Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα . Εισαγγελική παρέμβαση για την ρίψη χημικών στο Σύνταγμα .


Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου για την ρίψη χημικών στο Σύνταγμα.
Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, σχετικά με τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Ο κ. Λουράντος έχει αναφερθεί στην εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμη και στο Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς και στην δυσχέρεια που παρουσιάστηκε να παραδοθούν φάρμακα στο ιατρείο που είχε δημιουργηθεί εντός του σταθμού.
Στον φάκελο που θα ανοίξει η εισαγγελία για την υπόθεση θα περιλαμβάνεται και οποιαδήποτε άλλη σχετική καταγγελία.
Νωρίτερα, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τη χρήση χημικών ουσιών από την ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Παράλληλα, απέστειλαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών, που χρησιμοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ, προκειμένου να αποφανθεί για τη σύστασή τους.  Σημειώνεται ότι στα γεγονότα της Τετάρτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Διεθνής Αμνηστία, σημειώνοντας ότι «οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν υπερβολική βία, όταν διαχειρίζονται καταστάσεις βίας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών».
Η Κομισιόν σημείωσε μεν ότι είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών να διαχειρίζονται τα ζητήματα δημόσιας τάξης, υπογράμμισε όμως ότι αναμένει από κάθε κράτος-μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά .
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4638943

Χάος με παρακράτος καταστρέφει τον τουρισμό .



Στο παρακράτος παραδόθηκε χθες η Αθήνα, σε μια επανάληψη των Ιουλιανών του 1965, με το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε και ξεπαραιτήθηκε μέσα σε λίγες ώρες, να ολοκληρώνεται.
Οι συμπλοκές, οι αγριότητες, οι επιθέσεις σε ανύποπτο χρόνο και η ανοχή προς ύποπτους κουκουλοφόρους, που, όπως προκύπτει από εξόχως ενδιαφέρον βίντεο του Άλτερ, κατά διαστήματα ετύγχαναν αστυνομικής προστασίας (φυγαδευόμενοι μάλιστα μέσω της Βουλής), αποδεικνύουν πως ο τελικός στόχος είναι να προκληθεί χάος και να διαλυθούν οι ειρηνικές διαδηλώσεις.
Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε η αστυνομία απέτυχε οικτρά στην αντιμετώπιση των επεισοδίων. Η ηγεσία της δεν έχει παρά να επιλέξει: Είτε απέτυχε, είτε έλαβε μέρος στα επεισόδια. Και να θυμάται: Την τελευταία φορά που συνέβη το ίδιο – την περίοδο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 1965 – η κατάληξη ήταν τραγική για τη χώρα.
Αν πρόκειται περί αποτυχίας, οφείλουν να παραιτηθούν όλοι όσοι συναποτελούν σήμερα, πολιτικοί και μη, την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας.
Αν πρόκειται περί συμμετοχής σε σχέδιο αποσταθεροποίησης, αν ανέστησαν τον Γεωργαλά, τότε πρέπει να παραιτηθεί ολόκληρη η (πανηγυρίζουσα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου) κυβέρνηση.
Πολύ περισσότερο που τα χθεσινά επεισόδια έβλαψαν όσο δεν παίρνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και μάλιστα μέσα στην τουριστική σεζόν.
Ψήφισαν χθες 155 βουλευτές υπέρ του Μεσοπρόθεσμου. Αλλά, ακόμη και αν δεχθούμε ότι αυτό έγινε για να πάρει ανάσα η χώρα, η βλάβη στον τουρισμό ήταν τέτοια, που στο τέλος θα στηριζόμαστε μόνο στα δάνεια.
Η Αθήνα πνίγηκε στα χημικά, ξενοδοχεία εκκενώθηκαν, τουρίστες απομακρύνθηκαν και ποιος ξέρει πόσες ακυρώσεις θα έχουμε.
Ουσιαστικά, αυτό που συνέβη χθες ήταν η επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι πρέπει για να υπάρξουν έσοδα για τη χώρα και ουσιαστικά την οδηγεί στην απόλυτη υποδούλωση, αφού έσοδα πλέον θα είναι μόνο τα δάνεια και δεν υπάρχει περίπτωση να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις – με την ανάπτυξη του τουρισμού, για παράδειγμα.
Είναι παράδοξο το γεγονός ότι στο εσωτερικό της Βουλής οι υπέρμαχοι του Μεσοπρόθεσμου υποστήριζαν πως ψηφίζουν για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και εκτός Βουλής συνέβαινε ό,τι ακριβώς θα οδηγήσει την χώρα στην χρεοκοπία.
Είναι επίσης παράδοξο να θεωρείται επιτυχία το γεγονός ότι «λειτούργησε το κοινοβούλιο», την ώρα που εδώ και καιρό δεν λειτουργεί η οικονομία της χώρας.
Είναι παράδοξο να μιλούν όλοι περί «πατριωτισμού», την ώρα που δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον να αποκτήσει η χώρα πηγές εσόδων.
Και μπορεί να πανηγύρισαν χθες στην Ευρώπη για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αλλά απέφυγαν να πουν μια λέξη για την βεβαιότητα ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να αποκτήσει έσοδα ούτε με σκληρά μέτρα, ούτε με συνεχή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Όλα αυτά δεν δείχνουν να απασχολούν το πολιτικό προσωπικό της χώρας και κυρίως την κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να εφαρμόσει ένα σχέδιο επί ανύπαρκτης χώρας και εξεγερμένου λαού.
Χθες, ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πως θα στηρίζεται για πάντα από τους άλλους.
Και όμως. Η χώρα είναι τόσο πολύ διαλυμένη, θέτοντας σε κίνδυνο καθημερινά και την βαριά της βιομηχανία, δηλαδή τον τουρισμό, που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να παίρνει την επόμενη δόση.
Είναι αδύνατον να φανταστούμε πως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα υπάρξει ανάπτυξη, ώστε να σηκώσει η χώρα κεφάλι.
Χθες, οι βουλευτές έπαιξαν το μέλλον της χώρας κορώνα – γράμματα. Δεν έδωσαν θετική ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά στον φόβο και στον εκβιασμό.
Ψήφισαν χωρίς να πιστεύουν ότι το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να εφαρμοστεί και να αποδώσει.
Και όταν δεν πιστεύεις σε κάτι, αλλά το κάνεις επειδή θεωρείς πως είναι αναγκαίο κακό, πώς θα το εφαρμόσεις;
Στην πραγματικότητα, οι βουλευτές που υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, έδωσαν απάντηση στο μοναδικό δίλημμα: Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τώρα ή ελεγχόμενη το 2013.
Επέλεξαν την ελεγχόμενη χρεοκοπία, στην οποία θα οδηγηθούμε όταν η ΕΕ θα έχει τα «εργαλεία», όπως τα αποκαλεί, για να οδηγηθεί εκεί η Ελλάδα χωρίς να υποστεί κατάρρευση η ευρωζώνη.
Δηλαδή, κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις, για τους δανειστές μας…

