Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί τώρα όλοι θέλουν να μας σώσουν

Ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί σήμερα οι δηλώσεις περί βέβαιης χρεοκοπίας και τη θέση τους έχουν πάρει γνώμες και δημοσιεύματα του στυλ ''Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ''
Αν ένας εξωγήινος πατούσε σήμερα το πόδι του στη γη ή αν κάποιος συνέρχονταν σήμερα από κώμα και διάβαζε τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, και άκουγε γνώμες ευρωπαίων πολιτικών και αξιωματούχων, θα νόμιζε πως πίσω από την προσπάθεια της Ελλάδας για να ξεπεράσει την κρίση έχει στοιχηθεί όλος ο πλανήτης.
Σαν να πάτησε κάποιος το delete και μπήκε τέλος στους τίτλους τέλους της Ελλάδας, όπως ''Αφήστε τους να χρεοκοπήσουνε'' ''είναι σάπιο δόντι που πρέπει να βγει η Ελλάδα'' και ''να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους''.
Aντί αυτών;
Υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος από το ταμείο διάσωσης EFSF, λέει ξεκάθαρα πως ''Δεν περιμένουμε ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα''.
Ο Ewald Nowotny, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκει πια πως ''Δεν είναι σωστό να μιλάμε για ελληνική χρεοκοπία ενώ έχει συμφωνηθεί δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας''.
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η μεταστροφή στον διεθνή τύπο.


Το πρακτορείο Bloomberg, που έκανε μόλις πριν λίγες ημέρες delivery σεναρίων ελληνικής χρεοκοπίας τώρα γράφει με σιγουριά ''Η Ελλάδα μένει στο ευρώ''
Η Wall Street Journal έχει τίτλο σήμερα '' Η Ελλάδα ανήκει στο μπλοκ του ευρώ''
Οι Fianancial Times ξέχασαν την απομόνωση της χώρας μας και γράφουν ''Γαλλία και Γερμανία δείχνουν την υποστήριξη τους στην Ελλάδα''
''Γαλλία και Παρίσι θεωρούν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη'' λέει η Figaro και η γερμανική Bild από το χθεσινό ''Griechenland Kapput'' τούμπαρε με τίτλο '' Η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη του ευρώ''
Τρεις είναι οι κυριότερες αιτίες για την πρωτοφανή τούμπα υπέρ της Ελλάδας.

Πρώτη και κυριότερη η αμερικανική παρέμβαση-απαίτηση για διάσωση της Ελλάδας διά στόματος Ομπάμα και δια της αποστολής του υπουργού ΟικονομικώνΤίμοθυ Γκάιτνερ στο ECOFIN.
Ο δεύτερος λόγος είναι οι αγορές, αφού αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως πέφτοντας η Ελλάδα θα παρασύρει Ευρώπη και Αμερική.
Και ερχόμαστε στον τρίτο λόγο, που δεν είναι άλλος από τις διαβεβαιώσεις, χειροπιαστές πια, της ελληνικής κυβέρνησης πως ΤΩΡΑ θα κάνει ότι της ζητηθεί, για την ακρίβεια τα πάντα.


Αν ψάχνεται απόδειξη διαβάστε σήμερα τους Fianancial Times κάτω από τον τίτλο ''Γαλλία και Γερμανία δείχνουν την υποστήριξη τους στην Ελλάδα''.Εκεί λοιπόν γράφουν πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε σε Μέρκελ και Σαρκοζί πως θα μειώσει τις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο κατά 20.000 μέχρι το Νοέμβριο. 
Έτσι εξηγείται γιατί στη τηλεδιάσκεψη με τον Γ.Παπανδρέου, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησαν πως το μέλλον της Ελλάδας παραμένει στην ευρωζώνη, με τον όρο βέβαια η Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95984&nslt=1&catid=13