Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Γιάννης Βογιατζής: Η συνέντευξή του πριν 1 χρόνο – «Τον περιμένω τον θάνατο, το έχω συνειδητοποιήσει»

Αναδημοσιεύουμε από 
NewsIT

«Τον περιμένω το θάνατο, το έχω πια συνειδητοποιήσει», είχε δηλώσει πριν από περίπου 1 χρόνο ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα (15.5.2023) σε ηλικία 89 ετών από πολυοργανική ανεπάρκεια.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ζωή και τον θάνατο, ο Γιάννης Βογιατζής είχε πει μεταξύ άλλων ότι «τον περιμένω, είμαι τώρα στα 88 μου και μπαίνω στα 89. Άλλωστε, πρόσφατα έχασα τον αδερφό μου, που ήταν και μικρότερος από εμένα, οπότε το έχω συνειδητοποιήσει».

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο Γιάννης Βογιατζής είχε δηλώσει για τον λόγο που έμενε στην Κερατέα ότι είχε βρει έναν χώρο με καθαρό αέρα και ότι γι’ αυτόν τον λόγο κατάφερνε να «ξεγελά» τους συναδέλφους του στα 88 του, αφού «κανονικά θα έπρεπε να τους ακολουθήσει».

«Δεν έχω απαιτήσεις από τη ζωή μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ό,τι κατάφερα σήμερα το κατάφερα με την αγάπη του κόσμου και γι’ αυτό σταμάτησα. Όταν είσαι τραγουδιστής, πρέπει να καταλαβαίνεις ότι η φωνή σου δεν θα είναι όπως ήταν κάποτε. Δεν θα ήθελα να βγω στη σκηνή και να με λυπηθούν», είχε δηλώσει ο Γιάννης Βογιατζής.



Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζόζεφ Κορίνθιου. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας. Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970 έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

Ο Γιάννης Βογιατζής συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού, ενώ ερμήνευσε και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση κ.ά. Έκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως «Ένας ουρανός μ’αστέρια», «Η πρώτη μας νύχτα», «Σου τό’πα μια», «Σ’ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες», «Νύχτα καλοκαιριού», «Θέλω κοντά σου να μείνω» κ.ά. Με τον συνονόματο του ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή ήταν πρώτα ξαδέλφια.

© 2023 newsit.gr
.......................................

Σε ηλικία 89 ετών, έφυγε από τη ζωή νωρίς σήμερα το πρωί της Δευτέρας ο αγαπημένος  τραγουδιστής #Γιάννης_Βογιατζής που είχε συμμετοχή & σε αγαπημένες  ταινίες  του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τις οποίες έγινε ευρύτερα αγαπητός & δημοφιλής στις επόμενες γενιές.
Είχε βραβευθεί 2φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα &Αλέξη Αλεξόπουλου &το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου & Ηλία Λυμπερόπουλου). Είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζόζεφ Κορίνθιου.
Μεσουράνησε στο Μουσικό στερέωμα  τη δεκαετία 60/70 ερμηνεύοντας όμορφα μελωδικά τραγούδια μ' έναν ιδιαιτέρως ξεχωριστό & χαρακτηριστικό μοναδικό  ερμηνευτικό τρόπο τραγούδια επίσης σπουδαίων συνθετών & στιχουργών όπως:
Γιώργο Μουζάκη, Γεράσιμο Λαβράνο, Κώστα Κλάββα αλλά & Μίμη Πλέσσα & Μάνο Χατζηδάκη
σε στίχους  'Αλέκου Σακελλάριου, Νίκου Γκάτσου,Κώστα Κινδύνη, Γιάννη Δαλιανίδη,
Τραγούδια όλα για τον έρωτα & την αγάπη ...
Μέχρι & το σ'αγαπώ μάθαμε να το λέμε τραγουδιστά σε όλες τις γλώσσες χάρις τον αείμνηστο πια αλλά πάντοτε αγαπητό σε όλους εμάς Γιάννη Βογιατζή.
Καλό ταξίδι 🛤️🌈στ'Αστέρια 💫 Γιάννη Βογιατζή
Θα σε θυμόμαστε πάντοτε μ' ένα όμορφο τραγούδι στα χείλη από εκείνα που εσύ μας χάρισες μαζί μ' ένα όμορφο χαμόγελο
σαν το δικό σου, έτσι όπως το γνωρίσαμε εμείς οι παλαιότεροι αλλά & οι νεότεροι μέσα από τις πολυαγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ‼️
Ένας ουρανός μ΄ αστέρια από σήμερα περιμένει να τον υποδεχθεί💫💫💫
Ένας ουρανός μ’ αστέρια
Είναι η αγάπη η δική μας
Που δεν έχει στη ζωή μας
Ούτε τέλος ούτε αρχή
Ένας ουρανός
Πάντα φωτεινός
Ένας ουρανός μ’ αστέρια
Πού έχει χίλια καλοκαίρια
Φυλαγμένα στην ψυχή
✍️#Θάνος_Σοφός 🎹 #Μίμης_Πλέσσας

https://youtu.be/Abl35gQWYtc


Mariarosa