Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη 9 Ιουνίου

Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ καλεί η ΓΣΕΕ όλους τους εργαζόμενους την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, ενώ το απεργιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάσεις εργασίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Κεντρικό σύνθημα της απεργίας είναι το "όχι δεν πουλάμε" ενώ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ υπογραμμίζεται η «αντίθεση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών».
Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.) ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ. Στα πλαίσια της απεργίας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Στα δημόσια νοσοκομεία θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας έχει πιο συγκεκριμένα ως εξής:
Λεωφορεία ΟΑΣΑ: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
Μετρό: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί.
ΗΣΑΠ: Θα λειτουργήσει μόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Ακίνητα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού όπου υπάρχει 24ωρη απεργία.
Οι αντιδράσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν στις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου μετά την 24ωρη απεργία που κηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι οργανώσεις των Εμπόρων και των Επαγγελματοβιοτεχνών .

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=81748&catid=3

Σκληραίνει η κόντρα Μίκη - Μπουτάρη .

Να στείλει τη δημοτική αστυνομία στην Πλατεία Αριστοτέλους προειδοποιεί ο Γιάννης Μπουτάρης τον Μίκη Θεοδωράκη, σε περίπτωση που προχωρήσει σε "κατάληψη" της πλατείας, πυροδοτώντας με νέα ένταση την μεταξύ τους αντιπαράθεση. "Η πλατεία μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους", επιμένει ο μουσικοσυνθέτης.

Με «κατάληψη» της Πλατείας Αριστοτέλους προειδοποιεί ο Μίκης Θεοδωράκης 
Με «κατάληψη» της Πλατείας Αριστοτέλους προειδοποιεί ο Μίκης Θεοδωράκης
Την ώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης απειλεί ότι θα "ανέβει" από σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα καταλάβει την Πλατεία Αριστοτέλους, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τον προειδοποιεί ότι θα καλέσει τη Δημοτική Αστυνομία για να του κόψει κλήση για παράνομη κατάληψη της πλατείας.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Θεοδωράκη και στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ξεκίνησε όταν ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν έχει απαγορεύσει στον κ. Θεοδωράκη να μιλήσει στη συγκεκριμένη πλατεία, στο
πλαίσιο εκδήλωσης , αλλά του πρότεινε να μιλήσει σε άλλη, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Πλατεία Αριστοτέλους θα παραχωρείται μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.

Ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε ότι "η πλατεία μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν ας έλθουν να με διώξουν διά της βίας".
Οι διοργανωτές (ορισμένοι μέλη της "Σπίθας") άρχισαν από το πρωί να κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι με τη στάση του "εξαργυρώνει επιταγές των κομμάτων που στήριξαν την εκλογή του" και επιμένουν ότι θα καταλάβουν την πλατεία. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του δηλώνει ότι και οι συγκεντρώσεις που έγιναν προσφάτως στην Πλατεία Αριστοτέλους από οπαδούς του Ηρακλή, αλλά και από το Εργατικό Κέντρο, ήταν και αυτές παράνομες (δεν δόθηκε ποτέ άδεια από τις δημοτικές αρχές) και επιτέθηκε ευθέως στον κ. Θεοδωράκη λέγοντας, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega : "Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Θεοδωράκη, δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια για να χρησιμοποιήσει την πλατεία". ΠΗΓΗ : http://www.ethnos.gr/
Σαν σήμερα όμως είχε γεννηθεί ο δημοφιλής ελληνοκύπριος μουσικοσυνθέτης Μάριος Τόκας . Στο παρακάτω βίντεο τραγουδά μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη σε μια εκπομπή αφιέρωμα στον Θεοδωράκη που όπως αναφέρει τον συνγκλόνησε και τον ενέπνευσε να γράψει και να ασχοληθεί με τη μουσική . Γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1954 στη Λεμεσό και έζησε από την πρώτη γραμμή -ως φαντάρος- τις δύο φάσεις της τουρκικής εισβολής.
Με τη μουσική ασχολήθηκε από πολύ μικρός, με τη βοήθεια ενός πιάνου που του χάρισε ο πατέρας του. Αφορμή στάθηκε μία συναυλία στη Λεμεσό το 1967 με τον Μίκη Θεοδωράκη, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιάννη Πουλόπουλο και την Ελένη Ροδά. Τότε ήταν 13 ετών και «συγκλονίστηκε», όπως είχε δηλώσει.
Το 1975 εγκατέλειψε την Κύπρο και ήρθε στην Αθήνα για να φοιτήσει στη Φιλοσοφική Σχολή, ενώ παράλληλα σπούδασε και στο Εθνικό Ωδείο.
Το 1978 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τα τραγούδια της παρέας» σε δικούς του στίχους και ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσά. Ακολούθησε ο δίσκος τα «Μικρά ερωτικά» με ερμηνευτή τον Αντώνη Καλογιάννη και κατόπιν το «Στη λεωφόρο της αγάπης» με ερμηνευτές τον Γιάννη Πάριο, τη Χαρούλα Αλεξίου, τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Διονύση Θεοδόση.
Ο επόμενος δίσκος του «Σαν τρελό φορτηγό» με τον Γιάννη Πάριο γνώρισε τεράστια επιτυχία, για να ακολουθήσει ένας ακόμη δίσκος, «Η εθνική μας μοναξιά», με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μητροπάνο. Τον Μητροπάνο επέλεξε ως ερμηνευτή και στα «Λαδάδικα», γράφοντας τη δική του, χρυσή σελίδα στο πεντάγραμμο. Συνεργάστηκε ακόμα με πολλούς άλλους σημαντικούς τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Πασχάλης Τερζής, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Κατερίνα Κούκα κ.ά.
Σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με τον Γιάννη Ρίτσο στον δίσκο «Πικραμένη μου γενιά» (1981), ενώ σημαντική δουλειά του θεωρείται επίσης η μελοποίηση εκκλησιαστικών ποιημάτων με τον τίτλο «Θεομήτωρ Μαρία».

