Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Χαράτσι σε όλους! Εξαιρούνται οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι!


Σοφία Βούλτεψη

Χρεοκοπούμε, δεν χρεοκοπούμε. Βγαίνουμε από την ευρωζώνη, δεν βγαίνουμε από την ευρωζώνη. Θα διασωθούμε, δεν θα διασωθούμε.

Το μάδημα της μαργαρίτας συνεχίστηκε σε επίπεδο δηλώσεων εξ Εσπερίας, μαζί με το σκοτσέζικο ντους.

Χθες, μας άφησαν να βγάλουμε το κεφάλι μας από το νερό – αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον Σαρκοζί να δηλώνει στο υπουργικό του συμβούλιο ότι θα κάνει το παν για να σώσει την Ελλάδα.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, τον Επίτροπο Ρεν, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Κάρλος Κόστα, τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι και πάει λέγοντας.

Οι φωνές τους έπνιξαν κραυγές όπως αυτή του προέδρου της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγού του συγκυβερνώντος νεοφιλελεύθερου κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη», Ρίχαρντ Σούλικ, που μιλώντας στο δημόσιο αυστριακό ραδιόφωνο, που ζήτησε να αφεθεί η Ελλάδα να… χρεοκοπήσει μόνη της και απλοϊκά συνέκρινε την χρεοκοπία της Καλιφόρνιας, με ενδεχόμενη χρεοκοπία χώρας που ανήκει στη ζώνη του ευρώ!

Στο εσωτερικό μέτωπο, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Οι χθεσινές ανακοινώσεις περί εξειδίκευσης του νέου χαρατσιού στα ακίνητα, επιβεβαίωσαν τους μεγαλύτερους εφιάλτες:
Πρόκειται για κανονική δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων – παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες να εμφανιστεί πως θα πληρώσουν περισσότερα αυτοί που κατοικούν σε «πλούσιες» περιοχές.


Από το χαράτσι δεν εξαιρούνται ούτε οι άνεργοι, ούτε οι ανάπηροι – κι’ ας μιλούν για «ειδικό συντελεστή»!

Το τέλος θα εισπραχθεί από πέντε περίπου εκατομμύρια οικιακές και εμπορικές παροχές – άμεση σύνδεση με την ΔΕΗ - συνολικού εμβαδού 562 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων αντικειμενικής αξίας, 560 δισ. ευρώ και εμπορικής αξίας 1 τρις ευρώ κατά τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Και το καταπληκτικότερο όλων: Χαράτσι δεν θα πληρώσει το Δημόσιο, που με την «βοήθεια» των άθλιων διαχειριστών του κατάφερε να χρεοκοπήσει. Δεν θα πληρώσουν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θα πληρώσουν η Εκκλησία της Ελλάδος και τα άλλα αναγνωρισμένα δόγματα, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα αθλητικά σωματεία.

Και έχουμε και άλλα ωραία: Δεν θα πληρώσουν χαράτσι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα νεκροταφεία!

Και βέβαια, με την εγκύκλιο η κυβέρνηση προειδοποιεί πως θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει – και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει απευθείας είσπραξη μέσω άλλων οδών.

Συμπέρασμα: Στην Ελλάδα της ανικανότητας και της αναποτελεσματικότητας, χαράτσι δεν πληρώνουν οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι! Αυτοί ακριβώς που δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα!

Υ.Γ. Βρισκόμαστε μπροστά σε δήμευση περιουσίας, η οποία είναι και αντισυνταγματική. Σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, παραβιάζεται η παράγραφος 1 του άρθρου 17 και η παράγραφος 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος, που προβλέπουν ότι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι νοητή εφόσον η περιουσία αυτή φέρει κάποια πρόσοδο, παράγει δηλαδή, αμέσως ή εμμέσως, κάποιο εισόδημα. Τα αναρίθμητα ξενοίκιαστα σπίτια και μαγαζιά τι πρόσοδο προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους;
http://www.elzoni.gr/html/ent/487/ent.13487.asp