Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Βομβαρδίστηκε για 3η νύχτα η Τρίπολη - 60 έως 100 αεροπλάνα σε ελληνικά αεροδρόμια

Από 60 έως και 100 αεροσκάφη είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα επόμενα 24ωρα οι ελληνικές αεροπορικές βάσεις της Σούδας, της Ανδραβίδας και του Άκτιου! Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη,οι οποίες "ενδέχεται να διαρκέσουν ακόμη και τρεις μήνες", όπως είπε κορυφαία πηγή του υπουργείου Άμυνας στο Onalert.
Ο Καντάφι πνίγει στο αίμα τη Λιβύη παρά την «κατάπαυση πυρός» - Ελεύθεροι σκοπευτές σκόρπισαν το θάνατο στη Μιζράτα .
Δεν ξέρουν που είναι ο Καντάφι – «Παροπλισμένα» τα γαλλικά μαχητικά - 40 νεκροί στη Μιζράτα, βομβαρδίζεται και η Ζιντάν .
- Χτύπησαν βάση του πολεμικού ναυτικού στην Τρίπολη
- Η Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα – Ποια η συμμετοχή της στην “Αυγή της Οδύσσειας” ;
Οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση " Αυγή της Οδύσσειας ", για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.
 Κατέστρεψαν εγκαταστάσεις ραντάρ στην Βεγγάζη
Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.
Μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς χθες βράδυ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τις φλόγες να υψώνονται στο χώρο της βάσης.
Η ναυτική Βάση της Μπουσέτα χτυπήθηκε λίγο μετά τις 19:00 GMT, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες.
Η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι η διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη. Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας που ακολουθήθηκαν από εκρήξεις, ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή της κατοικίας του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείο .
Η Ελλάδα θέλοντας και μη βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μιας πολυεθνικής στρατιωτικής επιχείρησης που ενδέχεται να αποδειχτεί η μεγαλύτερη σε όγκο αεροπορικών δυνάμεων αλλά και σε διάρκεια από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου.
"Όσο και να βομβαρδίζουν δεν εγκαταλείπω το ποίμνιο μου" δηλώνει στο Νewsit ο Μητροπολίτης Τριπόλεως Λιβύης!
Περισσότερα : http://www.newsit.gr/