Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κρήτη: «Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά» - Συγκλόνισαν οι επικήδειοι στην κηδεία του 36χρονου που δολοφονήθηκε.


«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό του χαμόγελο, την καλοσύνη και την αγάπη που είχε για τον κόσμο» είπε ο Μητροπολίτης Γεράσιμος


08.09.2023, 13:38
Ράγισαν καρδιές στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη όπου έγινε σήμερα η κηδεία του 36χρονου Αντώνη, που έχασε την ζωή του τόσο άδικα όταν μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν προς τον θάνατο από το Blue Horizon.


Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πλήθος κόσμου είχε καταφτάσει για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον αδικοχαμένο Αντώνη. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και οι τοπικοί βουλευτές Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) και Κατερίνα Σπυριδάκη (ΠΑΣΟΚ).

Αμέσως μετά την τέλεση της κηδείας ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός εκφώνησε τον επικήδειό του κάνοντας λόγο για όλα τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας που ανέδειξε ο θάνατος του 36χρονου.
«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά. Βάζοντας στο τραπέζι με μιας όλα τα ζητήματα που έχει η σημερινή κοινωνία», τόνισε ο κ. Ζερβός και συνέχισε: «Πρώτα απ’ όλα την απουσία ανθρώπων γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί γιατί ήξερε ότι εκεί που θα κατέληγε ούτε ο καλύτερος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας αυτού του τεράστιου πλοίου.


Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο καπετάνιος έβλεπε αλλά έφυγε. Εδώ κάποιες φορές άνθρωπος στη θάλασσα, σταματούν οι μηχανές και ψάχνουν. Εδώ ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε. Η ανεπάρκεια, η αδυναμία των λιμενικών αρχών να ελέγχουν τον χώρο του μεγάλου λιμανιού; Κι αυτό είναι παρόν».

Το σκληρό βίντεο από την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη που πρώτο έβγαλε στη δημοσιότητα το protothema.gr

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό σου χαμόγελο»

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος που ιερούργησε στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη μίλησε για την προσωπικότητα και το ήθος του εκλιπόντος.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό του χαμόγελο, την καλοσύνη και την αγάπη που είχε για τον κόσμο και τα παιδιά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο προστάτευε τους νέους ανθρώπους προειδοποιώντας τους και λέγοντας στους γονείς του να προσέξουν κάποια πράγματα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος βοήθησε όποιον είχε ανάγκη χωρίς να έχει τόσες δυνατότητες.
Από τη θέση αυτή, ως εκκλησία, θα προσευχόμαστε πάντα για τον αδερφό μας που αναχωρεί σήμερα στην αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα κατά την ημέρα που εορτάζουμε την πρώτη μεγάλη θεομητορική εορτή, την εορτή της γεννήσεως της Παναγίας και αυτή τη χαρά που προσέφερε η μητέρα του Κυρίου μας σε όλους μας, να γεμίσει και τις καρδιές των αδερφών, των συγγενών, των φίλων και όλων για την απώλεια του δικού μας Αντωνίου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Κατέρρευσαν συγγενείς και φίλοι στην κηδεία του Αντώνη

Η σορός του 36χρονου έφτασε, στις 11 περίπου το πρωί, σε λευκό φέρετρο στην εκκλησία όπου τον υποδέχθηκαν συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου.


Τα αδέρφια του και οι συγγενείς του πήγαν δίπλα από το φέρετρο για να τον αποχαιρετήσουν με δύο άτομα να καταρρέουν στην εικόνα του νεκρού Αντώνη.


Πρώτα ο κουνιάδος του λιποθύμησε ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η αδερφή του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τους δύο συγγενείς και τους έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

«Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά… Για εμάς τι;»

Φίλοι του αδικοχαμένου 36χρονου έφτασαν στον Ιερό Ναό και ανάρτησαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που έχασε την ζωή του ο – πάντα χαμογελαστός – Αντώνης.

Τα πανό έγραφαν: «Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά, ομόνοια, αγάπη, συνεργασία. Για εμάς τι?» – «Δικαίωμα στην Διαφορετικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πανό παρέμειναν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας


Συντετριμμένα τα εννέα αδέλφια του αδικοχαμένου νεαρού συνοδεύουν τον Αντώνη στην τελευταία του κατοικία με ένα μεγάλο "γιατί" και ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το έγκλημα που έγινε στην πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά.



Διαβάστε επίσης:

«Τον πνίξατε τον άνθρωπο - Πού είναι ο καπετάνιος;» Συγκλονίζει η περιγραφή επιβάτιδας του Blue Horizon

Σχετικά Άρθρα


Το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη που δολοφόνησαν στο Blue Horizon - Κατέρρευσαν συγγενείς του
08.09.2023, 11:21

Δείτε Επίσης


«Ήμουν στο πόστο μου» - Τι υποστήριξε ο λιμενικός που είχε υπηρεσία το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Αντώνης στο «Blue Horizon»
πριν 13 λεπτά




«Το βίντεο δεν το περιμένατε, ελπίζατε ότι θα το περάσουν για ατύχημα» λέει η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση για τη δολοφονία του Αντώνη
08.09.2023, 14:19

Δολοφονία στο Blue Horizon: Ξεσπά η αδελφή του 36χρονου Αντώνη - «Να σαπίσουν στη φυλακή»protothema.gr


Blue Horizon: «Τον πνίξατε τον άνθρωπο, πού είναι ο καπετάνιος;» Συγκλονίζει η περιγραφή επιβάτιδαςΌπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Έβελυν, οι αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στον ντόκο του λιμανιού έμειναν αμέτοχοι στο συμβάν και κανένας δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να τον σώσει, ενώ δεν διέκρινε παρουσία Λιμενικούprotothema.gr

Ο Άγιος Νικόλαος αγκάλιασε για πάντα το καλοκάγαθο αγόρι...

