Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οι ξενοδόχοι προπηλάκισαν τον Χρυσοχοϊδη

Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τους αγανακτισμένους ξενοδόχους, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην πρώτη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Οι ξενοδόχοι προπηλάκισαν τον Χρυσοχοϊδη

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Χρυσοχοϊδης δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις από ξενοδόχους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που κατά καιρούς πλήττουν τον κλάδο με πιο πρόσφατο το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον κλάδο λόγω των επιβαρύνσεων που έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε δυσχερή θέση.
Παρά τις αντιδράσεις, ο υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό, το οποίο προβλέπει και την πλήρη άρση του καμποτάζ.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στα 500 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα ενταχθούν και τουριστικές επιχειρήσεις. πηγή:

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου μια νύχτα σαν κι αυτή πριν 69 χρόνια

Το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.
Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μαγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Στην ανατίναξη έλαβαν μέρος 120 άνδρες του Ε.Α.Μ. , 65 του Ε.Δ.Ε.Σ και 12 Αγγλοι κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Αρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου καθυστέρησε για αρκετές εβδομάδες τον ανεφοδιασμό των Γερμανών που μάχονταν στην Αφρική για ένα τουλάχιστον πολύτιμο μήνα, έδωσε το έναυσμα να φουντώσει το αντάρτικο στα βουνά της Ρούμελης, ανύψωσε το ηθικό των Ελλήνων και καταξίωσε τον ένοπλο αγώνα στην συνείδηση των συμμάχων.
Γοργοπόταμος και εθνική Αντίσταση - Ντοκιμαντέρ,



Δείτε περισσότερα βίντεο και Ντοκιμαντέρ εδώ
Δείτε επίσης μια σπάνια ταινία του 1968
"Ο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ".
Σπανιότατη Ελληνική Ταινία του 1968.Η ταινία μας μεταφέρει στα χρόνια της κατοχικής θύελλας του 1940 -1444, καθώς και στις προετοιμασίες και την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Διάρκεια: 135' Σκηνοθεσία: Ηλίας Μαχαίρας Παιζουν : Μαρλεν Παπουλια, Λαυρεντης Διανελλος , Αλεκα Στρατηγου, Κώστας Φυσούν, Λιακος Χριστογιαννοπουλος, Ελλη Ξανθακη και αλλοι ηθοποιοί Σενάριο:Ο αγώνας των Ελλήνων συνεχίζε
ται με σημαντικές επιτυχίες, αλλά θα πρέπει να δωθεί το σημαντικό χτύπημα. Το Στρατηγείο του Καΐρου αποφασίζει ότι με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποκοπεί η καθιερωμένη οδός ενίσχυσης των γερμανών προς τη Νότιο Ελλάδα και από εκεί για Αφρική. Οι αντιστασιακές ομάδες, παρά τις διαφωνίες τους, ενώνονται για τον κοινό στόχο, την ανατίναξη της γέρφυρας του Γοργοπόταμου
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: