Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Το «ξέσπασμα» ενός συμβόλου της Αριστεράς «Να πάνε τοξικομανείς και μετανάστες σε νησιά με χαμηλό πληθυσμό!»

Ενδεικτικό της ζοφερής εικόνας που παρουσιάζει πλέον το κέντρο της πρωτεύουσας και η έξαρση της βίας, η οποία το τελευταίο διάστημα γιγαντώνεται στις γκετοποιημένες γειτονιές του κέντρου, είναι το σημερινό ξέσπασμα του Διονύση Σαββόπουλου.
Ο κορυφαίος τραγουδοποιός, που για δεκαετίες εξέφρασε με τους στίχους τις γενιές της αμφισβήτησης και του προβληματισμού, πρότεινε με δήλωσή του να «κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μιλώντας σε κοινή εκπομπή με θέμα τη βία, που οργάνωσαν την Τετάρτη οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πρωτεύουσας, έφτασε σε σημείο να ζητήσει «τον καθαρισμό της πόλης από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε νησιά με χαμηλό πληθυσμό».
Οι δηλώσεις του συνθέτη, που τα τελευταία χρόνια έχει κατηγορηθεί από τους παλιούς του συντρόφους για μια ριζική μεταστροφή προς συντηρητικές απόψεις, προκάλεσαν ερωτηματικά στους δημοσιογράφους της ραδιοφωνικής εκπομπής, οι οποίοι τον ρώτησαν αν τα νησιά με χαμηλό πληθυσμό θυμίζουν τα ξερονήσια της μετεμφυλιακής Ελλάδας... Ο «Νιόνιος» δεν δίστασε να απαντήσει με την παράφραση ενός στίχου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις».
Τέλος, τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αντιρατσιστικών οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς, που τον κατηγορούν πως οι απόψεις του ταυτίζονται πλέον με αυτές των χειρότερων εχθρών της δημοκρατίας. Σίγουρα πάντως, οι σημερινές δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο κοινωνικής, αλλά και πολιτικής αντιπαράθεσης για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού φαινομένου της ύπαρξης χιλιάδων μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας.
ΠΗΓΗ :http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=122866
Ε , Οχι κι έτσι ! Επειδή προσωπικά την άκουσα αυτή τη ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα και μόλις άκουσα αυτές τις δηλώσεις του μουσικοσυνθέτη αγαπητού καθόλα  Σαββόπουλoυ , έστειλα αμέσως μν.μ στη ΝΕΤ  !  " Αγωνιστή της αριστεράς πάλαι ποτέ μίστερ Σαββόπουλε :  τα νησιά μας είναι οι συνοριακές μας κερκόπορτες κι εσείς θέλετε έτσι απλά κι ωραία  , να παραχωρηθούν στους εν λόγω λάθρο - μετανάστες ; " Βρε καλά είπα εγώ σε προηγούμενη ανάρτησή μου " Σκούπα και φαράσι " !  Ολοι αυτοί οι κάθε λογής Λάθρο - θα μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας  - !!! Χρειάζετε προσοχή πολύ μεγάλη στο τι λέμε  - έτσι απλά για να πούμε κάτι -  δίχως να συμμεριζόμαστε τις συνέπειες των λόγων μας . - Αντε να μη μας πάρει ο διάολος όλους -
 mariarosa
 

Τα Ραδιόφωνα Της Αθήνας Για Τη Βία !

