Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Ο Πατέρας του Γένους, ο μεγαλύτερος μετά Χριστόν προφήτης!

 


24 Αυγούστου εορτή

#Αγίου_Κοσμά_του_Αιτωλού βοήθεια μας🙏

Με αφορμή την μεγάλη καταστροφή των πολύτιμων δένδρων της χώρας μας εδώ και δύο μήνες που καίγονται ανεξέλεγκτα απ'άκρη σ' άκρη...

ας θυμηθούμε μερικές από τις διδαχές του

Πατέρα και διδασκάλου του γένους μας Κοσμά του Αιτωλού του Πατροκοσμά 

που όπου πήγαινε,

έφτιαχνε κι ένα σχολείο ελληνικό🇬🇷
"Να φυλάγετε τα δέντρα και τα δάση, όπως τα παιδιά σας. Το κάθε δέντρο θα σώσει κι έναν άνθρωπο."
O Άγιος Πατροκοσμάς επίσης προφήτευσε:
«Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δέντρα»!
“Σας παρακαλούμε πολύ , αν τρώτε φρούτα, μην πετάτε τους σπόρους και τον πυρήνα τους, αφήστε τους να στεγνώσουν και να τους κρατήσετε σε μια μικρή σακούλα, μια χαροπετσέτα ή σε μια τσαντούλα στο αυτοκίνητο σας …
Όταν βγείτε με το καλό, έξω στο δρόμο, πετάξτε τους έξω από το παράθυρο σε σημεία όπου δεν υπάρχουν δέντρα…
Οπουδήποτε …!!!!
Τουλάχιστον έναν σπόρο πετάξτε και μετά ξεχάστε το … θα φροντίσει η μητέρα φύση !!!!Στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές χώρες έχουν αποδεχθεί αυτή την ιδέα και τώρα έχουν παντού φρούτα.
Ας προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε κι ΄μεις !!!!!!
Πετάμε όλα τα κουκούτσια ξανά εκεί που ανήκουν στο ΧΩΜΑ και ΠΟΤΕ στους πλαστικούς κάδους …
Θα δείτε και μόνοι σας το κουκούτσι που πετάξατε πριν 3 χρόνια να βγάζει καρπούς !!!!
Και αυτόματα θα το αγαπήσετε σαν δικό σας δημιούργημα …
Αυτή είναι άλλωστε και η προτροπή του Πατέρα του Γένους μας, Αγίου Πατροκοσμά του Αιτωλού:
“Να φυλάγετε τα δέντρα και τα δάση, όπως τα παιδιά σας. Το κάθε δέντρο θα σώσει κι έναν άνθρωπο”!

Τι λέτε, μπορούμε να τα καταφέρουμε; Ας ξεκινήσουμε!
Ο Άγιος Πατροκοσμάς να μας ευλογεί!

Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η απόλυτη αφιλοχρηματία. Έλεγε επί λέξει:

"Δεν έχω άλλο ράσο από αυτό που φορώ".

Αντίθετα πίστευε πολύ στην αξία της απόκτησης τη γνώσης και της μάθησης!

Αναφέρεται ότι μέσα σε 16 χρόνια ίδρυσε περίπου 200 σχολεία.

Στις Διδαχές του παρότρυνε τους γονείς να σπουδάζουν τα παιδιά τους Ελληνικά, τα οποία είναι η «γλώσσα της Εκκλησίας».

«Να σπουδάζετε και εσείς, αδελφοί μου, να μανθάνετε γράμματα όσον ημπορείτε. Και αν δεν εμάθετε οι πατέρες, να σπουδάζετε τα παιδιά σας, να μανθάνουν τα ελληνικά, διότι και η Εκκλησία μας είνε εις την ελληνικήν.

Και αν δεν σπουδάσεις τα ελληνικά, αδελφέ μου, δεν ημπορείς να καταλάβης εκείνα οπού ομολογεί η Εκκλησία μας











Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάξουν: Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε εμείς οι ζωντανοί”.

Γράφει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Επίσκοπος Αχρίδος, ο επονομαζόμενος μέγας άγιος Χρυσόστομος των εσχάτων χρόνων, ο οποίος εκοιμηθεί στις 17 Μαρτίου 1956, για την παραπάνω προφητεία του Αγίου μας Πατροκοσμά:

«Ένας από τους προφήτες μας προφήτεψε με μαθηματική ακρίβεια τι θα συμβεί στα επόμενα εκατό χρόνια. Δεν θα αναφερθώ σ’ όλες τις προφητείες του αλλά θα αναφερθώ σε μια μόνο: Ο λαός μας, είπε, θα βασανιστεί τόσο πολύ στον πρώτο και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ώστε όσοι θα είναι ζωντανοί θα ζηλεύουν τους πεθαμένους, θα πηγαίνουν στο νεκροταφείο και θα φωνάζουν στους νεκρούς: Σηκωθείτε εσείς να ξαπλώσουμε εμείς.

