Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ : 16 Ιουνίου - Του Αγ. Μνημονίου .....ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ..... ΠΑΡΑΚΑΤΩ .....



Πρέπει να φύγει, είναι παράνομος. Επέβαλε το Μνημόνιο με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τώρα πάει να κάνει το ίδιο με το «Μεσοπρόθεσμο».
Πρέπει να φύγει, είναι ψεύτης. Είπε ψέματα στον Ελληνικό Λαό, ότι «υπάρχουν τα λεφτά», για να υφαρπάξει την εξουσία.
Πρέπει να φύγει, είναι συνωμότης. Είχε μυστικές επαφές με την Γκόλντμαν Σακς, τον Στρος-Καν και Κύριος οίδε ποιους άλλους, πίσω από την πλάτη, του λαού, του κόμματός του, όλων των θεσμών.
Πρέπει να φύγει, είναι συκοφάντης. Διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ότι είναι «τεμπέληδες κι άχρηστοι» και συνεχίζει να το κάνει.
Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, είναι ανδρείκελο. Εφερε στη χώρα Διευθυντήριο την Τρόικα και την κατέστησε φόρου υποτελή στους Τοκογλύφους εσαεί.
Πρέπει να φύγει, είναι βλαξ ή βαλτός. Μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού της χώρας σε κρίση χρέους που απειλεί την ίδια της την υπόσταση και το αυτεξούσιον.
Πρέπει να φύγει, είναι ανίκανος. Δεν αντιμετώπισε τη φοροδιαφυγή, δεν σταμάτησε τη σπατάλη, δεν έκανε τίποτα για να υπάρξει οποιουδήποτε τύπου ανάπτυξη.
Πρέπει να φύγει, είναι ανάλγητος. Εφαγε τις συντάξεις, διέλυσε το Ασφαλιστικό, δημιούργησε τη γενιά των 500 ευρώ, χαράτσωσε, ξαναχαράτσωσε και εξακολουθεί να χαρατσώνει τον λαό, νέκρωσε την αγορά κι έφθασε την ανεργία στα ύψη -με έναν στους δύο νέους να 'ναι άνεργος.
Πρέπει να φύγει, είναι πουλητάρι. Πουλάει τη ΔΕΗ, τα ύδατα, τα πάντα, αφοπλίζει τη χώρα από κάθε εργαλείο ανάπτυξης, συρρικνώνει τα ΑΕΙ -ό,τι αγγίζει το κάνει κάρβουνο.
Πρέπει να φύγει, είναι δειλός. Δεν τολμάει να ανακηρύξει ΑΟΖ, φέρεται στην Τουρκία σαν να βρίσκεται η Ελλάδα υπό καθεστώς Σχεδίου Ανάν και αντιμετωπίζει το Βερολίνο ως άλλη Κομαντατούρ.
Πρέπει να φύγει, είναι επικίνδυνος. Αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα της χώρας, εσωτερικά και διεθνή, στη βάση της προσωπικής του ατζέντας, εκτός ιστορικού πλαισίου και θεσμών.
Πρέπει να φύγει, είναι ένας ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης, ανελλήνιστος, περιβεβλημένος από έναν εσμό κολλητάρια, τυχάρπαστους, απίθανους και τυχοδιώκτες. Φίλους, συμβούλους -Ελληνες και ξένους- ένα «περιβάλλον» εκτός πάσης λογοδοσίας κι ελέγχου.
Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, δεν είναι σοβαρός. Είναι ικανός μόνον για όπενγκοβ και λοιπά καραγκιοζιλίκια, ενώ ταυτοχρόνως
είναι ένας κοινός καλοπερασάκιας, που τρώει σούσι, ενώ εξαθλιώνει τον κοσμάκη, ένας ελαφρόμυαλος που πάει ανέμελος στα γυμναστήρια,
ενώ έχει βυθίσει τη χώρα στην κατάθλιψη και τους νέους στην απελπισία.
Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, είναι ολετήρας. Τα μέτρα που παίρνει και ξαναπαίρνει δεν είναι μόνον καταστροφικά, είναι ατελέσφορα. Ενώ δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, οδηγούν την Ελλάδα απ' την αιχμαλωσία στην εξουθένωση κι εν τέλει στον διαμελισμό της...
*****
Τα εξ Εσπερίας νέφη μαύρα κι άραχλα, οι καιροί ου μενετοί, ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει...
Εδώ και τώρα. ΣΤΑΘΗΣ Σ. 11.VI.2011 stathis@enet.gr
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=283555

Εντονες οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών για τις "κωλοτούμπες" Παπανδρέου..Ζητάνε εκλογές εδώ και τώρα .

Έντονες οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Όλοι τώρα ζητάνε εκλογές για να δώσει την λύση ο λαός...

Δείτε τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων..

«Γαντζωμένος στην εξουσία ο Πρωθυπουργός» είπε ο κ. Σαμαράς που ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές

Προσφυγή στον ελληνικό λαό ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Ο Αντώνης Σαμαράς σε μια ιδιαίτερα υψηλών τόνων απάντηση μίλησε για το χρονικό της διαπραγμάτευσης με τον πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αρχικά ο κ. Παπανδρέου είχε αντιμετωπίσει θετικά την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με αποχώρηση του ίδιου από την πρωθυπουργία.
"Σε ότι αφορά στη συνέχιση του ίδιου λάθους είπα όχι. Σε ότι αφορά στη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είπα ναι" τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε επικαλούμενος τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε λόγω των διαρροών για τους όρους που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.
"Τα προσχήματα που επικαλείται είναι τουλάχιστον αστειότητες" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία, καθώς ο Γ. Παπανδρέου γαντζώθηκε στην εξουσία.
Σημείωσε ότι οι ηγέτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες όχι όμως και με αλλαγή πολιτικής και για πρώτη φορά ζήτησε ανοικτά εκλογές.
"Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός" κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία.
Παπαρήγα: «Αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί να κρατηθεί»
Μέσω της πολιτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιεί το απόγευμα της Πέμπτης, το ΚΚΕ θα αντιδράσει στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ζητώντας εκλογές. Έκτακτη συνέντευξη Τύπου δίνει στις 12:00 το μεσημέρι η Αλέκα Παπαρήγα.
Σε δηλώσεις της λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, η ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε για «παιχνίδι και εκβιασμούς που κάνει η κυβέρνηση και συμμετέχει ο κ. Σαμαράς» και εκτίμησε ότι «δε μπορεί να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση».
«Το ΚΚΕ, με τη συγκέντρωσή του αύριο στις 19:30 στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις, θα δώσει την απάντησή του στα παιχνίδια και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΝΔ που στόχο έχουν να παγιδεύσουν το λαό και να τον υποτάξουν στη βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Περισσού μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το ναυάγιο του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε επιτακτικά εκλογές χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως υπηρεσιακή.
Άκρως επιθετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης μετά το "φιάσκο" της Οικουμενικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για "έλλειψη γενναιότητας και εθνικού οράματος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες".
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "οι ταγοί δήλωσαν υποταγή στα καπρίτσια και τα γινάτια τους. Από μία κυβέρνηση εθνική και έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, μείναμε σε “μία από τα ίδια”. Μπράβο σ’ αυτούς που συντέλεσαν στο να σαπίζει η χώρα στο τέλμα".
Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι πλέον οι εκλογές είναι μονόδρομος και χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πως είναι μόνο υπηρεσιακή.
Ντόρα: "Αυτά είναι γελοιότητες και από τους δύο"
Εννοούσε τον πρωθυπουργό και τον κ. Σαμαρά για το ναυάγιο να συμφωνήσουν σε μία οικουμενική κυβέρνηση.
"Κατώτερες των περιστάσεων" χαρακτήρισε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.
Α. Τσίπρας "Όταν προκύπτουν αδιέξοδα, τα λύνει ο λαός"
Μόνη λύση οι κάλπες δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας τονίζοντας ότι αποτελεί δημοκρατική εκτροπή οποιαδήποτε κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας
Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι κανείς από τους δύο δεν έβαλε σε δεύτερη προτεραιότητα τον εαυτό του και το κόμμα του, ενώ έκανε λόγο για "ναυάγιο", το οποίο, όπως είπε, θα γίνει η απαρχή πολλών δεινών.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι
«ανοίγει πλέον ο δρόμος των πρόωρων εκλογών» επικρίνοντας την κυβέρνηση για «ατυχείς χειρισμούς».

http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_9084.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟ “ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ””


Έκανα συνεχείς προσπάθειες για συναίνεση.

Οι όροι Σαμαρά δεν θα γίνουν δεκτοί

Συνεχίζω μόνος μου.

ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,

ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

Μια από τα ίδια, εξακολουθεί να δουλεύει τον λαό.

http://olympia.gr/2011/06/15/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c/