Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Τη μνήμη των 30 Δαμαστιανών τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου










Μενέλαος Μποκέας: «Η καταστροφή της μαρτυρικής Δαμάστας είναι το έπος του Μαλεβιζίου
21 Αυγούστου, 2023
«Δευτέρα μέρα ήτανε η μαυροαραχνιασμένη πού κάψαν τη Δαμάστα μας την πενταπλουμισμένη… 
Χώματα ποτισμένα με το ζεστό αίμα των παλικαριών μας. Εδώ που και η ίδια η ιστορία γονατίζει βουβή. Ωμή σφαγή. Θηριωδία. Φρίκη. Βαρβαρότητα. Καμία λέξη δεν αρκεί να αποτυπώσει τη θυσία. Στο Κερατίδι η μνήμη του φρικαλέου εγκλήματος θα ορθώνει για πάντα ανάστημα
Η καταστροφή της μαρτυρικής Δαμάστας είναι το έπος του Μαλεβιζίου. 
Προίκα που κουβαλάμε στις πλάτες μας η δραματική παρακαταθήκη της ιστορίας. 
Το Μαλεβίζι δε λησμονεί. Βαρύ το στεφάνι μνήμης που καταθέσαμε σήμερα. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!» 
ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή μνήμης στη Δαμάστα.
Τη μνήμη των νεκρών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον αιματοβαμμένο Αύγουστο του 1944 τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δαμάστας τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας.

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων αρχών και φορέων, αλλά και συγγενών των θυμάτων πραγματοποιήθηκε η τελετή μνήμης και τιμής στο Κερατίδι, για τους 30 Δαμαστιανούς ήρωες που πλήρωσαν με το αίμα τους την εκδικητική μανία των κατακτητών ως αντίποινα για το Σαμποτάζ της Δαμάστας.

Μεταξύ άλλων στο Κερατίδι βρέθηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Ελένη Βατσινά, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Σκουλάς Σταύρος Τζεδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης και Γιώργος Πετούσης,ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Παπαδομανωλάκης ,ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης και Γιάννης Βάμβουκας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Δαμάστας και Μαράθου Κώστας Μαυράκης και Φάνης Κοκκινάκης ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Μαλεβιζίου Ανδρέας Παντερής κ.α

'Επίσης παραυρέθηκαν ο υποψήφιοι Δήμαρχοι Δημήτρης Πιτσικάκης ,επικεφαλής της Συνεργασίας Ευθύνης και Δημόκριτος Σαλούστρος επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης.







Προηγούμενο Άρθρο
Στις τελετές μνήμης σε Δαμάστα και Μάραθος ο Δημήτρης Πιτσικάκης
.
ΣχετικάΆρθρα
Στα μνημόσυνα των εκτελεσθέντων σε Μάραθος και Δαμάστα η Ελένη Βατσινά
21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2023

ΜΑΛΕΒΙΖΙ
Σταύρος Αρναουτάκης: Τιμή και δόξα στους ήρωες της Δαμάστας και του Μαράθου
21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2023

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των εκτελεσθέντων στην Δαμάστα και στον Μάραθο.
21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2023

ΜΑΛΕΒΙΖΙ

Η Δαμάστα και το Μάραθος τιμούν τους νεκρούς της γερμανικής κατοχής
21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2023

Πηγή: