Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ένας Τούρκος, υποψήφιος για τη θέση του Κάν, στο ΔΝΤ. Για να δούμε πόσο ωραία θα περάσουμε αν βγει!



Α
νάμεσα στα ονόματα που κυκλοφορούν για τον διάδοχο του Στρος Καν στο ΔΝΤ είναι κι αυτό του τούρκου Κεμάλ Ντερβίς. Ο ίδιος είχε αναλάβει καθήκοντα του 'τσάρου" της τουρκικής οικονομίας το 2001 οταν η Τουρκία ταλαιπωρούνταν απο βαθιά οικονομική ύφεση και ο Ντερβίς είχε φτάσει στη χώρα για να εφαρμόσει το σκληρό πακέτο του ΔΝΤ.

Ο Ντερβίς είχε ιδιωτικοποιήσει τις τηλεπικοικωνίες , τον ηλεκτρισμό και έκανε ανεξάρτητη αρχή της Κεντρικής Τράπεζα.

Σε 1.5 χρόνο της θητείας του ήταν κάτι σαν πρωθυπουργός καθώς είχε όλες τις αρμοδιότητες σχετικά με την λειτουργία της οικονομίας.

Αργότερα πολιτεύτηκε με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και ήταν βουλευτής Κων/πολης.

Τώρα το όνομα του κυκλοφορεί για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ και στη χώρα μας; Μηπως θα μας ζητάει να μειώσουμε τις εξοπλιστικές μας δαπάνες.


ΠΗΓΗ :http://psifiakoohero.blogspot.com
/ onalert.gr

Είχε κάνει check out από το ξενοδοχείο μια ώρα πριν από την ώρα που δέχθηκε επίθεση η καμαριέρα;


Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση Στρος Καν, ή πρόκειται για προπέτασμα καπνού από τους δικηγόρους του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ; Οπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ η απόπειρα βιασμού της καμαριέρας σημειώθηκε μία ώρα νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.
H νεα θεωρία λέει, οτι υπάρχει ένα σημαντικό κενό στα όσα λέει η καμαριέρα. Οπως υποστηρίζουν, ο κ. Στρος Καν έκανε check out από το ξενοδοχείο πολύ πριν γίνει η επίθεση στην γυναίκα. Επίσης λένε οτι έφαγε με την κόρη του στο Μανχάταν και δεν έφυγε σαν κυνηγημένος όπως λένε. Και τονίζουν με έμφαση οτι αν δεν ήθελε να βρεθεί δεν θα τηλεφωνούσε στο ξενοδοχείο να δηλώσει που βρίσκεται προκειμένου να του φέρει κάποιος το κινητό του που είχε ξεχάσει.
Νωρίτερα ο συνήγορος του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στη Νέα Υόρκη, ο Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές.
Αυτό βέβαια δεν έγινε εύκολα. Οπως γράφουν οι νεουορκέζικες εφημερίδες, ο επικεφαλής του ΔΝΤ διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν είχε ειδική μεταχείριση και κρατήθηκε στο ίδιο κελί με κοινούς θνητούς!
Επίσης, τονίστηκε οτι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 το πρωι ώρα Νέας Υόρκης (απόγευμα ώρα Ελλάδος) σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.
"Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις", κατέληξε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα. Μάλιστα θα πάρουν δείγμα από τα νύχια του για να δουν αν υπάρχουν ίχνη από την σάρκα της καμαριέρας και κατά πόσο αυτά ταιριάζουν.
ΠΗΓΗ : www.newsit.gr