Αναδημοσίευση
Από:neakriti.gr

Λασίθι
Αντώνης Καργιώτης: Ο Άγιος Νικόλαος αγκάλιασε για πάντα το καλοκάγαθο αγόρι 

Συγκινημένοι δεκάδες πολίτες συνέρρευσαν από το πρωί στον ιερό ναό στον Άγιο Νικόλαο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αντώνη Καργιώτη


Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους για τον Άγιο Νικόλαο, καθώς νωρίς το μεσημέρι η πόλη που ζούσε το καλοκάγαθο αγόρι, η φτωχή περιοχή των εργατικών κατοικιών, τον δέχθηκε για πάντα στην «αγκαλιά» της.

Με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. από τον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο για την εξόδιο ακολουθία, η σορός του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο την Τρίτη το βράδυ, ωθούμενος από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon στο νερό.




Συγκινημένοι δεκάδες πολίτες συνέρρευσαν από το πρωί στον ιερό ναό στον Άγιο Νικόλαο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αντώνη Καργιώτη. Κατά την αναχώρηση της σορού από τον Ιερό ναό οι πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν κάνοντας λόγο για «δικαιοσύνη». Στην εξόδιο ακολουθία ήταν παρόντες ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης και ο πατέρας της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, ο οποίος τόνισε να μην ξεχαστούν ούτε η τραγωδία στα Τέμπη, ούτε οι καταστροφικές φωτιές ούτε και ο Αντώνης με την Μελίνα! Μεταξύ άλλων παρόν ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Άνθρωποι που επί δεκαετίες τον έβλεπαν να μεγαλώνει ανάμεσά τους, σήμερα με δυσκολία μπορούν να μιλήσουν για το πως νιώθουν για το χαμό του. Ένα χαμό άδικο, στα βαθιά νερά του λιμανιού του Πειραιά που δεν κατάφερε να τα νικήσει.

«Ήταν ένα ευγενέστατο πλάσμα, ένα αγαθό και πάντα πολύ καθαρό παιδί που βοηθούσε. Λυπάμαι πολύ για αυτό το παιδί», σημείωσε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, η κ. Μαρία που μεγάλωσε και ζει, όπως και ο Αντώνης Καργιώτης, στον Άγιο Νικόλα.





«Ήταν το δικό τους παιδί»

Είναι ανείπωτος και τα δάκρυα δεν έχουν ακόμη στεγνώσει στα πρόσωπα των γειτόνων του και όσων των γνώρισαν, που ήταν πολλοί. Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, στον τόπο που αγάπησε και αγαπήθηκε ο Αντώνης Καργιώτης, πολίτες όλων των ηλικιών, συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον Αντώνη, όπου ο πόνος ήταν βουβός και τα μηνύματα ξεκάθαρα. Δεν πνίγηκε μόνο ο Αντώνης αλλά και η ανθρωπιά μας, είπαν οι συντοπίτες του, που έριξαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στα νερά του λιμανιού της πόλης που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε ο Αντώνης.

Κι αν ο Αντώνης στη ζυγαριά κάποιων δεν είχε τα χαρακτηριστικά που έχει ένας αγέρωχος και καλά … άντρας , οι φίλοι του, οι άνθρωποι που τον αγάπησαν, όσοι κατάλαβαν ποιος είναι και τι κρύβει στην ψυχή του, τον κουβαλούσαν και θα τον κουβαλούν πάντα σαν παράδειγμα ανθρώπου.




Η διερεύνηση για άλλες ενδεχόμενες ευθύνες συνεχίζεται

Σημειώνεται πως η διερεύνηση για άλλες ενδεχόμενες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon συνεχίζεται.


Χθες, Πέμπτη, εντολή προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη για απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά, του διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος, αλλά και για την παραπομπή σε πειθαρχικό έλεγχο τεσσάρων στελεχών του Λιμενικού έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παράδοση του πορίσματος της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά στις 5-9-2023.

Ακόμη, ο υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λιμενικού Σώματος από υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.




Αποκάλυψη: Tο Λιμενικό είχε ενημερωθεί ''να προσέχουν τα πληρώματα τον αδικοχαμένο Αντώνη που αγαπούσε τη θάλασσα και τα πλοία''
Ηράκλειο08.09.2308:31
Αναστάτωση στο λιμάνι του Ηρακλείου: Πέταξαν μπογιές στα γκισέ έκδοσης εισιτηρίων της ΑΝΕΚ
Κοινωνία07.09.2320:10
Το τελευταίο ταξίδι του αδικοχαμένου Αντώνη με το καράβι (vid, pics)
Ηράκλειο07.09.2321:03
Άναψαν φαναράκια στο λιμάνι του Ηρακλείου για τον Αντώνη (vid)
Κρήτη08.09.2311:55
Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του Αντώνη Καργιώτη - Κατέρρευσε και η αδερφή του
Κοινωνία07.09.2319:04
Blue Horizon: Ο υπουργός Ναυτιλίας καρατόμησε τον Λιμενάρχη και τον διοικητή Πειραιά - Στο πειθαρχικό 4 λιμενικοί
Κρήτη08.09.2308:09
Θλίψη στην Κρήτη: Έφτασε η σορός του Αντώνη στο νησί – Στον Άγιο Νικόλαο σήμερα το τελευταίο αντίο