Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πεινάνε παιδιά στα σχολεία της Αθήνας – Ζητούν συσσίτιο οι δάσκαλοι για να τα ταΐσουν

- 200 βρέφη σε κίνδυνο γιατί οι γονείς δεν μπορούν να τα ζήσουν
- Mαθητές δημοτικού τρώνε φαγητό με... έρανο των δασκάλων
- Τι αποκαλύπτει στο Νewsit η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών
- 20.000 άνθρωποι στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της Εκκλησίας

Μπορεί το γεγονός ότι καθημερινά 20.000 άνθρωποι μπαίνουν στην ουρά του συσσιτίου για ένα κομμάτι ψωμί να μην σοκάρει όσο το επόμενο στοιχείο.

Εκείνο που λέει πως από τα σχολεία που βρίσκονται πέριξ του βρεφοκομείου Αθηνών οι δάσκαλοι κάνουν ουρά για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα αποθέματα του βρεφοκομείου για να ταΐσουν τους μαθητές τους που λιποθυμούν στην τάξη από την πείνα.

Αθήνα 2011. Γύρισε πίσω 10ετίες η χώρα. Παιδιά, όπως είχε αποδείξει το ρεπορτάζ του newsit από τον περασμένο μήνα δεν έχουν καν το καθημερινό πιάτο φαγητό. Ζαλίζονται και χάνουν τις αισθήσεις στο σχολείο από ασιτία.
200 ΒΡΕΦΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΙΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στο Νewsit η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών και υπεύθυνη των Δημοτικών Σταθμών, Μαρία Ηλιοπούλου "έχουμε καταγράψει με μεγάλη διακριτικότητα 200 περιπτώσεις βρεφών στους βρεφονηπιακούς του σταθμούς τα οποία υποσιτίζονται στο σπίτι τους καθως οι γονείς τους δεν έχουν τα απαραίτητα για να τα ζήσουν. Γονείς ζητούν μείωση ακόμη και απαλλαγή από τα τροφεία γιατί είτε έχουν χάσει τη δουλειά τους είτε έχει μειωθεί το εισόδημά τους. Τα παιδιά στους δημοτικούς σταθμούς της Αθήνας τρώνε πρωϊνό και μεσημεριανό και σιτίζονται καλά".
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Και οι απίστευτες ιστορίες φτώχειας δε σταματούν εδώ. Οπως μας λέει η κυρία Ηλιοπούλου "δεχτήκαμε αιτήματα από δασκάλους διαφόρων δημοτικών ολοήμερων σχολείων του Δήμου της Αθήνας που ζητούσαν μερίδες φαγητού για τους μαθητές τους. Προφανώς οι δάσκαλοι αυτοί εντόπισαν παιδάκια που δεν είχαν μεσημερινό συστηματικά και εμείς φυσικά ανταποκριθήκαμε στο αίτημά τους καθώς είχαμε τη δυνατότητα να καλύψουμε την ποσότητα που μας ζητήθηκε, γύρω στις 70 μερίδες. Αν όμως η ζήτηση αυτή αυξηθεί δε θα μπορούμε να την καλύψουμε στο Βρεφοκομείο".
Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών...


Πρέπει να καταγραφεί πως τόσο η πρόεδρος του Βρεφοκομείου όσο και άνθρωποι που εργάζονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με σεβασμό και διακριτικότητα καθώς είναι πολλοί εκείνοι που έχουν πρόβλημα και λόγω αξιοπρέπειας προσπαθούν να το κρύψουν.
Η εξαθλίωση μιας ολόκληρης κοινωνίας φαίνεται και από ένα ακόμη στοιχείο.
20.000 περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της Εκκλησίας. Τα ποσοστά εκτινάχθηκαν.
Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης και το γεγονός ότι ήδη 60.000 νοικοκυριά σε όλη της Ελλάδα έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ζητούν μεγάλο “κούρεμα” καθώς αδυνατούν να πληρώσουν έστω και τη μισή μηνιαία δόση.
Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που πλέον δεν έχουν κανένα εισόδημα καθώς όλα τα μέλη τους έχουν χάσει τη δουλειά τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίες υπάρχουν 400.000 τέτοιες οικογένειες στη χώρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Διαβάστε επίσης: Σοκ και με τα συσσίτια στις ΕΔ! Στο 100% η συμμετοχή!
Μαθητής Γυμνασίου λιποθύμησε στην τάξη - ''Δεν είχαμε να φάμε τίποτα για δύο μέρες'' είπε η μητέρα του!


Εφεδρεία για 20.000 εκπαιδευτικούς;

Οικονομίες από την Παιδεία κάνει η κυβέρνηση με στόχο την συγκέντρωση 250 εκ. ευρώ, με νέες συγχωνεύσεις σχολείων που βάζουν στο τραπέζι τον κίνδυνο της εφεδρείας για 20.000 εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους του Σαββάτου, η εφεδρεία των εκπαιδευτικών μπαίνει στο τραπέζι για να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2012, με το τέλος δηλαδή εκείνης της σχολικής χρονιάς.
Όπως σημειώνεται, με την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρειάς για τους εκπαιδευτικούς, που θέλουν δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000 ως 20.000 εκπαιδευτικούς στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.
Κυβερνητικά στελέχη τα οποία επικαλείται το ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι παρότι οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν ρητά από το μέτρο σε πρώτη φάση, δεν αποκλείεται αν μέχρι τα τέλη του 11 δεν επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 εφέδρων να μπουν κι αυτοι στο τσουβάλι. πηγή:
............................................................................


Αυτά δεν μας τα ΄πε απόψε στη βουλή στη συζήτηση για τον προυπολογισμό ... εκεί εξήρε τα ελληνικά δημόσια σχολεία των οποίων και προίσταται ως υπουργός παιδείας μην το ξεχνάμε αυτό ... βεβαίως – βεβαίως .Δείτε το παρακάτω βίντεο όπου εξηγεί με θέρμη στη Βίκυ Φλέσσα , γιατί ο γυιός της ο μονάκριβος , ο κανακάρης της έπρεπε , να φοιτήσει τόσο όταν διέμεναν έξω όσο και τώρα φυσικά ( πολύ περισσότερο τώρα που είναι μπάχαλο ) ,αποκλειστικά σε ιδιωτικά σχολεία .
Ακόμα και ο γυιός της υπουργού που προίσταται του υπουργείου παιδείας δεν εμπιστεύεται το έργο και την αποστολή της μητέρας του...τα σχόλια εδώ κρίνονται περιττά ...