Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΣAN ΣΗΜΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ....1922 ....ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ κυρία Διαμαντοπούλου ; ; ;

Σαν σήμερα 1931 γεννιέται ( ο πατέρας του ήταν  αντιστασιακός και η μητέρα του ξεριζωμένη προσφυγοπούλα ) στην Νέα Ιωνία της Αθήνας , ο μεγάλος λαικός τραγουδιστής του πόνου και της εργατιάς , ( + 14 Σεπτεμβρίου 2001 ) ο Στέλιος Καζαντζίδης .http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=72247&tsz=0&act=mMainView

Eρώτηση : Kυρία Διαμαντοπούλου " Τι θ' απογίνουν οι 60 και πλέον , επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και μάλιστα με υψηλά μόρια που όμως δεν μπαίνουν μέσα σε αυτά διότι δεν πάτησαν κάποια κουμπιά στο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό " ; Θα τους κλείσετε την πόρτα κατάμουτρα ; ; ; Αναρωτιέμαι ! mariarosa .

Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας στις βάσεις !

Πτώση ως και 2.000 μόρια με μεγαλύτερη στις παιδαγωγικές και πολυτεχνικές σχολές
- 40% των ΤΕΙ έχει βρεθεί κάτω από τη βάση ενώ 26 τμήματα των ΤΕΙ θα βρεθούν στα αζήτητα
- Δείτε αναλυτικούς πίνακες - Αναφορές για προβλήματα στη σελίδα του υπουργείου
- Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Newsit από τον Ιούλιο
Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας, παρατηρείται στις φετινές βάσεις εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα,απο το υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται ότι το 40% των ΤΕΙ έχει βρεθεί κάτω από τη βάση ενώ 26 τμήματα των ΤΕΙ θα βρεθούν στα αζήτητα αντιμετωπίζοντας το "λουκέτο".
Πτώση εκατοντάδων μορίων σημειώνουν ακόμη και οι περιζήτητες ιατρικές και νομικές σχολές, που βρίσκονται σε κεντρικά Πανεπιστήμια. Το σύνολο των σχολών, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, παρατηρούνται πτώσεις των βάσεων που αγγίζουν και ξεπερνούν τα δύο χιλιάδες μόρια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία ιατρική σχολή Θράκης έπεσε 642 μόρια και διαμορφώθηκε η βάση της στα 18.369 μόρια. Η μόνη ιατρική σχολή που έμεινε σε επίπεδα πάνω από 19.000 μόρια είναι της Αθήνας και εκεί η βάση έπεσε σε σχέση με πέρυσι 300 μόρια , φτάνοντας στα 19.153.
Η Νομική Αθήνας έπεσε κατά 285 μόρια και έφτασε στα 18.608 μόρια, ενω στη Θεσσαλονίκη η ίδια σχολή έπεσε 311 μόρια και έφτασε τα 18.449. Εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων στα Τμήμα των Πολυτεχνείων, που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 2.000 μόρια.
Συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανολόγων Περιβάλλοντος Θράκης, έπεσε κατά 2.658 μόρια (βάση 14.533). Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου που είναι απο τα περιζήτητα τμήματα η βάση έπεσε 758 μόρια 18.483.
Η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Πολυτεχνείου έπεσε κατά 598 μόρια και έφτασε τα 21.715, ενώ η αντίστοιχη σχολή στο Βόλο, έπεσε 1246 μόρια και έφτασε 20.2003. Επίσης μεγάλες πτώσεις παρατηρούνται και στα παιδαγωγικά τμήματα όπου στην Αθηνα το Δημοτικής Εκπαίδευσης έπεσε κατά 744 μόρια και η βάση έφτασε 17.806.
Το Παιδαγωγικό Τμήμα στη Ρόδο έπεσε κατά 2068 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 15.247.
Στα ΤΕΙ θεαματικές είναι οι πτώσεις των περισσοτέρων σχολών, ωστόσο υπάρχουν και θεαματικές άνοδοι σε σχολές οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα 7.000 μόρια, αλλά είναι σχολές με χαμηλή ζήτηση.
Σχολές, όπως η Λογιστική ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , έπεσε κατά 1.868 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 12.292.
Υπάρχουν όμως τμήματα με εντυπωσιακές ανόδους, όπως το Τμήμα Εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου που ανέβηκε κατά 5.710 μόρια και διαμορφώθηκε στα 6.710 μόρια, δηλαδή είναι κάτω από τη βάση.
Η σχολή με την μεγαλύτερη άνοδο είναι Γαλλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, όπου ανέβηκε κατά 6.212 μόρια και η σχολή με την μεγαλύτερη πτώση είναι Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου που έπεσε κατά 3.673.
Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τις βάσεις των σχολών στη σελίδα
http://results.minedu.gov.grκαι με απαραίτητα «εφόδια» τον 8ψηφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο – μητρώνυμο).http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=93231&catid=3

