Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τώρα και «αγανακτισμένοι» …βουλευτές ! ! ! Πρωτοφανή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρηs Λιντζέρης . Την ίδια ώρα ο Αλέκος Αθανασιάδης βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνει μέσω της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας πως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εάν δεν αλλάξει η ρύθμιση για τη ΔΕΗ . Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται άρθρο του Γιώργου Φλωρίδη, βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ με τίτλο ξεκάθαρο: «’Υπάρχει έλλειμμα αρχηγεσίας».

Η παραίτηση του κυβερνητικού βουλευτή Γιώργου Λιάνη ο οποίος αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο ήταν αυτό που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.



Αμέσως μετά την παραίτηση με βαριές αιχμές κατά της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός, αφού αιφνιδιάστηκαν από αυτή την εξέλιξη και έκαναν μία χαρτογράφηση των βουλευτών που ενδεχομένως να μην υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Και σε αυτή τη δραματική κυβερνητική σύσκεψη τέθηκε και το θέμα του βουλευτή Κοζάνης, Αλέκου Αθανασιάδη, ο οποίος δηλώνει παντού ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
Τα δύο αυτά γεγονότα ήταν αυτά που ξεχείλισαν το ποτήρι, καθώς η κυβέρνηση πλέον μένει με 154 βουλευτές και από αυτούς είναι άγνωστο εάν θα έχει και νέες απώλειες, με αποτέλεσμα το Μεσοπρόθεσμο να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.
Με αφορμή αυτό, την οργή βουλευτών αλλά και την κοινωνική αναταραχή με τους πολίτες να βρίσκονται πλέον στις πλατείες όλης της χώρας, ο πρωθυπουργός σε μία δραματική κίνηση αποφάσισε να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όπου σε αυτή τη συνάντηση όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια για να αποφύγει το ενδεχόμενο των εκλογών και να ζητήσει για άλλη μία φορά την πολυπόθητη πολιτική συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας.
Πλέον κανείς και σε κυβερνητικό επίπεδο ακόμα δεν αποκλείει ο κ. Παπανδρέου να ενημερώσει για τα τελευταία δραματικά πολιτικά γεγονότα τον κ. Παπούλια και ίσως να προκηρύξει τη διενέργεια εκλογών. Ωστόσο, όλα είναι ανοιχτά, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει με την πέμπτη δόση του δανείου από την τρόικα και εάν τελικά θα την πάρουμε για να έχουν χρήματα τα ελληνικά ταμεία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt οι βουλευτές οι λεγόμενοι «παπανδρεϊκοί» πανηγυρίζουν από τώρα μπροστά στην πιθανότητα ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε εκλογές, ενώ άλλοι βουλευτές που μέχρι τώρα έδειχναν περισσότερο αντάρτες βρίσκονται στα κάγκελα φοβούμενοι αυτό το ενδεχόμενο.
Όλα αυτά περιμένουν ανοιχτά και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς μαζί με τους πολίτες πλέον βράζει και ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό του κλίματος είναι και η παραίτηση του Αντώνη Κοτσακά από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία και για μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν και οι αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίοι πλέον έχοντας φτάσει σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, φτάνουν σε σημείο να στέλνουν απειλητικές επιστολές προς βουλευτές σε περίπτωση που ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Μία τέτοια επιστολή έλαβε και η βουλευτής, Άντζελα Γκερέκου από τους πολίτες της Κέρκυρας, όπου απειλείται ότι θα υποστεί τις συνέπειες «ως ένοχη εσχάτης προδοσίας», εάν υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.
Σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός της 24ωρης απεργίας σχεδόν σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη, που θα παραλύσει τα πάντα.
Την ίδια μέρα στις 07:00 το πρωί οι Αγανακτισμένοι δίνουν νέο ραντεβού έξω από την Βουλή. Η συγκέντρωση θα γίνει το πρωί για να ενωθούν οι απεργοί μαζί με τους Αγανακτισμένους σε ένα μεγάλο κάλεσμα κατά των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι Αγανακτισμένοι θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να περικυκλώσουν την Βουλή.

Λουκέτο την Τετάρτη στη χώρα - Απεργούν οι πάντες και θα νεκρώσουν τα πάντα.

Στις 07:00 το πρωί έξω από την Βουλή και οι Αγανακτισμένοι
- Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα
- Προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις


Σε 24ωρη Γενική Απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζητώντας την απόσυρση των νέων μέτρων "της κυβέρνησης και της Τρόικα".

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απόκρουση των "αδιέξοδων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που το μόνο που καταφέρνουν να επιφέρουν είναι να οδηγούν την ανεργία στα ύψη, τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, την ελληνική οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό".

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα θα συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα στην πλατεία Συντάγματος, θα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση του "Κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών" που θα ξεκινήσει από τις 7.00 το πρωί και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας,

Το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.

Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς .
Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας: από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 η πρώτη και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας η δεύτερη.
Παράλληλα, τόσο η Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά.

Το "απεργιακό παρών" θα δώσουν, το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) και των λιμένων της χώρας, οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Απεργούν επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.
Η αυριανή Γενική Απεργία η 9η κατά σειρά από τις 11 Μαρτίου του 2010, οπότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες ένταξης της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
Την ίδια μέρα στις 07:00 το πρωί οι Αγανακτισμένοι δίνουν νέο ραντεβού έξω από την Βουλή. Η συγκέντρωση θα γίνει το πρωί για να ενωθούν οι απεργοί μαζί με τους Αγανακτισμένους σε ένα μεγάλο κάλεσμα κατά των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι Αγανακτισμένοι θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να περικυκλώσουν την Βουλή.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=82488&nslt=1&catid=3

 

Θα είναι ορατή και από την Ελλάδα

Η πρώτη έκλειψη Σελήνης για το 2011 θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιουνίου και θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.

Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά, γεγονός που θα συμβάλλει οι παρατηρητές να μπορέσουν να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μια ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.

Η έκλειψη της Σελήνης είναι δυνατό να παρατηρηθεί ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, καθώς η παρατήρηση ούτε κάποιον κίνδυνο ενέχει, ούτε απαιτεί ειδικό αστρονομικό εξοπλισμό. Το «σβήσιμο» του φεγγαριού από το νυχτερινό ουρανό θα επιτρέψει στους θεατές να δουν «με άλλα μάτια» τα αστέρια.

Όλο το φαινόμενο, εκτός από την Ευρώπη, θα είναι ορατό από την ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη δυτική Αυστραλία, ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη θα δουν μόνο ένα μέρος του και άλλες, όπως η βόρεια Αμερική, θα το χάσουν.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/183996/oliki-ekleipsi-selinis-stis-15-iouniou/