Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Το contrast της αξιοπρέπειας και της θρασυδειλίας


Δύο εικόνες σε απόσταση λίγων μόνο χιλιομέτρων σχηματίζουν την σημερινή ειδησεογραφία. Δύο εικόνες που ο κοινός τους παρανομαστής δεν είναι άλλος από την οργή που ξεχειλίζει. Η λίστα των αυτοκτονιών μεγάλωσε, μετά από τη βουτιά στο κενό που πραγματοποίησε ο 45χρονος δικηγόρος Δημήτρης Σταθόπουλος, ο οποίος δεν άντεξε άλλο το βάρος και η συνείδηση του τον ανέβασε σε μια πολυκατοικία στην Πλάκα και τον διέταξε να δώσει τέλος στη ζωή του.
Την ίδια ώρα που ο 45χρονος έδινε άδοξο τέλος στη ζωή του δύο στη χρυσό κλουβί ή αν προτιμάτε τη Βουλή των Ελλήνων έσκασε μια πρόκληση μεγατόνων από τον Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος στον ένα μήνα θητείας του στο Προεδρείο της Βουλής ενέκρινε εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου!
Ενέργεια που ξεπερνά κάθε όριο λογικής καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έλαβαν επίδομα για τους δύο μήνες κατά τους οποίους η Βουλή ήταν κλειστή! Και σαν να μην έφτανε το επίδομα στους «κουρασμένους» υπαλλήλους της Βουλής, οι εθνοπατέρες μας δέχθηκαν χωρίς κανέναν δισταγμό να χρησιμοποιούν τα κρατικά αμάξια επιβαρύνοντας με πολλά χιλιάδες ευρώ το κρατικό προϋπολογισμό.
Τελικά η ζωή είναι παράλογη, ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα κλείνει τα μάτια και βουτά στο κενό και την ίδια στιγμή οι θρασύδειλοι όταν ο λαός πεινάει και υποφέρει και αυτοκτονεί μοιράζουν χιλιάδες ευρώ για πλάκα....Αλλά δεν φταίνε αυτοί, αλλά ο μ...ας ο λαός που τους εξέλεξε ξανά.