Στους 18 με 20 οι νεκροί από τον «Irene» ! Aλλά και ο τυφώνας Νανμπαντόλ, ο ισχυρότερος που έχει πλήξει τις Φιλιππίνες τη χρονιά αυτή προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων και κατευθύνεται προς την Ταϊβάν.

O τυφώνας "Irene" από δορυφόρο .
Τουλάχιστον 18- σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και, 20 με το Reuters- είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα «Irene» στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ περίπου πέντε εκατομμύρια σπίτια και γραφεία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Παρά το γεγονός, ότι, ο κυκλώνας δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο του Μανχάταν, η ζωή των κατοίκων στα περίχωρα έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα, τόσο εξαιτίας του κομμένου ρεύματος, όσο των πλημμυρών και των εκατοντάδων δέντρων που έχουν πέσει στους δρόμους.
Ενώ η ανατολική ακτή προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε, ότι, "πολλοί Αμερικάνοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φως, ή να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες".
Τα 8,5 εκατομμύρια Νεοϋορκέζων, που δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα, ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας, καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα.
Το κόστος της καταστροφής που έφερε ο κυκλώνας στην ανατολική ακτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϋ δήλωσε στο NBC, πως σύμφωνα με υπολογισμούς θα χρειαστούν "δισεκατομμύρια δολάρια" για την αποκατάσταση των υλικών καταστροφών.
Παρά τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών σε ορισμένες περιοχές, η αγορά θα λειτουργήσει, ακόμη και εάν υπάρχει περιορισμένη κίνηση, καθώς και το Χρηματιστήριο της Wall Street.
Η φετινή χρονιά επεφύλασσε τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα στην ιστορία των ΗΠΑ, και σε, τουλάχιστον 35 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέρχονται, έως τώρα, οι υλικές ζημιές από τις πλημμύρες, τους καύσωνες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τη χώρα.
Mετά τον κυκλώνα «Irene» οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για την τροπική καταιγίδα «Jose» που δημιουργείται κοντά στις Βερμούδες.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2044297
Πέντε εκ. Αμερικανοί στο σκοτάδι λόγω τυφώνα!

Ο τυφώνας Νανμπαντόλ, ο ισχυρότερος που έχει πλήξει τις Φιλιππίνες τη χρονιά αυτή προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων και κατευθύνεται προς την Ταϊβάν. Ο τυφώνας έπληξε κυρίως το νησί Λουζόν, στις βόρειες Φιλιππίνες.
"Μόνο όταν σταματήσουν οι βροχές θα έχουμε πλήρη απολογισμό των θυμάτων και των ζημιών", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Περίπου 20.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν από τα παράλια σε ορεινές περιοχές, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο τυφώνας Νανμπαντόλ που πήρε το όνομα της αρχαίας πρωτεύουσας της Μικρονησίας συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα ως και 230 χιλιόμετρα την ώρα.

 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=93123&nslt=1&catid=7