Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Kατάληψη στην Κόλαση ( Χαφιέδες των καιρών )

Πρόκειται για τον τίτλο της πρόσφατης ποιητικής συλλογής ( 2007 ) της Μαριέλας Μαργαρίτη .
Πόσο ποιητικά μπορεί άραγε σήμερα κανείς να αποδώσει τα ψυχοσυναισθήματα των ανθρώπων , καταφέρνοντας  τόσο ο ίδιος , να βγεί αλώβητος και καθάριος από αυτήν την ανθρώπινη εγχείρηση όσο μετέπειτα να καταφέρει , να στείλει και ένα μήνυμα σωτηρίας , '' ανεμίζοντάς '' το σαν σημαία λευτεριάς !!! Αυτό πιστεύω ότι τόχει καταφέρει η φίλη Μαριέλλα Μαργαρίτη .
΄Ισως με το παρακάτω ποιήμα της από την ποιητική της συλλογή " Κατάληψη στην Κόλαση " ( Χαφιέδες των καιρών ) , και εσείς συμφωνήσετε μαζί μου .
ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ.....
Πλαστογραφώ τον εαυτό μου και ...
τον σώζω . Επαίτης περιφέρομαι με άνεση και στυλ . Η ρώτα μου σ ΄άλλους προορισμούς ελλιμενίζεται , το φέσι μου στραβά και λόγο δε σηκώνω .
Ως πότε πια θα είμαι ιδεολόγος ; Αιτίες αρκετές κανένας λόγος .
Θα γίνω αρεστός στους προλετάριους , οι μικροαστοί θα είναι με το μέρος μου , σε μυστικές υπηρεσίες θα ενέχομαι , σε αντιτρομοκρατικές θα γίνω στέλεχος , σε πολέμους δικαίους θα εμλέκομαι , με μένος ιερό θα διακατέχομαι .
Κι αν είναι επί τέλους να σωθώ , τον Νέον Υμνον θα σου τραγουδώ .

Εξετράπην σε μονόδρομον...εμυρώθην μύρον πένθιμον Εβαπτίσθην κατά συνθήκην ... εμπολιάσθην θανατηφόραν διαθήκην . Διετιμήθην με τιμή προσφοράς ... επωλήθην εις τας αγοράς .
Αργύρια ... αργύρια ... αργύρια !
Για πνεύμα και για σάρκα δώστε μύρια , για ζήση και για προκοπή .
Ετσι διαφεντεύονται οι λαοί .
Το Σύμπαν κλώνος που μοιράζεται πελάτης σε of sore που πολλαπλασιάζεται .
Ο Νέος Κόσμος μου ανήκει . Αλλοι για μένα πλήρωσαν το νοίκι .
Τοίχοι διάτρητοι γυάλινα μάτια , συνουσιάζομαι με σύγχρονα Ατια .
Νεόκοπος πένητας στην ίδια τιμή , κατήγαγα νίκη λαμπρή .
Παγίδες ... παγίδες ... παγίδες !
Χαρείτε ω ! ελεύθεροι με αλυσίδες .



Η Μαριέλα Μαργαρίτη γεννήθηκε στις Μέλαμπες Ρεθύμνου και κατοικεί στο Παλαιόκαστρο Ηρακλείου . Τ ο 2000 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή '' Προσευχόμενος Μάντης ". Ακολούθησαν ΜΑΡΛΑ Μ .Του φεγγαριόυ το Δάκρυ " παιδικό μυθιστόρημα
και " Αγία Μέλισσα " μυθιστόρημα . ΄Αλλα έργα της : " Η Λερναία Υδρα πάει στο τσίρκο " παιδική εικονογραφημένη ποιητική συλλογή , " Τι βλέπεις σαν κοιτάς μες στον καθρέφτη ;
( Ρωγμές ) ποιητική συλλογή , " Συνωμοσία ονείρου " ποιητική συλλογή , " Του έρωτα και της φωτιάς στίχοι " , " Ηλιοσταλάγματα " ,  '' Χαικού " ποιητική συλλογή , " Κατάληψη στην Κόλαση ( Χαφιέδες των καιρών ) " , από όπου είναι και το παραπάνω ποιήμα . Mαριέλα σ΄ευχαριστώ .