Ο Μάριος Τόκας πέθανε στις 27 Απριλίου του 2008, νικημένος από την επάρατο νόσο.
http://www.sansimera.gr/biographies/368

Mέρκελ πες Αλεύρι ! : " ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΟΥΝ , και τα " Τα Μολυσμένα Γερμανικά Φασολο - Αγγουράκια σε Γυρεύουν ! Φαίνεται πως θέλει να μας ξεπαστρέψει - να μας αφανήσει όλους η Μέρκελ !!! mariarosa

Γερμανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία στην Αθήνα. Ζήτησαν να δουν τον πρέσβη αλλά τελικά είδαν τον πρόξενο. Βαρύγδουπο "όχι" στις γερμανικές αποζημιώσεις υπέρ των Ελλήνων .
Έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας Γερμανοί πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι και ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.
Ωστόσο, για πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα γερμανικά χείλη η φράση: "Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων".
Αυτό είπε ο Γερμανός πρόξενος στην Αθήνα στους συμπατριώτες του που διαδήλωσαν έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι.
Με εντελώς απαξιωτικό τρόπο ο Γερμανός διπλωμάτης είπε ότι το μόνο που αναγνωρίζει η Γερμανία είναι το ηθικό κομμάτι (της σφαγής του Διστόμου).
Σημειώνεται ότι τo άμεσα καταβλητέο ποσό για την Ελλάδα είναι 126 δισ. ευρώ.

Οι Γερμανοί - μέλη της Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο καλούν τους Έλληνες "Αγανακτισμένους" να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, η οποία δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.
Επίσης, οι Γερμανοί πολίτες θα πάνε στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της σφαγής.
Η Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο «θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος».
Οι Γερμανοί απορούν πώς και δεν έχει αναρτηθεί πανό που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - Λεφτά υπάρχουν - Πάρτε τώρα περισσότερα από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις». www.news247.gr
Μπλόκο στις γερμανικές αποζημιώσεις από την μια ( τόσα χρόνια άλλωστε κωφεύουν  'Ελληνες και Γερμανοί πολιτικοί )  και από την άλλη νεώτερες έρευνες έδειξαν πως ...
 Σε φύτρες φασολιών ή σόγιας που παράγονται στη Γερμανία φαίνεται να βρίσκεται η πηγή του φονικού βακτηριδίου που έχει...
προκαλέσει πηγή της μόλυνσης από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli.
Η φάρμα βρίσκεται στην Κάτω Σαξονία, στην περιοχή του Ιλζεν, νότια του Αμβούργου και παράγει φύτρες οσπρίων και λαχανικών που χρησιμοπούνται στις σαλάτες.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, οι γερμανικές αρχές έκλεισαν τη φάρμα και συμβούλευσαν τους Γερμανούς να μην καταναλώνουν φύτρες φασολιών.
Ο υπουργός Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας Γκερτ Λίντεμαν δήλωσε χθες ότι έχουν προκύψει περαιτέρω στοιχεία που υποδεικνύουν την εν λόγω φάρμα ως πηγή ή μία από τις πηγές της μόλυνσης. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι η φάρμα παρήγε φύτρες φασολιών, ραπανιών, ρόκας και τριφυλλιού. Τα προϊόντα αυτά είναι πολύ διαδεδομένα στη Γερμανία και χρησιμοποιούνται στις σαλάτες και στα σάντουιτς.
Οι αρχές συμβούλευαν εδώ και πολλές ημέρες τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις τομάτες τα αγγούρια και τα μαρούλια και σε κάποιο στάδιο αναφέρθηκε ότι τα αγγούρια ισπανικής προέλευσης μπορεί να είναι η πηγή της μόλυνσης.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο FoodSafety.gov για την ασφάλεια των τροφίμων, στοιχεία από αμερικανικές υπηρεσίες δείχνουν ότι έχουν υπάρξει τουλάχιστον 30 περιπτώσεις μολύνσεων από την κατανάλωση τροφίμων που συνδέονται με διάφορα είδη ωμών ή ελαφρώς μαγειρεμένων φυτρών. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μολύνσεις από Salmonella ή E.coli.
Στην Ιαπωνία, τουλάχιστον 11 άνθρωποι πέθαναν στο 1996 από μόλυνση που προήλθε από την κατανάλωση φυτρών ραπανιών.
Μετά τη διακοπή της λειτουργίας της φάρμας στην Κάτω Σαξονία, γερμανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους μήπως το εν λόγω αγρόκτημα δεν είναι η μοναδική εστία της μόλυνσης, ενώ ο Γκερτ Λίντεμαν δήλωσε ότι είναι πιθανόν τα μολυσμένα προϊόντα να έχουν περάσει σε πολλά είδη διατροφής.
'Υπάρχουν ξεκάθαρα ίχνη που οδηγούν στη φάρμα ως πηγή μόλυνσης. Είναι η πιο πιθανή πηγή των ασθενειών που προήλθαν από το E.coli. Για μας είναι η πιο εύλογη αιτία της ασθένειας'.
Σύμφωνα με γερμανούς αξιωματούχους, τα προϊόντα της φάρμας τροφοδότησαν εστιατόρια και κέντρα διάθεσης τροφίμων σε πέντε γερμανικά κρατίδια: το Αμβούργο, το Σλέσβιχ-Χόλστάιν, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία, την Εσση και την Κάτω Σαξονία.

news247.gr

http://kinitronews.blogspot.com