Σε τέτοια λοιπόν χρόνια λοιπόν εμείς ζήσαμε και επιβιώσαμε. Οι πιο νέοι έζησαν έναν παγκόσμιο πόλεμο και οι πιο παλιοί έζησαν και τους δυο παγκοσμίους πολέμους. Όλα αυτά σε διάστημα είκοσι χρόνων.

Όταν ήμασταν παιδιά και διαβάζαμε αυτήν την προφητεία, αναρωτιόμασταν και δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε, πως είναι δυνατόν οι ζωντανοί να ζηλεύουν τους νεκρούς και πως είναι δυνατόν να θέλουν να αλλάξουν θέση με τους νεκρούς;

Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, μέχρι που τα ζήσαμε όλα αυτά.

Αδελφοί μου, εμείς οι πιο μεγάλοι ζήσαμε δυο φορές αυτές τις προφητείες, τη φρίκη ο ζωντανός να ζηλεύει τους πεθαμένους και ο καθένας που περπατά στη γη να θέλει να βρεθεί κάτω από τη γη.

Βλέπουμε τώρα, μετά από όλα όσα περάσαμε ο ένας φίλος τον άλλο φίλο, και μας φαίνεται σαν να είμαστε γέροι 1.000 ετών.

Δύσκολα αναγνωριζόμαστε… Λίγο μοιάζουμε με εκείνα τα άτομα που ήμασταν πριν είκοσι χρόνια, Όργωσε το πρόσωπο μας το άροτρο της φρίκης του πολέμου. Οδοστρωτήρες πέρασαν από πάνω μας και μας ίσιωσαν σαν φίλα από χαρτί.

Αδελφοί μου δεν κατηγορούμε κανένα, Εμείς σφάλαμε ενώπιον του Θεού. Σφάλλαμε, επειδή προσκυνήσαμε τον πολιτισμό ως θεό, και έτσι ο Θεός επέτρεψε να πέσουμε στην κόλαση και να δούμε, πως είναι να ζει κανείς χωρίς Αυτόν. Το είδαμε λοιπόν και το ζήσαμε. Γι’ αυτό το λόγο αναστημένοι τώρα θέλουμε να πιστεύουμε μόνο σ’ Αυτόν. Όλα τα υπόλοιπα εκτός από Αυτόν είναι ψέμα και θάνατος, Μόνο κοντά στον Θεό υπάρχει ζωή και δύναμη. Δόξα στο Θεό, εις τους αιώνες των αιώνων. Αμήν».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος, «Μέσα από το παράθυρο της Φυλακής, μηνύματα στο λαό», Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη.

Αδελφοί ο Άγιος Νικόλαος μας εξηγεί μέσα από γεγονότα που έζησε στην πολυκύμαντη ζωή του, ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο τραγικό από τον άνθρωπο που έχασε το φόβο του Θεού. Το φόβο του Θεού χάνει όποιος καταπατάει τις εντολές του Θεού, δεν ζει σύμφωνα με τις εντολές Του, αλλά ζει σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες. Με άλλα λόγια το φόβο του Θεού τον χάνει όποιος τοποθετεί τον εαυτό του στη Θέση του Θεού.

Ποια είναι η αμοιβή του;

Η αμοιβή του μας λέγει ο Άγιος, είναι να τον καταλάβουν χιλιάδες φόβοι, φόβοι για σκιές, για φωνές, φόβοι ακόμα για το θρόισμα των φύλλων από τον αέρα. Το καλύτερο είναι για τον άνθρωπο να έχει φόβο Θεού, γιατί έχοντας φόβο Θεού ο άνθρωπος, δεν φοβάται κανέναν και τίποτα.

Ο λαός μας δόξασε τους αγωνιστές και τους ήρωες που είχανε τον φόβο του Θεού. Επίσης δόξασε τους Αγίους και όσους μαρτύρησαν για την πίστη στο Χριστό.

