Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Επείγουσα 'Εκκληση: Απαιτείστε 'Αμεση Κατάπαυση του Πυρός! Στείλε μια 'Εκκληση!



📢 Απαιτήστε άμεση κατάπαυση του πυρός.
📢 Όχι άλλη αιματοχυσία αμάχων.
📢  Ανεμπόδιστη είσοδος ανθρωπιστικής   
       βοήθειας στη Γάζα τώρα.

🆘Οι Παλαιστίνιες/-οι, ήδη πολιορκημένες/-οι στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, είναι τώρα επίσης παγιδευμένες/-οι σε ένα πλήρες μπλακάουτ επικοινωνιών.
🆘H διακοπή στη Γάζα έρχεται στο πλαίσιο των αδιάκριτων επιθέσεων σε σπίτια και μη στρατιωτικές περιοχές και της εκτεταμένης καταστροφής μη στρατιωτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων επικοινωνιακών υποδομών.

‼️Η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα πρέπει να περιλαμβάνει βασικά είδη για την αποκατάσταση των υποδομών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών.

✴️Οι αδιάκριτες επιθέσεις, που οδηγούν σε μαζικούς θανάτους αμάχων είναι εγκλήματα πολέμου.

✴️Πόσοι άμαχοι νεκροί ακόμα; ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ!

🖍️Πολλές αναρτήσεις εξυμνούν τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων στη Γάζα+χρησιμοποιούν ρατσιστική γλώσσα κατά των Παλαιστινίων.

🖍️Επίσης, καταγράφονται αντισημιτικές αναρτήσεις, υπέρ της βίας κατά των Εβραίων.

Διεθνής Αμνηστία
@AmnestyGreece


AFP via Getty Images

Επείγουσα 'Εκκληση: Απαιτείστε 'Αμεση Κατάπαυση του Πυρός!
Στείλε μια 'Εκκληση!



ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Λαμβάνοντας δράση, συναινείς να λαμβάνεις ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας.
Δημοσιεύτηκε στις
27 Οκτωβρίου 2023

Εγκλήματα πολέμου συνεχίζουν να αφανίζουν ολόκληρες οικογένειες, να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, και να προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι απώλειες ανάμεσα στους αμάχους, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά, είναι πρωτοφανείς. Κάθε μέρα που περνάει χάνονται όλο και περισσότερες ζωές, ενώ η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα επιδεινώνεται.
Υπογράψτε την έκκληση και απαιτήστε την άμεση κατάπαυση του πυρός από όλα τα μέρη, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία των αμάχων και να διασφαλιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, μεταξύ άλλων λόγω αδιάκριτων και άλλων παράνομων επιθέσεων. Περισσότερο από το 1/3 των θυμάτων στη Γάζα είναι παιδιά και αμέτρητα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια. Εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν περαιτέρω εκτοπισμό, απαλλοτρίωση και δυστυχία.

Παράλληλα, η σκληρή πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ έχει εμποδίσει την είσοδο αγαθών, όπως νερό, τρόφιμα και καύσιμα, με αποτέλεσμα περισσότερα από 2 εκατ. άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας να αγωνίζονται να επιβιώσουν. Η ανθρωπιστική καταστροφή λόγω του 16ετούς παράνομου αποκλεισμού της κατεχόμενης Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ μονάχα να επιδεινωθεί πρόκειται αν δεν σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις.

Οι θάνατοι αμάχων στη Γάζα συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό εν μέσω ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών, ως απάντηση στις φρικτές επιθέσεις στο Ισραήλ από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες που είχαν συνέπεια τον θάνατο 1.400 ανθρώπων και απαγωγές αμάχων.

Τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς και άλλων ένοπλων ομάδων εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ οι συνεχιζόμενες αδιάκριτες επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ θέτουν σε κίνδυνο αμάχους. 

Οι σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου, συνεχίζονται αμείωτες.

Μπροστά σε μια τέτοια ανεξέλεγκτη καταστροφή και δυστυχία, η ανθρωπιά πρέπει να επικρατήσει.

