Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Σκληρές εικόνες: Βίντεο σοκ με τον αποκεφαλισμό του πρώτου Ρώσου ομήρου από Ρώσο τζιχαντιστή



Νέο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του πρώτου Ρώσου ομήρου από συμπατριώτη του τζιχαντιστή έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.
Το βίντεο φέρει τίτλο «Ρώσοι θα απογοητευτείτε και θα εξευτελιστείτε» και σύμφωνα με τους ακραίους ισλαμιστές, αποτελεί μήνυμα προς τη Ρωσία, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον στόχων του ISIS στη Συρία, μετά από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Εικόνες του τελευταίου μάλιστα εμφανίζονται σε αυτό, δίνοντας προσωπικό τόνο στο μήνυμα. 
στο μήνυμα. 
2) vid shows a identified as "Haroun," claims he was sent to Syria by Russian intel; Warning Russia

Σύμφωνα μάλιστα με τα διεθνή Μέσα, ο δήμιος που ακούει στο όνομα Χαρούν και υποστηρίζει ότι ο όμηρος είχε σταλεί στη Συρία από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, είναι ρωσικής καταγωγής, ενώ το βίντεο έχει σκηνοθετηθεί στα πρότυπα των προηγούμενων φρικιαστικών εκτελέσεων του Ισλαμικού Κράτους.
Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι η τοποθεσία όπου ο τρομοκράτης αποκεφαλίζει τον άτυχο όμηρο, ο οποίος φορά τη χαρακτηριστική πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, παραμένει άγνωστη αν και η ακτή παραπέμπει στην ομαδική εκτέλεση των 21 Αιγυπτίων ομήρων.

Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/648103/vinteo-sok-me-ton-apokefalismo-toy-protoy-rosoy-omiroy-apo-tzixantisti#ixzz3tDFM5WYQ

Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην Ιστορία!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 
Τα καταφέραμε! Παρόλο που απαγορεύτηκε η τεράστια πορεία στο Παρίσι, η χθεσινή (29η Νοεμβρίου 2015)Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα έσπασε όλα τα ρεκόρ.Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην Ιστορία! Με μία φωνή, απαιτήσαμε ένα μέλλον με 100 % καθαρή ενέργεια για να προστατεύσουμε όλα όσα αγαπάμε. Από το Σάο Πάολο μέχρι το Σίδνεϊ, 785.000 πολίτες ταρακουνήσαμε 175 χώρες με περισσότερες από 2.300 δράσεις. Οι κινητοποιήσεις έγιναν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ παγκοσμίως και ο αντίκτυπός τους έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητός εδώ στο Παρίσι. 
Είναι αδύνατο να περιγράψουμε με λέξεις τη δύναμη και την πανέμορφη πολυχρωμία της ανθρωπότητας, που ξεσηκώθηκε εχθές 
με έναν μοναδικό τρόπο –μπορούμε όμως με τις παρακάτω φωτογραφίες:
























Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
Αυτό είναι το κίνημα που περίμενε ο πλανήτης. Σε πολλές χώρες, από το Μπανγκλαντές και την Ελλάδα μέχρι την Ιρλανδία, έγιναν οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για το κλίμα στην Ιστορία τους. Στην Αυστραλία, διαδήλωσαν 120.000 πολίτες και, στην Ινδία, πάνω από 100.000. Αλλά και σε πολλές μικρότερες πόλεις του κόσμου, τα μέλη του Avaaz βγήκαμε στους δρόμους. Ακόμη και στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, οι διοργανωτές δε δίστασαν να πραγματοποιήσουν τη δράση τους, παρά τις βόμβες που έπεφταν δίπλα τους!

Από επάνω αριστερά: Μελβούρνη, Ελσίνκι, Βερολίνο, Τζακάρτα, Μπογκοτά, Άμστερνταμ
Στη Γαλλία, οι μαζικές πορείες 500.000 διαδηλωτών που είχαν προγραμματιστεί ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας. Όμως, τα μέλη του Avaaz τρέξαμε να συγκεντρώσουμε και να τοποθετήσουμε στην Place de la Republique πάνω από 20.000 παπούτσια ανθρώπων που σκόπευαν να διαδηλώσουν, μεταξύ των οποίων και τα παπούτσια του Πάπα και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ!

