος
συζήτησαν την τακτική ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Πέμπτης.
Μια σκέψη είναι να μη διαγραφούν όσοι δεν ψηφίσουν ένα άρθρο ή,
στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση,
να επιβληθεί κομματική πειθαρχία,
ώστε οι βουλευτές να έχουν άλλοθι.
Σε κάθε περίπτωση, από το Μέγαρο Μαξίμου και την αντιπροεδρία το μήνυμα στους βουλευτές είναι ότι "θα ήταν τραγικό να πέσει η κυβέρνηση πριν τη σύνοδο κορυφής"!
Προτιμούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση μετά την σύνοδο κορυφής και την ψήφιση του Προϋπολογισμού, αν αυτό καταστεί δυνατόν, βέβαια.
Σε οποιαδηποτε περίπτωση εντός του Νοεμβρίου έχουμε εκλογές...
Tμήμα ειδήσεωv defencenet.gr