Είναι ώρα να κάνουμε και ΄μεις την αυτοκριτική μας. Αλήθεια που βαδίζουμε στις μέρες μας; Έχουμε φόβο Θεού; Μήπως δεν προσκυνούμε σε χειρότερο βαθμό από τους προγόνους μας τον πολιτισμό ως θεό και μοιραία ο Θεός θα επιτρέψει να πέσουμε στην κόλαση για να δούμε πως είναι να ζει κανείς χωρίς Αυτόν.

Βλέπουμε αδελφοί μου πως ο Άγιος Νικόλαος, γνώστης των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, μας εξηγεί πως μια προφητεία του που φαινόταν ακατανόητη εκείνη την εποχή, την έζησαν οι άνθρωποι των δυο παγκοσμίων πολέμων στο πετσί τους.

Ο Πατέρας του Γένους μας είναι ο μεγαλύτερος προφήτης των εσχάτων χρόνων και ένας μεγάλος αριθμός των προφητειών του έχει πραγματοποιηθεί, ενώ οι υπόλοιπες είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο πως θα πραγματοποιηθούν στο ερχόμενο διάστημα.

Ας αναρωτηθούμε αν θα πρέπει να γνωρίζουμε τις προφητείες του, αλλά κυρίως τις Διδαχές του που είναι νάματα ζωής αιωνίου και μας οδηγούν στη μετάνοια και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως λαός του Θεού, ή αν θα παραμείνουμε αμετανόητοι, μακριά από την Αλήθεια, τρομαγμένοι και φοβισμένοι να περιμένουμε να ζήσουμε την ίδια και χειρότερη ίσως ακόμα φρίκη, όπως την έζησαν οι πρόγονοι μας, επειδή προσκύνησαν τον πολιτισμό ως θεό, γιατί ας μη ξεγελιώμαστε σήμερα ο κόσμος μας βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε.

Ας ευχηθούμε ο Πατέρας του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, να μας φωτίσει να αποκτήσουμε το πνεύμα της μετάνοιας ενώπιον του Θεού. Το μέλλον θα δείξει αν θα μετανοήσουμε, αν θα ακούσουμε τον Πατέρα μας και αν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν λαός του Θεού. Κύριε βοήθησε μας και ευλόγησε μας. Μη μας αφήνεις Θεέ μου και μην απομακρύνεσαι από εμάς. Δόξα στο Θεό εις τους αιώνες αμήν.

Για να διαβάσετε τις Διδαχές του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε τις Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά πατήστε εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ:h

Διαβάστε περισσότερα εδώ:



Για ακόμα μια συνεχόμενη ημέρα η χώρα μας, η πατρίδα μας🇬🇷 καίγεται από την μια άκρη στην άλλη &μάλιστα σε σημεία & σε τόπους οι 🔥ξεπηδούν εντελώς ξαφνικά, ταυτόχρονα & από το πουθενά😠😡😠

Εικόνες αποκάλυψης &θλίψης παντού😠😡😠

Η κατάσταση είναι δραματική...

Δραματικό & το μήνυμα του αρχηγού της

 Πυροσβεστικής αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά: “Στα 32 χρόνια υπηρεσίας δεν έχω ζήσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες”

Περισσότερα από 617.000 στρέμματα στον #Έβρο &πάνω από 50.000 στη #Φυλή_Αττικής  έγιναν στάχτη 😥😡



Ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες  της ΕΥΠ για τις πυρκαγιές τόσο στον #Έβρο, όσο & στην #Αττική, ώστε να διαπιστωθεί πως ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους 19 απανθρακωμένους μετανάστες & 10άδες καμένα σπίτια & αυτοκίνητα.Η εντολή εμπλοκής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ήρθε την Κυριακή, όταν διαπιστώθηκε πως λίγες ώρες νωρίτερα ξέσπασαν 12 παράλληλες πυρκαγιές στον Έβρο. Είναι στατιστικά αδύνατο να πρόκειται για τυχαίο περιστατικό αναφέρουν αξιωματούχοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.



470 πυρκαγιές από τον Μάιο έως τώρα στον #Ασπρόπυργο...

Οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις αντιμετωπίζουν σ' όλη την επικράτεια 99 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 55 εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.




🔥 στην Αλεξανδρούπολη για 5η ημέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη με κίνδυνο να ενωθεί  με την 🔥στην Ροδόπη

Κάηκαν 910 ζώα, πάνω από 50 ποιμνιοστάσια

Καταστράφηκαν υποδομές, αποθήκες και γεωργικά μηχανήματα

Δορυφόρος αποκαλύπτει την καταστροφή- Καπνός παντού

προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη #Δαδιά, τη #Μελία, τη #Λεπτοκαρυά &τη #Συκορράχη. 

