Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τραγωδία χωρίς τέλος ζει ο ιαπωνικός λαός και μαζί του όλος ο πλανήτης καθώς το πυρηνικό θρίλερ στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα που διαχειρίζεται η εταιρεία Tepco, γίνεται όλο και πιο εφιαλτικό !!!


Την ήττα τους παραδέχονται οι ιαπωνικές αρχές: "Δεν ξέρουμε πότε θα δοθεί λύση"
Η κυβέρνηση της χώρας παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο δήλωσε: “Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα". Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως το πυρηνικό καύσιμο στην καρδιά του αντιδραστήρα είχε υποστεί ζημιές αμέσως μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου. “Ανιχνεύθηκαν στα δείγματα νερού υψηλά επίπεδα καισίου και άλλες ουσίες που γενικά δεν υπάρχουν στο νερό του αντιδραστήρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου να λιώνουν", τόνισε. Σήμερα η εταιρεία παραδέχτηκε ότι στο νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη στον αντιδραστήρα 2 έχει συγκεντρώσεις ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές πάνω από το φυσιολογικό. Με αυτά τα δεδομένα η εταιρεία έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι αφανείς ήρωες της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που παλεύουν με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους να ψύξουν τους αντιδραστήρες και να μην υπάρξει μεγάλη διαρροή. Σημειώνεται οτι οι άνθρωποι αυτοί για την δουλειά που κάνουν παίρνουν επίδομα 15 ευρώ την ημέρα! Πεντακόσιοι τεχνικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες εργάζονται νυχθημερόν στη Φουκουσίμα Νταϊίτσι για να επιτύχουν την ψύξη των αντιδραστήρων χρησιμοποιώντας αντλίες νερού, ηλεκτρικές αντλίες και μια αντλία από σκυρόδεμα που φέρει έναν βραχίονα 50 μέτρων. Τρομακτική άνοδος της ραδιενέργειας .Ποσοστά ραδιενέργειας αρκετών χιλιάδων μιλισίβερτ ανά ώρα έχουν ήδη μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επιβάλλοντας την προσωρινή εκκένωση των μονάδων. Με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισίβερτ και άνω, ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού των καρκίνων.
1.850 φορές πάνω από το κανονικό η ραδιενέργεια στη θάλασσα!
Παράλληλα, το ραδιενεργό ιώδιο στο θαλασσινό νερό στα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι αυξήθηκε σε επίπεδο 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.Ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα είπε ότι είναι πιθανό να υπάρχει διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων και αυτή να είναι η αιτία για την υψηλή ραδιενέργεια. Σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρία Tepco πως ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά "αγνοήθηκε". Ο Γιουκινόμπου Οκαμούρα είπε ότι η Tokyo Electric Power Co, επέμεινε ότι ο σχεδιασμός της για την αντιμετώπιση σεισμών ήταν επαρκής και δεν ήθελε να εξετάσει την υπόθεση πιθανής ζημιάς από σεισμική δόνηση ή / και τσουνάμι."Είναι παράξενο να συμπεριφέρεσαι χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψη σου αστάθμητους παράγοντες", δήλωσε ο Οκαμούρα, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Ενεργών Ρηγμάτων και Σεισμών. Ο Οκαμούρα είχε κάνει την προειδοποίηση στην εταιρία το 2009 μετά από μια μελέτη που διεξήγαγε από το 2004 σχετικά με ένα μεγάλο τσουνάμι που είχε στοιχίσει τη ζωή 1.000 ανθρώπων το έτος 869, μετά από ένα σεισμό 8,3 βαθμών. Ο επικεφαλής της IAEA Αμάνο δήλωσε ότι η κρίση ενδέχεται να συνεχιστεί για εβδομάδες και μήνες. "Είναι ένα πολύ σοβαρό δυστύχημα", είπε στην εφημερίδα New York Times. "Και δεν έχει τελειώσει ακόμα". Ο ιάπωνας Αμάνο, πρώην διπλωμάτης, είπε ότι οι αρχές είναι ακόμα "αβέβαιες" για το εάν επαρκεί το νερό που ρίχνουν στους αντιδραστήρες για να ψυχθούν. Είπε πως υπάρχουν μερικές "θετικές ενδείξεις", όπως η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο, πρόσθεσε πάντως ότι "πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες", τονίζοντας ότι δεν επικρίνει το έργο των αρχών στο Τόκιο.  Η IAEA έστειλε δύο πρόσθετες ομάδες στην Ιαπωνία, μια για να βοηθήσει στην παρακολούθηση του επιπέδου της ραδιενέργειας και μια για να βοηθήσει στην αποτίμηση της μόλυνσης των τροφίμων.
Η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων νεκρών βρίσκεται στους 10.489, ενώ 16.621 πολίτες παραμένουν αγνοούμενοι.
Τρομακτική άνοδος της ραδιενέργειας . Μόνο εμφιαλωμένο για τον μπόμπιρα - Το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο . Άδειασαν τα ράφια - Εμφιαλωμένο νερό τέλος .
Το ραδιενεργό νέφος έφτασε στην Ελλάδα - Καθησυχαστικοί πάντως οι επιστήμονεs .
Περισσότερα : http://www.newsit.gr/