Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται 15 άτομα, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

11 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

11 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας, ακόμα και ένας ιερέας απο την Κρήτη, είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ 15 ατόμων, που κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ.

Οι 11 απο τους 15 κατηγορούμενους συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους άλλους τέσσερις σχηματίσθηκε δικογραφία. Από τους κατηγορουμένους 14 είναι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.

Τα στοιχεία γα τους 15 κατηγορούμενους προέκυψαν απο έρευνες και επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κωδική ονομασία "Butterfly", (Πεταλούδα), στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, που διήρκεσαν τέσσερις μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Σε διαδοχικές αστυνομικές έρευνες, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Κρήτη, (Ηράκλειο, Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Μάλια), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:Πενήντα επτά σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και πλήθος ψηφιακών δίσκων (CD - DVD) με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 40.000 GB.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ για τους υπόλοιπους υποβλήθηκαν οι δικογραφίες.

Σημειώνεται ότι η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο υπολογίζονται στους 2.000 οι χρήστες από την Ελλάδα που παρακολουθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας έχουν γίνει, από το 2004 έως σήμερα, 680 συλλήψεις στην Ελλάδα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63415233