Εν τω μεταξύ να' σου κι άλλα 3 μέτωπα στην #Ροδόπη Μήνυμα του 112 για 5 χωριά που εκκενώθηκαν διότι απειλούνται από το μέτωπο που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη άλλα σπίτια & μαντριά κάηκαν ...3 τα ενεργά μέτωπα στον Έβρο: Έκκληση σε αγρότες να συνδράμουν με βυτιοφόρα οχήματα - Έκλεισε η Εγνατία. Αν δεν ήταν οι εθελοντές & οι κάτοικοι τίποτα δεν θα κατάφερναν κι αυτοί οι ταλαιπωριμένοι Πυροσβέστες μας...

Η άλλοτε καταπράσινη διαδρομή μετά τον κόμβο της #Μάκρης προς την #Κομοτηνή έχει μετατραπεί σε "κρανίου τόπος" Αυτό άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα που πέρασε εχθές από τα #Δίκελλα.Στάχτη & αποκαΐδια.  

Ανείπωτη η καταστροφή στο βουνό της #Κίρκης! Το μεγαλύτερο μέτωπο της #φωτιάς έχει φύγει από την περιοχή και έχει μετατοπιστεί στις #Σάπες. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο τώρα διατρέχει η περιοχή #Κασσιτερά, της #Ροδόπης.

Λίγο μετά από τα διόδια της #Μέστης στην #Εγνατία_Οδό ο αυτοκινητόδρομος παραμένει κλειστός & όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει για αρκετή ώρα καθώς η μία εστία διαδέχεται την άλλη. 

🔥#Καβάλα Καλύτερη η εικόνα σήμερα

 Σε επιφυλακή για το περιαστικό δάσος & το #Παγγαίο. Κάηκαν σπίτια, ποιμνιοστάσια , καλλιέργειες

🔥 στην Πάρνηθα: Οι φλόγες φτάνουν στον Εθνικό Δρυμό

Πάνω από 10 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες από τις φωτιές στην Πάρνηθα, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί #Αγία_Παρασκευή #Μενιδίου, #Καποτά και #Λεφάντω. 

με έργα-αστραπή για την ενίσχυση αντιπυρικών ζωνών στην Πάρνηθα προσπαθούν να προλάβουν το κακό να μην γίνει μεγαλύτερο ...

🔥#Εύβοια Νέο πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση – Εκκενώνεται ο οικισμός #Κοντοδεσπότι 

🔥Στις φλόγες η ιστορική Μονή του 

#Οσίου_Λουκά στη #Βοιωτία, μνημείο της #UNESCO 




Χαρακτηριστικά τα λόγια της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Ευτυχίας Πενταράκη:"'Οπου δεν βλέπουμε φωτιά είναι γιατί τα πάντα έχουνε καεί κι όπου δεν έχουν καεί καίγονται...


Το ερώτημα απ' άκρη σ' άκρη για τις ολοένα κι αυξανόμενες κι επαναλαμβανόμενες Δασικές πυρκαγιές: Τι πηγαίνει τόσο λάθος;

Το 2023 καταγράφεται ήδη ως η 3η χειρότερη χρονιά αναφορικά με το επίπεδο των καμένων εκτάσεων από το 2006 και μετά, ενώ η διάσωση της #Πάρνηθας είναι η μεγάλη πρόκληση των επόμενων ωρών.

Σύμφωνα με τη μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάηκαν περισσότερα από 400 χιλιάδες στρέμματα μέσα στα τελευταία τρία 24ωρα.

Το 2023 καταγράφεται ήδη ως η τρίτη χειρότερη χρονιά αναφορικά με το επίπεδο των καμένων εκτάσεων από το 2006 και μετά, ενώ η διάσωση της Πάρνηθας είναι η μεγάλη πρόκληση των επόμενων ωρών.

Ο απολογισμός των καμένων εκτάσεων που καταγράφει ο  EFFIS (European Forest Fire Information System)

για την Ελλάδα, πλησιάζει το θλιβερό ρεκόρ του 2021, για το οποίο η κυβέρνηση τότε είχε δεσμευτεί ότι θα λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί.

#Κικίλιας: Πρωτοφανής κατάσταση με την φωτιά στην #Πάρνηθα – Σε 5 ημέρες είχαμε 355 δασικές πυρκαγιές 

#Φωτιά #Πυρκαγιά #Πύρινη_Λαίλαπα

🎨@CPapanikos  στο Ελλάδα 24