Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Επιτρέψτε επιτέλους την δημιουργία App για εντοπισμό παιδόφιλων! Τους αφήνετε που τους αφήνετε να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ας ξέρουν τουλάχιστον οι γονείς ποιοι είναι και που μένουν...

Αναδημοσιεύουμε από το blog Χαμομηλάκι εδώ :
------------------------------
Το SecNews έχει πολλές φορές αναφερθεί στις επιτυχίες των αρχών αναφορικά με τον εντοπισμότων παιδόφιλων και των βρώμικων κυκλωμάτων τους.
Επιπλέον, ήδη από ενάρξεως της ιστοσελίδας μας, ζητούσαμε επισήμως από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να επιτραπεί η δημοσιοποίηση ονομάτων και φωτογραφιών για την ενημέρωση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Κάποιοι ανοιχτόμυαλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ακούγοντας τις φωνές της κοινωνίας και των αθώων παιδιών που έπεφταν θύματα άρρωστων παιδόφιλων, προχώρησαν εδώ και μερικά χρόνια σε άρση του απορρήτου για το ειδεχθές έγκλημα της παιδοφιλίας/παιδικής πορνογραφίας. Φαίνεται όμως ότι αυτά δεν αρκούν για την πάταξη του φαινομένου.
Το SecNews μετά και την ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ απόφαση της ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ (!!!) του παιδιάτρου που εντοπίστηκε με σκληρό υλικό(δείτε το κτήνος εδω)παιδικής πορνογραφίας προτείνει, στα πρότυπα των ανεπτυγμένων τεχνολογικά χωρών, να δημιουργηθεί εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και iPhone έτσι ώστε όλοι οι γονείς να μπορούν να γνωρίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για πρόσωπα που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την οικογένεια τους.Στις Η.Π.Α η αντίστοιχη εφαρμογή ονομάζεται Predatorκαι περισσότερα μπορείτε να δείτε [εδώ].

Το SecNews θεωρεί ότι μια τέτοια εφαρμογή για τα Ελληνικά δεδομένα είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητη και πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο τα παρακάτω χαρακτηριστικα:

λίστα όλων των συλληφθέντων για παιδική πορνογραφία που έχουν καταδικαστεί
φωτογραφίες αυτών κατά την στιγμή της σύλληψης ώστε να είναι γνωστό το πρόσωπο τους στο ευρύ κοινό
Άμεση ενημέρωση της εφαρμογής με κάθε νέα σύλληψη που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (αντίστοιχο του Amber Alert)
εντοπισμό θέσης κατοικίας μέσω geolocation services ώστε να γνωρίζει ο κάθε γονέας εάν κοντά υπάρχει κάποιος παιδόφιλος Η κοινωνία αλλά και το πλήθος γονέων που έρχονται σε επαφή με την ιστοσελίδα μας τηλεφωνικώς καθημερινά στην γραμμή επικοινωνίας +302111984444, απαιτούν την δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής για να γνωρίζουν εύκολα και γρήγορα τι ακριβώς συμβαίνει, αν κινδυνεύουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά που παίζουν κοντά στο σπίτι τους κλπ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αντίστοιχές εφαρμογές στο εξωτερικό γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση και αποτελούν καθημερινό χρηστικό εργαλείο.
Είναι τέτοια η χρησιμότητά τους που για παράδειγμα μια οικογένεια πριν μετακομίσει σε ένα σπίτι ελέγχει μέσω της εφαρμογής αν υπάρχουν κοντά καταδικασμένοι παιδόφιλοι. Ή επιπλέον ο γονέας ελέγχει την καθημερινή διαδρομή του παιδιού προς το σχολείο αν βρίσκεται στην πορεία του η οικία ενός παιδόφιλου.

Κάποιοι θα αναφωνήσουν “μα είναι προσωπικά δεδομένα”. Άραγε ο παιδόφιλος όταν πραγματοποιεί τις άρρωστες πράξεις του σκέφτεται τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού σας ή της οικογένειας που με τις πράξεις του στιγματίζει; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση να έχει τέτοιες “ευαισθησίες”.Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες περί “προστασίας προσωπικών δεδομένων” (σ.σ. τελικά πίσω από αυτή την προστασία κρύβονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα) και ας εστιάσουμε στην προστασία του κοινωνικού συνόλου που είναι και το ζητούμενο της συντεταγμένης πολιτείας.
Αν όλοι ΔΕΝ συνεισφέρουμε από την θέση του ο καθένας για τον περιορισμό του φαινομένου, τότε φέρουμε ευθύνη-είμαστε συνένοχοι για οτιδήποτε συμβεί αύριο σε οποιοδήποτε παιδί (μπορεί και στο δικό μας)Ελπίζουμε κάποιος εισαγγελικός λειτουργός ή οι αρμόδιες διωκτικές αρχές να λάβουν γνώση των παραπάνω και να επιτρέψουν την ΑΜΕΣΗ δημιουργία βάσης δεδομένων στοιχείων παιδόφιλων που θα μπορεί ο κάθε γονέας να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.
Μόνο μέσα από την ενημέρωση μπορούν να προστατεύσουν οι οικογένειες τα παιδιά τους, κάτι στο οποίο οι κρατικοί φορείς έχουν χρέος και οφείλουν άμεσα να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους.

Η τεχνική ομάδα του SecNews αλλά και οι υποστηρικτές μας, θέτουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις τεχνικές γνώσεις και τις πληροφοριακές υποδομές που απαιτούνται στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια εφαρμογή.Καλούμε επίσης υπηρεσίες όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διαθέτει στοιχεία παιδόφιλων αλλά και οργανώσεις όπως Το Χαμόγελο του Παιδιού, Unicef, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ο Συνήγορος του Παιδιού , Παιδικά Χωρία SOSκ.α. να στηρίξουν και να διαδώσουν την πρότασή μας προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

secnews