Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

«Ο Γιώργος έχει μονάχα το επώνυμο»…

«Ο Γιώργος έχει μονάχα το επώνυμο»…
<><> <><>
Η Σοφία Σακοράφα ανήκει στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ελάχιστες φορές στην πολιτική διαδρομή τους επέλεξαν τη σιωπή από τη δημόσια παρέμβαση, αναλαμβάνοντας και το κόστος μιας τέτοιας δυνατής φωνής.
Την περασμένη άνοιξη, η Σοφία Σακοράφα αρνήθηκε να συμπράξει με τις οδηγίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν καταψήφισε το μνημόνιο, δήλωσε ωστόσο «παρούσα», με αποτέλεσμα να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Έκτοτε, η Σοφία Σακοράφα ακολουθεί πολιτική αποστάσεων από το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, η σημερινή συνέντευξή της στη «Real News» όμως, συνιστά πολιτική κριτική… βαριάς μομφής κατά του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά.
    «Ένα επίθετο και μόνο, το επίθετο Παπανδρέου, κρατάει μια ολόκληρη    Παράταξη δέσμια των επιλογών του. Οποιοσδήποτε άλλος είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές, θα είχε διαφύγει στο εξωτερικό», δήλωσε η Σοφία Σακοράφα, που και άλλες φορές στο παρελθόν είχε αμφισβητήσει ευθέως τις πολιτικές ικανότητές του Γιώργου Παπανδρέου, και το κατά πόσο μπορεί να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και της χώρας, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.