Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Specials Olympics : Κόστισαν 70 εκατομμύρια ευρώ – Όσο 20.000 συντάξεις για έvα χρόνο ! Ποιά είναι όμως η “Σιδηρά Κυρία” των Special Olympics;

Όλα ωραία ως εδώ. Όμως το θέμα είναι πως η διοργάνωση στοίχησε περίπου τα 70.000.000 ευρω , όταν προηγούμενες χρονιές σε άλλες χώρες το κόστος δε ξεπερνούσε τα 35.000.000!
Γιατί στην Ελλάδα εν ώρα κρίσης σπατάλησαν 70.000.000;
Καλύτερα η διοργάνωση να κόστιζε 5 εκατομμύρια ευρώ και με τα υπόλοιπα 65 εκατομμύρια να κάνανε αυξήσεις στις συντάξεις στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στους Έλληνες ΑΜΕΑ!

Κόστισαν 70.000.000 όταν σε άλλες χώρες κόστισαν τα μισά.
Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου των Special Olympics από τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, σύζυγο …του Βασίλη Δεσποτόπουλου, προέδρου της ΕΛΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τέταρτου κατά σειρά εκτελεστικού διευθυντή και των εκτελεστικών μελών που αντιστέκονταν στην ατζέντα της. Μαζί με τον γιο της Ηλία Δεσποτόπουλο, ο οποίος ηγείται του τομέα τεχνολογίας -με τον υψηλότερο προϋπολογισμό της διοργάνωσης με 10,8 εκατ. ευρώ για προμήθειες-, ετοιμάζουν το… οικογενειακό τους beach party στην υγειά των… υπερχρεωμένων!

Ποια είναι όμως η “Σιδηρά Κυρία” των Special Olympics; Η φιλία της οικογένειας Δεσποτοπούλου με την οικογένεια Καραμανλή είναι γνωστή. Λέγεται, μάλιστα, ότι για την ανάληψη των αγώνων είχε “βάλει πλάτη” προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός. Το 2004 η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.
Αυτό, σε συνδυασμό με τις… αναδουλειές του συζύγου της τα τελευταία χρόνια -η ΕΛΠΑ ελέγχεται για χρέη προς τρίτους και φυσικά προς το ΙΚΑ-, έστρεψε το ενδιαφέρον τους στη διοργάνωση των Special Olympics. Τα γραφεία των Special Olympics στεγάζονται στην ΕΛΠΑ, στα γραφεία του συζύγου της, Β. Δεσποτόπουλου.
Μάλιστα, εδώ και 3 χρόνια ο 30χρονος γιος της Ηλίας είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογίας των αγώνων και αμείβεται με 93.000 ευρώ ετησίως. Οπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σε γνωστή ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης, οι εμπειρίες του σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζαν την ανάληψη τέτοιας ευθύνης, καθώς η προηγούμενη σταδιοδρομία του αφορούσε στην κατασκευή ιστοσελίδων και κάποιες υπηρεσίες στην… οικογενειακή τους επιχείρηση.
http://www.infoblog.gr/?p=80750
Αν μπορέσουμε και παραβλέψουμε όλα τα παραπάνω και σταθούμε απλά και μόνο στο αποτέλεσμα και πιό συγκεκριμένα στην τελετή λήξης , δεν μπορούμε να μείνουμε εντελώς ασυγκίνητοι και να μην πούμε ότι ναι  , συγκινηθήκαμε από τα Αερικά , την ερμηνεία και τα λόγια των τραγουδιών τους που μας υπενθύμιζαν το σκοπό της διοργάνωσης  ! ΄Οπως επίσης συγκινηθήκαμε με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και βρήκαμε ευρηματική την ιπτάμενη βάρκα της !΄Οπως επίσης  ήταν πολύ όμορφο το στιγμιότυπο με το νανούρισμα της Μαρίας Ναυπλιώτου ! Αλλά και ο Κραουνάκης δεν μας χάλασε !
Αλλού φύγανε τα λεφτά .....mariarosa