«Η Βία φέρνει Βία από όπου και αν προέρχεται. Όλοι μαζί απέναντι στη Βία. Μια πρωτοβουλία των Ραδιοσταθμών της πόλης»
Με αυτό το σύνθημα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μετέχουν την Τετάρτη 18-05-2011 σε κοινή δίωρη εκπομπή (12 - 2 μ.μ.), με στόχο να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη βία, από την οποία ήδη έχουμε θρηνήσει θύματα στην Αθήνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στην κοινή εκπομπή, που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα για τέτοιο θέμα, συνεισφέρουν οι ενημερωτικοί (και όχι μόνο) σταθμοί της πόλης:
Ο ΑΘΗΝΑ 9.84 πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της κοινής εκπομπής. Η ΕΡΑ προσφέρει το studio της και ο Flash συνεισφέρει το κεντρικό σύνθημα της εκπομπής, το Ράδιο 9 και ο σταθμός «Στο Κόκκινο» αγκάλιασαν την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, ο Real FM και o BΗΜΑ FM διευκόλυναν τα μέγιστα τη συζήτηση που προηγήθηκε της κοινής απόφασης, όπως και ο ΑΝΤ1, ενώ το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέλαβε την επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος, παρότι ασθενής, θα προσπαθήσει να συμμετάσχει στην κοινή εκπομπή.Τελικά έστειλε ως εκπρόσωπό τον Κων /νο Μπλάφρα .
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά επίσης συμμετέχει με εκπρόσωπό του, ενώ ΣΚΑΪ, Εν Λευκώ και BEST ανέλαβαν να διαφημίσουν την κοινή πρωτοβουλία.
Την Τετάρτη 18 Μαΐου, 12 - 2  πραγματοποιήθηκε λοιπόν η εν λόγω Ραδιοφωνική συνάντηση .
Όλοι μαζί απέναντι στη Βία
Το θέμα της βίας στο κέντρο της πόλης ανέδειξε η δίωρη κοινή εκπομπή ραδιοσταθμών της Αθήνας με πρωτοβουλία του «ΑΘΗΝΑ 9,84» που βγήκε στον αέρα από το στούντιο της ΕΡΑ, από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης. Συμμετείχαν οι ραδιοσταθμοί Flash, Ραδιόφωνο της Εκκλησία της Ελλάδος, Κανάλι 1 του Πειραιά, Real Fm, ΝΕΤ, Ράδιο 9, Αντένα, "Στο Κόκκινο" και "Βήμα" Fm ενώ στήριξαν την κοινή πρωτοβουλία ο Σκαϊ, ο Best και ο Εν Λευκώ. Την κοινή εκπομπή μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση οι ιστοσελίδες «newbeast» και «starwalkers».
Ο δήμος Αθηναίων θα θέσει σε εφαρμογή πριν από τα τέλη Ιουνίου, το θεσμό του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς , θα βοηθάει την ΕΛΑΣ στις περιπολίες και θα έχει φωτισμένη την πόλη, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα πρέπει να αρχίσουν να αποδίδουν από αύριο
Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι πρέπει να αποκεντρωθούν οι κοινωνικές δομές για να μη γίνονται πόλος έλξης για τις εξαθλιωμένες ομάδες του πληθυσμού ενώ αναφερόμενος στο συμβούλιο ένταξης νόμιμων μεταναστών, υπογράμμισε ότι έχει ήδη συγκροτηθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί .
Με δεδομένη την εμπειρία των τελευταίων ετών μπορούμε να δώσουμε λύση, μια οργανωμένη κοινωνία οφείλει να λάβει μέτρα με τα όπλα που μας δίνει το Σύνταγμα ,επισήμανε ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απαιτείται σεβασμός των δικαιωμάτων,αλλά όχι η δημιουργία γκέτο .
Ο κ. Αλιβιζάτος , υποστήριξε ότι καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη σε ότι αφορά το θέμα των συναθροίσεων το οποίο , όπως είπε , ρυθμίζεται βάσει χουντικού νόμου του 1971 , τον οποίο κανείς δεν έχει θίξει.
Δεν θα θεωρούσα αντισυνταγματικό -πρόσθεσε ο κ. Αλιβιζάτος- ένα συγκεκριμένο νόμο που θα όριζε συγκεκριμένη μέρα και τόπο για τη συνάθροιση προκειμένου να μη παραλύει η κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα του κέντρου
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Διονύση Σαββόπουλου ο οποίος ζήτησε να κηρυχθεί το κέντρο της πόλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να μεταφερθούν οι μετανάστες σε αραιοκατοικημένα νησιά του Αιγαίου έως ότου αποφασίσει η ΕΕ πώς θα διαχειριστεί το μεταναστευτικό. Δεν μπορεί η Αθήνα να είναι η χωματερή αυτών των ανθρώπων ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η Αθήνα στις πλατείες της δείχνει την πληγή της.
Το θέμα είναι πιο σύνθετο από ότι παρουσιάζεται, ο 21ος αιώνας πάει να ξαναβρεί τον 20ο αιώνα. Για ότι συμβαίνει σε αυτό τον τόπο φταίει η πολιτική εξουσία , δήλωσε ο γνωστός σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τη βία στην πόλη ΠΗΓΗ : http://www.athina984.gr/node/148469