Η κατάπαυση του πυρός θα βάλει τέλος στις παράνομες επιθέσεις, θα σταματήσει τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στη Γάζα και θα επιτρέψει στους οργανισμούς αρωγής να μεταφέρουν σωτήρια βοήθεια, νερό και ιατρικά εφόδια στη Λωρίδα για να αντιμετωπιστεί ο αδιανόητος ανθρώπινος πόνος. Θα επιτρέψει επίσης στα νοσοκομεία να λάβουν φάρμακα, καύσιμα και εξοπλισμό που χρειάζονται απεγνωσμένα και να επισκευάσουν τους κατεστραμμένους θαλάμους. 

Θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για διαπραγματεύσεις σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και για τη διεξαγωγή ανεξάρτητων διεθνών ερευνών σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου, προκειμένου να τερματιστεί η μακροχρόνια ατιμωρησία, η οποία θα συνεχίσει να γεννά περαιτέρω φρικαλεότητες.

Η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών αυτής της σύγκρουσης, με την κατάργηση του συστήματος απαρτχάιντ που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, είναι σήμερα πιο επείγουσα από ποτέ.
Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε;
Υπογράψτε την έκκληση και παροτρύνετε τους παγκόσμιους ηγέτες, και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός και να δώσουν τέλος στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.























ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

ΟΗΕ: «Η Γάζα έγινε απέραντο νεκροταφείο» - Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε δέκα λεπτά.



Ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά στη Γάζα

Η Γάζα έχει γίνει «νεκροταφείο» για τα παιδιά εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων, καταγγέλλει ο ΟΗΕ. Κατά μέσο όρο 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά από τις 7 Οκτωβρίου, δείχνουν τα στοιχεία, γροθιά στο στομάχι

«Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά - ίσως έτσι μπορούμε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε», λέει συντετριμμένος στο Sky News o διευθυντή της εκστρατείας Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης Μπεν Τζαμάλ για την κατάσταση στη Γάζα.

Περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και περίπου 6.300 έχουν τραυματιστεί, είπε. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος οι άνθρωποι να αρχίσουν να «μουδιάζουν με τις στατιστικές»

One Palestinian child has been killed every 10 minutes.
Israel's war on children— Ghassan Abu Sitta (@GhassanAbuSitt1) October 31, 2023

Η Λωρίδα της Γάζας είναι πλέον νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά, δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς προειδοποίησαν για την προοπτική να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι από αφυδάτωση εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα.


Ο ισραηλινός στρατός έχει διευρύνει τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Γάζα - συμπεριλαμβανομένων σπιτιών και νοσοκομείων - η οποία υφίσταται ανελέητες αεροπορικές επιδρομές μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε 1.400 ανθρώπους στο Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.


Περισσότεροι από 8.500 Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, έχουν σκοτωθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. «Οι σοβαρότεροι φόβοι μας σχετικά με τον αναφερόμενο α σε μόλις ένα δεκαπενθήμερο», δήλωσε χθες ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF.

«Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκαν περισσότερα από 3.450 παιδιά, αριθμός που αυξάνεται σημαντικά κάθε μέρα. Η Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά. Είναι μια ζωντανή κόλαση για όλους τους άλλους».

«Αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να μας σοκάρουν και να μας ταρακουνήσουν μέχρι τον πυρήνα», λέει η Κατρίν Ράσελ εκτελεστική διευθυντρια της Unicef. Η υπηρεσά ζήτησε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, με ανοιχτά όλα τα περάσματα πρόσβασης στη Λωρίδα της Γάζας για την ασφαλή, διαρκή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου νερού, τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων.

«Και αν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ούτε νερό, ούτε φάρμακα, ούτε απελευθέρωση των απαχθέντων παιδιών; Στη συνέχεια κινούμαστε προς ακόμη μεγαλύτερες φρικαλεότητες που θα πλήξουν αθώα παιδιά».


Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, Γενς Λάερκε, πρόσθεσε: «Είναι σχεδόν αφόρητο να σκεφτόμαστε παιδιά θαμμένα κάτω από τα ερείπια, αλλά [με] πολύ μικρή ευκαιρία ή δυνατότητα να τα βγάλουμε έξω».
Newsbomb.gr