Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά ....Με μάγκικο σαλπάρανε - Καλό σου ταξίδι Μανώλη Ρασούλη -

΄Εφυγε στα 66 του χρόνια ο κορυφαίος καλλιτέχνης μουσικός Μανώλης Ρασούλης .
Υπήρξε αυθεντικός - λαικός καλλιτέχνης - άνθρωπος  , δίχως να διαχωρίζει αυτές τις δύο ιδιότητες που τον έκαναν αγαπητό σε όλους !
Ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό του Ρεθύμνου τις Σίσσες Μυλοποτάμου τόπος καταγωγής των Ρασούληδων ( η μάννα του ήταν ξαδέλφη της μάννας του Ν.Καζαντζάκη ) , ο ίδιος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ηράκλειο ,  και έφτασε με την ιδιαίτερη φιλοσοφία ζωής που τον διακατείχε και την  μουσική του στα πέρατα της Ανατολικής Μεσογείου , όπου υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής , και τον περισσότερο χρόνο της ζωής του τον περνούσε ταξιδεύοντας σε εκείνα τα μέρη , προκειμένου να ανταλλάξει τους προβληματισμούς του για την Ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών  που υποφέρουν !Υπήρξε πιο γνωστός για τους στίχους που έχει γράψει για τραγούδια, αλλά υπήρξε επίσης συνθέτης, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος.
΄ Εγραψε αμέτρητους στίχους , τους οποίους ερμήνευσαν κορυφαίοι τραγουδιστές ,  και πλαισίωσαν μουσικά επίσης κορυφαίοι μουσικοί συνθέτες , σημειώνοντας τεράστια απήχηση - επιτυχία ! Στίχους του έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος.
Ας θυμηθούμε , συνοδεύοντάς τον νοερά στο τελευταίο του ταξίδι μερικά από αυτά τα έργα ζωής του Μανώλη Ρασούλη  όπως : Aχ , Ελλάδα σ΄αγαπώ , Πότε Βούδας Πότε Κούδας , Ζήλεια μου , ΄Ολα σε θυμίζουν , Τίποτα δεν πάει χαμένο , Παίξε Χρήστο επειγόντως , H Ρωγμή του Χρόνου , Οι Μάγκες δεν Υπάρχουν πιά ......με μάγκικο σαλπάρανε !!!
Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην Θεσσαλονίκη, στις 9 Μαρτίου 2011 και βρέθηκε νεκρός  ( τον πρόδωσε η καρδιά του ) 4 ημέρες μετά , στις 13 Μαρτίου.

Καλό Ταξίδι -  αητέ του Ψηλορείτη ! 

NewsIt.gr: Αγωνία για νέα έκρηξη σε αντιδραστήρα

Η χρήση θαλασσινού νερού για ψύξη πυρηνικού αντιδραστήρα, όπως στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αποτελεί "πράξη απελπισίας", η οποία θυμίζει την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, τονίζουν αμερικανοί επιστήμονες.Πολλοί ειδήμονες, στη συνομιλία τους με δημοσιογράφους, τονίζουν πως το πυρηνικό τούτο ατύχημα ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας σε πολλές χώρες.
«Η κατάσταση έχει καταστεί τόσο κρίσιμη που, όπως φαίνεται, δεν έχουν την ικανότητα να διοχετεύσουν κανονικό νερό για να ψύξουν και να σταθεροποιήσουν τον αντιδραστήρα και τώρα, μέσα στην απελπισία τους, προσφεύγουν στο θαλασσινό νερό», εκτιμά ο Ρόμπερτ Άλβαρεζ, ειδικός στον πυρηνικό αφοπλισμό στο Ινστιτούτο Σπουδών Πολιτικής Στρατηγικής στην Ουάσιγκτον.
Εκείνο που συνέβη στον αντιδραστήρα, είναι ότι τέθηκε πλήρως εκτός λειτουργίας η τροφοδοσία στα συστήματα εσωτερικής και εξωτερικής ψύξης (που εξασφαλίζεται από ντιζελογεννήτριες).
Αυτή η ολική βλάβη «θεωρείται εξαιρετικά απίθανη, αλλά από πολλών ετών αποτελεί μία πηγή μεγάλης ανησυχίας», εξηγεί ο Κεν Μπέρτζερον, φυσικός που εργάζεται σε μοντέλα εξομοίωσης ατυχημάτων σε αντιδραστήρες. «Βρισκόμαστε σε μία εντελώς άγνωστη περιοχή», τόνισε.
«Το κέλυφος προστασίας του σταθμού αυτού είναι σαφώς πιο συμπαγές από εκείνο στο Τσερνόμπιλ, αλλά κατά πολύ λιγότερο από εκείνο στο Θρι Μάιλς Άιλαντ, συνεπώς μόνον το μέλλον θα δείξει», τόνισε ο ίδιος, κάνοντας αναφορά στα προηγούμενα δύο μεγαλύτερα πυρηνικά δυστυχήματα στον κόσμο.«Σε τούτο το στάδιο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση παρόμοια με του Τσερνόμπιλ, όπου είχαν αρχίσει να ρίχνουν άμμο και τσιμέντο», για να καλύψουν τον τετηγμένο αντιδραστήρα, τονίζει ο Πίτερ Μπράντφορντ, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Ελέγχου Πυρηνικών.
«Εάν αυτό συνεχισθεί, εάν δεν ανακτηθεί ο έλεγχος των πάντων, θα περάσουμε από τη μερική τήξη του πυρήνα του αντιδραστήρα στην πλήρη τήξη. Και αυτό θα σημάνει ολική καταστροφή», τονίζει από την πλευρά του ο Τζόζεφ Σιρισιόνε, επικεφαλής του Ploughshares Fund, σε συνέντευξή του στο CNN.
Ο ίδιος επέκρινε τις ιαπωνικές αρχές για την παροχή ελλειπών και αντιφατικών πληροφοριών για την κατάσταση στον αντιδραστήρα. Κατά τον ίδιον, η παρουσία Καισίου στην ατμόσφαιρα, μετά την αποβολή ατμού από τον πυρηνικό σταθμό, επισημαίνει μία μερική τήξη του πυρήνα του.
«Αυτό έδειξε στους τεχνικούς πως οι ράβδοι των πυρηνικών καυσίμων είναι εκτεθειμένες, πως το επίπεδο των ψυχρών υδάτων έχει πέσει κάτω από το ύψος των ράβδων και πως αυτές έχουν αρχίσει να βράζουν απελευθερώνοντας Καίσιο», εξηγεί ο ίδιος.
Για τον Μπράντφορντ, «πρόκειται για ένα πλήγμα στις ενδείξεις για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος» για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, καθώς «η εικόνα ενός εκρηγνυόμενου πυρηνικού αντιδραστήρα μπροστά στα μάτια μας μέσω της τηλεόρασης είναι πρωτόφαντη», τόνισε.Μολαταύτα, για το εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Πυρηνικής Ένωσης Ίαν Χόουρ-Λέισι, ο κίνδυνος μίας τήξης, ή μίας έκρηξης του αντιδραστήρα «μειώνεται ώρα με την ώρα, ενώ ψύχεται το πυρηνικό καύσιμο», όπως υποστήριξε ο ίδιος, μιλώντας στο δίκτυο CBS.

Δεκάδες ανθρώπων περιμένουν στην ουρά για να πάρουν ελάχιστο πόσιμο νερό !