Οι δράσεις για το κλίμα καλύφθηκαν από εκατοντάδες ειδησεογραφικά πρακτορεία και έγιναν πρώτο θέμα παγκοσμίως, από το Al Jazeera έως τους New York Times.
Ο απεσταλμένος του πάπα Φραγκίσκου δήλωσε σχετικά με τις δράσεις μας: «Ο Πάπας είναι σήμερα με το μέρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στο πλευρό των φτωχών και όσων αναζητούν κλιματική δικαιοσύνη».

Σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους παγκόσμιους ηγέτες: «Και οι λαοί του κόσμου κινητοποιούνται. Έχουν βγει στους δρόμους, σε πόλεις και χωριά ολόκληρου του κόσμου, σε μια μαζική κινητοποίηση για αλλαγή... Και περιμένουν από όλους εσάς να φανείτε ηγέτες αντάξιοι αυτής της πρόκλησης. Η Ιστορία μάς καλεί».


Παράλληλα, η Κριστιάνα Φιγκέρες, επικεφαλής της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, μας ευχαρίστησε όλους και δήλωσε: «Συνεργάζομαι με το Avaaz για να στήσουμε μια γιγαντοοθόνη που θα επιτρέψει στις φωνές σας να ακουστούν. Όλοι οι εκπρόσωποι θα μπορούν να δουν τη στήριξή σας για μια ισχυρή συμφωνία ενάντια στην κλιματική αλλαγή που θα προστατέψει το κοινό μας σπίτι».

Κάνε κλικ εδώ για να δεις περισσότερες φωτογραφίες από την κινητοποίηση και μηνύματα πολιτών που συμμετείχαν.


Σήμερα, ξεκίνησε η κρίσιμη διάσκεψη για το κλίμα. Εδώ και χρόνια, οι πολιτικοί μάς λένε: «Δείξτε μας ότι ο κόσμος νοιάζεται και, τότε, θα αναλάβουμε δράση». Εχθές, τους αποδείξαμε ότι όλος ο κόσμος ζητά συμφωνία για 100 % καθαρή ενέργεια. Και αυτή τη στιγμή, το βίντεο με όλους εμάς να απαιτούμε αυτή τη συμφωνία προβάλλεται μπροστά στους αρχηγούς των κρατών μέσα στη διάσκεψη. Δεν μπορούν να μας αποφύγουν. Όπως δεν μπορούν να αποφύγουν και το αίτημά μας. Η ομάδα του Avaaz βρίσκεται μέσα στη διάσκεψη για να γίνεται η φωνή μας κάθε φορά που κάποια χώρα θα προσπαθεί να σαμποτάρει τη συμφωνία.

Το κίνημά μας έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Και τις δύο επόμενες εβδομάδες, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή και να επεμβαίνουμε στη διάσκεψη, μέχρι να πετύχουμε τη συμφωνία που θα σώσει το μέλλον μας.

Με απίστευτη ευγνωμοσύνη και αποφασιστικότητα,


Emma, Alice, Luis, Ricken, Ben, Mais, Dan και όλη η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις το άρθρο του ιδρυτή του Avaaz, Ricken Patel, για αυτή τη μεγάλη δοκιμασία της ανθρωπότητας (διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά).

Χιλιάδες αβααζίτες και αβααζίτισσες έχουν στείλει καταπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο από δράσεις σε όλο τον κόσμο. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, το υλικό αυτό θα προβάλλεται στη γιγαντοοθόνη της διάσκεψης που βλέπουν οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι εκπρόσωποι των χωρών μπαίνοντας και βγαίνοντας από την αίθουσα της διάσκεψης.
Η ομάδα του Avaaz 
............................................................................