Πώς μετέτρεψαν το Σύνταγμα σε Βαγδάτη


Κωδικός  :  «Να τελειώνουμε με την πλατεία!»
 Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά,    ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών και προκλητική ανοχή    σε κουκουλοφόρους και ταραξίες… Είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν    το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει τον κωδικό «Τελειώστε    την πλατεία» και έχει μετατρέψει το σύνταγμα σε Βαγδάτη, διασύροντας    τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
35 ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων και τα ηχηρά    μηνύματα που έστελνε το «κίνημα της πλατείας Συντάγματος», έκαναν    την πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει την απόφαση να δώσει τη    χαριστική βολή στους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες. Αυτό άλλωστε    δείχνει η αλλαγή, κατά 180 μοίρες, στη στάση της Αστυνομίας, που από    διακριτικός «επόπτης» των πραγμάτων, μεταβλήθηκε σε επιθετικό    καταστολέα, με τη χρήση μάλιστα νέων όπλων.
«Οι εντολές ήταν σαφείς… Η ιστορία με τη ρήψη χημικών και δακρυγόνων    είναι μεγάλη» λέει στο protothema.gr μάχιμος αστυνομικός που    γνωρίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ των τελευταίων δύο ημερών    και προσθέτει: «Το Σύνταγμα έπρεπε να αδειάσει από τους διαδηλωτές    και αυτό έπρεπε να γίνει με κάθε τρόπο».     
Βέβαια, πολλά ερωτήματα προκαλεί και η στάση κάποιων αστυνομικών των    ΜΑΤ που, ξεπερνώντας κάθε όριο, πετούν πέτρες κατά διαδηλωτών,    ψεκάζουν με χημικά πολίτες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα,    χτυπώντας ακόμη και γυναίκες χωρίς λόγο και αφορμή.

Η αρχή των επεισοδίων και η εντολή για να αδειάσει η πλατεία.
Οι εντολές που πήραν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ για τη σημερινή    συγκέντρωση ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ημερών.
Μηδενική ανοχή, άμεση χρήση δακρυγόνων και ξύλο, έτσι ώστε    να διασπάζονται οι πυρήνες που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν    επεισόδια. Έτσι, όταν στη 1.30 το μεσημέρι κάποιοι περίεργοι νεαροί    με κουκούλες στο κεφάλι εμφανίστηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, το...    πάρτι ξεκίνησε!
Για τρεις ολόκληρες ώρες και ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο, βρισκόταν σε    εξέλιξη η ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, οι πολίτες δεν    μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή του Συντάγματος, καθώς    διεξάγονταν οδομαχίες και πετροπόλεμος μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και    κουκουλοφόρων.
Μια εικόνα που θύμιζε θέατρο παραλόγου, αφού οι αστυνομικοί έδειχναν    να «παίζουν» με τους κουκουλοφόρους μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, όπου    πήραν εντολή να αδειάσουν το Σύνταγμα. Διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν    την πλατεία, διώχνοντας τους πολίτες προς τα γύρω στενά,    χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάζει τόσο στη λεωφόρο Αμαλίας όσο και    την πλατεία Συντάγματος.
Από τις 6.30 και μετά, τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και οι τόνοι να πέφτουν… Αξίζει δε να τονιστεί πως σήμερα περισσότεροι από 3.000    αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών μετείχαν στην επιχείρηση «Καθαρίστε    την πλατεία».  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=131154