Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

 


🌿🇬🇷Αθάνατοι🌿#Ανδραβίδα #Phantom

Με βαθύτατη θλίψη η Ελλάδα από άκρη «αποχαιρέτησε» σήμερα το πρωΐ τον 29χρονο  υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα. 

Στο τελευταίο αντίο στον συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom παρέστησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα  Σακελλαροπούλου σήμερα στο Πικέρνι Αρκαδίας, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία. Δάκρυσαν & πόνεσαν όλοι στην Τρίπολη αλλά & σε όλη την 'Ελλάδα για το τραγικό τέλος  των 2 νέων αεροπόρων της πολεμικής αεροπορίας μας, μετά την συντριβή του μοιραίου Φάντομ στις 30 Ιανουαρίου, 2023! 





Αλλά & γέμισαν ταυτόχρονα με περηφάνεια  κι ήταν λες κι έβγαλε "φτερά" & "πέταξε" "ψηλά" πολύ "ψηλά" στους αιθέρες η "περήφανη" ελληνική,  ψυχή μας...

μετά το συγκλονιστικό τέλος των 2 νεαρών πιλότων, των  ηρώων μας σε καιρό ειρήνης της πολεμικής αεροπορίας μας! 

Η κηδεία του 31χρονου κυβερνήτη Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα γίνει αύριο...



"Τα παιδιά που χάνουν την ζωή τους εν καιρώ ειρήνης είναι περισσότερο ήρωες από αυτούς που πεθαίνουν στον πόλεμο, γιατί στον πόλεμο δεν έχεις επιλογή, ενώ στην ειρήνη έχεις, κι αυτά τα παιδιά επιλέγουν να κάνουν αυτό"πτ/ρχος ε.α. Χριστοδούλου. 

Ωστόσο, ο πόνος στους δικούς του ανθρώπους είναι ανείπωτος.Τον γιο τους αποχαιρέτησαν οι γονείς του. Πρώτος ο πατέρας του & στην συνέχεια η μητέρα του η οποία κατάφερε & στάθηκε όρθια απέναντι στο παιδί της για να του απευθύνει τον ύστατο σπαρακτικό αποχαιρετισμό. Και αυτά που είπε η μητέρα του ηρωικού υποσμηναγού έκαναν τους πάντες να ραγίσουν. Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι συνάδελφοι και φίλοι του υποσμηναγού αλλά &όλοι όσοι βρίσκονταν στην εκκλησία...κι όλοι εμείς από τους δέκτες της τηλεόρασης...

«Μάριε αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος &χαμογελαστός. Δεν παραπονιόσουν ποτέ & για τίποτα. Ήσουν δοτικός. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου την Ζωή μας. Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος. Λάτρευες την ταχύτητα τις μηχανές τα αεροπλάνα.Έθεσες ψηλούς στόχους & τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου & φωνάζει Αθάνατος. Εσύ & ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της. Για μένα ήσουν, είσαι & θα είσαι το παιδί μου. Ο Αγγελάκος μου, ο Άγγελός μου που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο να ξερες θα μου λείψεις. Θα αφιερώσω δυο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη σε όλους τους πολίτους που χάθηκαν & θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα μας. Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος & δυνατός.

Καλό ταξίδι παιδί μου & όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου Μάριος πέθανε υπέρ πατρίδος! Αθάνατος!», είπε η μητέρα του με όλη την Ελλάδα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ο Μάριος είχε εκμηδενίσει το εγώ του, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ της χρωστάω» Συγκλονιστικός & ο επικήδειος του πατέρα του 29χρονου Μάριου, του Κώστα Τουρούτσικα .

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτά που έγιναν μέσα στην εκκλησία, στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας για τον υποσμηναγό...

αλλά & η νεαρή σύντροφος του υποσμηναγού Τουρούτσικα στην εκπομπή του Startv «Αλήθειες με τη Ζήνα» περιέγραψε σαν ακτινογραφία την  προσωπικότητα του 29χρονου πιλότου & την σχέση τους:

«Με καθυσήχαζε για όλα, μου έλεγε "κοριτσάκι μου, δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό"» 

Μιλώντας για τις στιγμές δίπλα στον αδικοχαμένο πιλότο του μοιραίου «F4 - Phantom»  & σύντροφό της: «Είναι τραγικές οι ώρες, ό,τι & να πω είναι λίγο, ήταν το στήριγμά μου, ο φίλος μου. Το μέγεθος της ψυχής του δεν περιγράφεται», αναφέρει με έκδηλη συγκίνηση.Και συνέχισε: 

«Η αγάπη, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια που είχε, πάντα με υποστήριζε σαν σύντροφος, με ωθούσε να πάω ένα βήμα πιο κάτω.

Τόνιζε πάντα τα

προτερήματά μου, με λάτρευε, ήταν προστατευτικός.

 Όταν είχε αντίθετη γνώμη πάντα έβρισκε τον κατάλληλο τρόπο να μου περάσει το μήνυμα που ήθελε».

Η αρραβωνιαστικιά του αδικοχαμένου πιλότου περιγράφει τον 29χρονο:

 «Δεν έβλεπε τον εαυτό του, λειτουργούσε σαν να είμαστε μονάδα. Σχεδιάζαμε πράγματα μαζί. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο...».

«Ο Μάριος ήταν ένας άνθρωπος που δεν του άρεσε να μιλά για τη δουλειά του, ήταν πιο αποστασιοποιημένος, δεν ήθελε να προβάλλει το επάγγελμά του».

«Για μας δεν είχε σημασία το επάγγελμά του. Η ψυχή του και το ενδιαφέρον που μου έδειχνε, είχε για μένα σημασία»...

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο έφευγε από το σπίτι για να πάει στη μονάδα του. «Θυμάμαι που ερχόταν στο σπίτι... με καθησύχαζε για όλα, μου έλεγε "κοριτσάκι μου, δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό", σε όλες τις δυσκολίες ήταν εκεί. Ήταν συνειδητοποιημένος, είχε αίσθηση του κινδύνου όμως δεν ήθελε να το εκφράζει, πάντα μας καθυσήχαζε, δεν ήθελε να μας τρομάζει..."δεν θα πάθω κάτι". Κάθε πρωί με ξυπνούσε στις 6, με χάιδευε, με φιλούσε και έφευγε γνωρίζοντας τι πάει να κάνει κάθε μέρα».

🇬🇷🌿Τιμή & δόξα είς τούς αιώνες των αιώνων για πεσόντες υπέρ Πίστεως &  Πατρίδος #Ανδραβίδα