Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

H φωτογραφία της κόρης του Γουίλ Σμιθ να μαζεύει όγκους σκουπιδιών σε παραλία των Αντίπαξων, αναστάτωσε τους Παξινούς και δυσφήμισε μέσω του Διαδικτύου ένα από τα ωραιότερα νησιωτικά συμπλέγματα της Μεσογείου. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;


Είναι χωματερές οι παραλίες στους Αντίπαξους;



Protagon
H φωτογραφία της κόρης του Γουίλ Σμιθ να μαζεύει όγκους σκουπιδιών σε παραλία των Αντίπαξων, αναστάτωσε τους Παξινούς και δυσφήμισε μέσω του Διαδικτύου ένα από τα ωραιότερα νησιωτικά συμπλέγματα της Μεσογείου. 
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; 
Και τι λέει για όλα αυτά ο δήμαρχος των Παξών;

Μία φωτογραφία που ως γνωστόν ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, και μια λεζάντα μερικών δεκάδων λέξεων έκαναν την αρχή.
Η ιστορία γνωστή: 
η οικογένεια του διάσημου αμερικανού ηθοποιού, Γουίλ Σμιθ, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τις διακοπές της στα νερά του Ιονίου και να καθαρίσει μία ελληνική παραλία. 
Η Γουίλοου Σμιθ, θυγατέρα του σταρ, με εφηβικό ενθουσιασμό έγραψε στο Instagram ότι μαζί με την οικογένειά της μάζεψε 22 σακούλες σκουπιδιών από παραλία των Αντίπαξων.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση όμως προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Παξών, 

Το κακό που μας έκαναν οι Σμιθ
Πατήστε εδώ

Η είδηση ταξίδεψε με ρυθμούς Διαδικτύου και γρήγορα στο συλλογικό φαντασιακό δημιουργήθηκε μία εικόνα στην οποία αποτσίγαρα, κομμάτια πλαστικού και βρωμερά υπολείμματα τροφών επιπλέουν στις παραλίες του μαγευτικού αυτού νησιού του Ιονίου μαζί με τους λουόμενους.
Στα κοινωνικά δίκτυα, πέρα από την δίκαιη και καθ΄όλα θεμιτή αγανάκτηση για όλους όσοι θάβουν σκουπίδια και αποτσίγαρα κάτω από την άμμο, υπήρχαν και αρκετοί που έσπευσαν να θάψουν το μικρό νησί του Ιονίου κάτω από την διαδικτυακή σκουπιδοφιλολογία.
Και αν στην Ελλάδα γνωρίζουμε την ομορφιά αυτών των νησιών, φανταστείτε την εικόνα που σχηματίζει ένας Αμερικάνος που βλέπει για πρώτη φορά τους Αντίπαξους σε μία φωτογραφία με μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

«Πρόκειται για διαστρέβλωση και συκοφάντηση» 

λέει στο Protagon ο δήμαρχος των Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος.
Η κόρη του Γουίλ Σμιθ, Γουίλοου, σε μία καθαρή παραλία στους Αντίπαξους

Παρά τα όσα έχουν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Βλαχόπουλος, δεν κατηγορεί την διάσημη οικογένεια των 
Σμιθ για δυσφήμιση του νησιού. 
«Η νεαρή κόρη των Σμιθ  προφανώς έκανε μία καλή πράξη θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα εθελοντισμού» σημειώνει. 
«Από εκεί και πέρα όμως ξεκίνησε μία επιχείρηση διαστρέβλωσης που παρουσιάζει το νησί σαν έναν απέραντο σκουπιδότοπο. 
Αυτό προσβάλλει κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους αλλά και τους εθελοντές που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για τον καθαρισμό του μικρού νησιού».

Υπάρχει όντως ένα παράδοξο με την εικόνα που απεικονίζει τις μαύρες σακούλες και τους Σμιθ. 


Η αλήθεια είναι ότι οι Αντίπαξοι, όπως και τα περισσότερα δημοφιλή ελληνικά νησιά, βρίσκονται το καλοκαίρι σε μία ιδιότυπη φάση «ζωντανής μετάδοσης» όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες. 
Από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα τέλη Αυγούστου, χιλιάδες τουρίστες ξεχύνονται σε μικρές και μεγάλες παραλίες του νησιού, σημαδεύοντας με τις κάμερες των κινητών τους όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία. 
Και με μία πρόχειρη βόλτα στους διαδρόμους των social media, δεν θα δεις απογοητευμένες καταγγελτικές αναρτήσεις με σκουπίδια στις παραλίες του νησιού αλλά φωτογραφίες με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες ακτές. 
Αρα, πού διάολο βρέθηκαν τόσα σκουπίδια για να γεμίσουν 22 σακούλες;
Στην κόκκινη κουκίδα βρίσκεται η μικρή παραλία που σύμφωνα με τον δήμαρχο των Παξών ενδέχεται να «μαζεύει» τα σκουπίδια που ξεβράζει η ανοιχτή θάλασσα

Ο κ. 
Βλαχόπουλος υποστηρίζει ότι η οικογένεια του Γουίλ Σμιθ βρήκε τα σκουπίδια σε μία μικρή, απρόσιτη από την ξηρά παραλία στα βορειοδυτικά του μικρού νησιού.
Στην συγκεκριμένη παραλία ξεβράζονται όντως αρκετά σκουπίδια από την ανοιχτή θάλασσα, κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα νησιά. 
«Μιλάμε κυρίως για κουτιά φελιζόλ, μπουκάλια απορρυπαντικού και ξύλα» 
εξηγεί ο δήμαρχος Παξών ο οποίος όμως τονίζει ότι, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, ο αριθμός 22 για σακούλες με σκουπίδια είναι «υπερβολικός».

Η αλήθεια, σε μία ακόμα ιστορία διαδικτυακής τρέλας, βρίσκεται κάπου στη μέση. 
Ούτε η οικογένεια Σμιθ σε ρόλο πράκτορα προσπαθεί να δυσφημίσει τα ελληνικά νησιά γεμίζοντας μαύρες σακούλες σκουπιδιών με κατάξανθη ελληνική άμμο, ούτε φυσικά οι Αντίπαξοι έχουν καταληφθεί από τα σκουπίδια, όπως καλή ώρα, πολλές ελληνικές μεγαλουπόλεις…
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ :
http://www.documentonews.gr/article/diapseydei-o-dhmarxos-paxwn-thn-oikogeneia-toy-goyil-smith-video