Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κλίμα οδύνης και ανείπωτης θλίψης συνεχίζονται οι κηδείες των θυμάτων, ανάμεσά τους και ένας 15χρονος – Θρήνος από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη όπου και τελέστηκαν σήμερα συνολικά 12 κηδείες!

Κηδεία θύματος από τη τραγωδία στα Τέμπη / Φωτογραφία: Eurokiniss




Αναδημοσιεύουμε από:Thestandard.gr
Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι αρκετών εκ των θυμάτων στο φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα 
στα Τέμπη.


Θρήνος στο Κορδελιό για τον Βαγγέλη Μπουρνάζη και τον 15χρονο γιο του. 
Ο 55χρονος πρώην αστυνομικός είχε έρθει στην Αθήνα για να δει τον πρωτότοκο γιο του και την μόλις λίγων μηνών εγγονή του και επέστρεφαν με τον 15χρονο με το μοιραίο τρένο.
Η κηδεία τους τελέστηκε το πρωί στο Κορδελιό. Τραγική ειρωνία: Η γυναίκα του είχε φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια από καρκίνο. 

Πίσω μένουν δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας.

Στην Αλεξανδρούπολη η κηδεία του 29χρονου μηχανοδηγού

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 29 χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Ο άτυχος μηχανοδηγός του ΟΣΕ ήταν αδειούχος τις ημέρες εκείνες και επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όπου και η έδρα της εργασίας του.



Απέραντη θλίψη, σκόρπισε στην Αμφιθέα του δήμου Μεσσήνης, η είδηση ότι ανάμεσα στα 57 θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρισκόταν και ο 52χρονος συγχωριανός τους Γιώργος Φωτόπουλος. Το άψυχο σώμα του που βρέθηκε στα συντρίμμια του τρένου στα Τέμπη. 
Ταυτοποιήθηκε χθες από οικείους του, και σήμερα αναμένεται να τελεστεί η κηδεία του, στον τόπο καταγωγής του, την Αμφιθέα.

Πάνδημο το τελευταίο αντίο στον 20χρονο φοιτητή της γεωπονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Τάσο Κουτσόπουλο, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Μαμά θα αργήσω κοιμήσου», 
φέρεται να είναι το τελευταίο μήνυμα προς τη μητέρα του λόγω των καθυστερήσεων της αμαξοστοιχίας να ξεκινήσει προς Θεσσαλονίκη. Την εξόδιο ακολουθία στην Καρδίτσα τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος.







Θλίψη στα Καλάβρυτα για τον χαμό της Παπαγγελή

Σε κλίμα άφατου πόνου και ανείπωτης θλίψης τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Λυκούρια των Καλαβρύτων, η εξόδιος ακολουθία της Αναστασίας Παπαγγελή, της 19χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ, που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος, ενώ συγγενείς, φίλοι και οι κάτοικοι της Λυκούριας, τόπο καταγωγής της 19χρονης, κατέκλυσαν τον ιερό ναό, προκειμένου να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στην Αναστασία και να συμπαρασταθούν στους γονείς και τα αδέλφια της.

Η Αναστασία Παπαγγελή είχε μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να είναι μαζί με την οικογένειά της και επέστρεφε με το μοιραίο τρένο στην Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.

Τελευταίο αντίο στην 55χρονη Βασιλική, μητέρα 4 παιδιών
Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στη Βασιλική Χλωρού. Η 55χρονη Βασιλική, μητέρα τεσσάρων παιδιών, είχε ταξιδέψει στη Λάρισα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μαζί με την οικογένειά της. Όλοι επέστρεψαν με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, εκείνη όμως έμεινε πίσω, καθώς είχε ραντεβού με γιατρό και αποφάσισε να επιστρέψει αργότερα με το μοιραίο τρένο.

Φίλοι και συγγενείς θα συνόδευσαν σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον Νικήτα Καραθεοδώρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στην Καλαμαριά. Στην ίδια εκκλησία, την ίδια ώρα, θα γίνει και η κηδεία της Καλλιόπης Πορφυρίδου, φοιτήτριας Θεολογίας του ΑΠΘ και συντρόφου του Νικήτα.

Ο 23χρονος Νικήτας, πυροσβέστης στο επάγγελμα και παράλληλα σπουδαστής στο τμήμα Ψυχολογίας, το μοιραίο βράδυ πήρε το τρένο μαζί με τη σύντροφό του, Καλλιόπη (Κέλλυ) Πορφυρίδου, από την Αθήνα για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Και οι δύο βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου.

Στην Αταλάντη στις 3:00 το μεσημέρι η 28χρονη Ελπίδα Χούπα θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία. Όπως έγινε γνωστό, την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην πόλη της Αταλάντης.

Το τελευταίο αντίο είπαν στη 1:00 μετά το μεσημέρι, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, συγγενείς και φίλοι στην 50χρονη Μαίρη Μουρτζάκη.
To φέρετρο της 50χρονης που σκοτώθηκε στα Τέμπη / Φωτογραφία: Cretapost

Βαρύ είναι το πένθος και στον τόπο καταγωγής της, το Αντισκάρι του δήμου Φαιστού, στη Μεσαρά, αλλά και στο Ηράκλειο, τόπο κατοικίας της μέχρι πριν από λίγο καιρό. Μετακόμισε όταν έπιασε δουλειά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η βάρδια της στο κυλικείο του Intercity, ωστόσο, την περασμένη Τρίτη, έμελλε να είναι και η τελευταία για την 50χρονη γυναίκα και μητέρα 2 παιδιών από την Κρήτη.
Θλίψη στην Κέρκυρα
Θρήνος και στην Κέρκυρα, εκεί όπου έφτασε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Κυριακής η σορός της άτυχης 55χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο DNA, με γενετικό υλικό που έδωσαν συγγενικά της πρόσωπα στο νοσοκομείο της Λάρισας. 
Η 55χρονη ήταν εργαζόμενη στον ΟΣΑ ενώ η κηδεία της αναμένεται να γίνει την Τρίτη στο χωριό Βιταλάδες.

Πηγή: thestandard.gr
Διαβάστε Επίσης:
Δυστύχημα στα Τέμπη: Ψάχνει δυο ακόμα αγνοούμενους η αστυνομία – Έχουν παραδοθεί 51 σοροί στις οικογένειες των θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Αγωνία για τους επτά επιβάτες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – Οι δύο είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση

Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε 33χρονος επιβάτης από το Μπαγκλαντές – Ζούσε τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Μεταφορών για τα Τέμπη – Τοποθέτησαν 57 άδειες καρέκλες έξω από το κτίριο, όσοι και οι νεκροί.

Η διάμετρος της έκρηξης στα Τέμπη ήταν περίπου 80 μέτρα – «Να ψάξουμε το αίτιο στο εμπορικό τρένο»