Κλίμα: το email που στείλαμε «μαχαιριά» στον πλανήτη

Το email που στείλαμε πριν από λίγα λεπτά και ο καφές που αχνίζει στο γραφείο μας επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή αφού συνοδεύονται από ένα περιβαλλοντικό, ή αλλιώς ανθρακικό, αποτύπωμα (σσ carbon footprint).
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ένα email εκπέμπει στην ατμόσφαιρα περίπου τέσσερα γραμμάρια ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αν μάλιστα έχει ένα μεγάλο συνημμένο αρχείο, τότε η επιβάρυνση φθάνει τα 50 γραμμάρια ισοδυνάμου διοξειδίου.
Πέντε τέτοια μηνύματα με φωτογραφίες, βίντεο ή μεγάλα αρχεία κειμένου είναι ισοδύναμα με το την καύση 120 γραμμαρίων άνθρακα. Η αποστολή 65 μηνυμάτων ισοδυναμεί με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου μέσου κυβισμού για ένα χιλιόμετρα ως προς την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Ένα ανεπιθύμητο μήνυμα (spam), ακόμη κι αν δεν το ανοίξει κανείς, «εκπέμπει» 0,3 γραμμάρια ισοδυνάμου διοξειδίου. Το παγκόσμιο «αποτύπωμα» άνθρακα όλων των ανεπιθύμητων μηνυμάτων που στέλνονται μέσα σε ένα έτος, είναι ισοδύναμο με τα αέρια του θερμοκηπίου που εκπέμπουν 3,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα, τα οποία καίνε 7,6 δισεκατομμύρια λίτρα βενζίνης ετησίως.
Μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση στη Google «καίει» 0,2 γραμμάρια ισοδυνάμου διοξειδίου αν γίνει από έναν σύγχρονο φορητό υπολογιστή και 4,5 γραμμάρια αν γίνει από κάποιον παλαιό επιτραπέζιο υπολογιστή. Ένα μήνυμα κειμένου από κινητό τηλέφωνο «εκπέμπει» περίπου 0,014 γραμμάρια ισοδυνάμου διοξειδίου.
Η επιβάρυνση από τα e-mails και τις αναζητήσεις είναι έμμεση, αν συνυπολογισθεί ότι για να στείλει κανείς ένα μήνυμα, πρέπει να λειτουργήσει ο υπολογιστής του, το μόντεμ-ρούτερ του, ο κεντρικός υπολογιστής (server) στον πάροχο διαδικτύου κ.α.
Όλες αυτές οι συσκευές καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο κυρίως παράγεται από την καύση ορυκτών καυσίμων, λιγνίτη και φυσικού αερίου. Περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενσωματώνει και η κατασκευή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων συσκευών που στέλνουν emails.
—Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της καθημερινότητάς μας
Όμως και άλλα καθημερινά πράγματα έχουν το δικό τους περιβαλλοντικό «αποτύπωμα». Μιαπλαστική σακούλα σούπερ-μάρκετ έχει αποτύπωμα άνθρακα δέκα γραμμαρίων διοξειδίου, ενώ μια χάρτινη τετραπλάσιο (40 γραμμάρια). Ένα πλαστικό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού «εκπέμπει» σχεδόν 1.150 φορές περισσότερο άνθρακα από ό,τι ένα ποτήρι νερό από τη βρύση.
Ένας καφές καπουτσίνο επιβαρύνει το περιβάλλον πολύ, με 235 γραμμάρια ισοδυνάμου διοξειδίου, κυρίως λόγω των εκπομπών αερίων από την αγελάδα που παρήγαγε το γάλα του καφέ. Ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ χωρίς γάλα έχει «αποτύπωμα» 21 γραμμαρίων.
Από την άλλη, όσο μεγαλύτερη είναι η τηλεόραση και όσο περισσότερη ώρα κάθεται κανείς μπροστά της, τόσο πιο πολύ επιβαρύνει την ατμόσφαιρα. Δύο ώρες παρακολούθησης σε μια τηλεόραση 24 ιντσών τύπου plasma «εκπέμπει» 440 γραμμάρια διοξειδίου, περίπου όσο το οδήγημα του αυτοκινήτου για 1,6 χιλιόμετρα.
Δύο ώρες μπροστά σε μια οθόνη 32 ιντσών τύπου LCD «εκπέμπουν» 176 γραμμάρια ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα.