Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η Μεταμόρφωση όχι του Κάφκα αλλά του ΄Ελληνα ...και κατ΄επέκταση της Ευρώπης και της Ανθρωπότητας .

Η Μεταμόρφωση όχι του Κάφκα αλλά του ΄Ελληνα ...και κατ΄επέκταση της Ευρώπης και της Ανθρωπότητας .mariarosa
Ξυπνώντας ένα πρωί ο Γκρέγκορ Σάμσα, μετά από έναν ταραγμένο ύπνο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σ’ ένα τεράστιο έντομο ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΊΔΑ δηλ.
(η πρώτη φράση από τη «Μεταμόρφωση»του Φραντς Κάφκα )

Εμείς όμως προτείνω να  μεταμορφωθούμε από κάμπιες σε πεταλούδες , γιατί σαν κατσαρίδες νομίζω ζούμε καθημερινά και μας ποδοπατάνε ...

Το επερχόμενο Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου με το ΝΑΙ η το ΟΧΙ απέναντι στις σκληρές διαπραγματεύσεις των άτεγκτων εταίρων μας ταράζει συθέμελα την Ελληνική κοινωνία και ως φαίνεται δεν θα κρίνει μονάχα το ερωτηθέν .
Είναι μονάχα η αφορμή το δημοψήφισμα για να " σπάσει το απόστημα "... για να καθαρίσει η χρόνια πληγή της ελληνικής κοινωνίας ...
Είναι σαν γυμνή από " τα ρούχα του βασιλιά " η ψυχή μας να στέκεται πρόσωπο με πρόσωπο στον καθρέφτη και δίχως τα μαλαματένια ψεύδη της να κρίνει και να κρίνεται ...
" Η διαπλοκή καταλαβαίνει πως είναι σε κίνδυνο, πως παίζει το τελευταίο της χαρτί και δεν κρύβεται. Αν χάσει τώρα τα χάνει όλα. Όχι τη χρηματοδότηση που επικαλείται, ούτε το ευρωπαϊκό της πνεύμα. Χάνει τη δυνατότητα να κοροϊδεύει και να εξουσιάζει. Να ξεζουμίζει τους είλωτες και να κοροϊδεύει τους δούλους." όπως ορθά λέει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπαξεβάνης και προσυπογράφω κι εγώ .
Αυτό το δημοψήφισμα δεν είναι αγώνας μονάχα για την οικονομική κρίση είναι πρωτίστως αγώνας ΕΘΝΙΚΟΣ αλλά είναι και αγώνας ΤΑΞΙΚΟΣ και με βάση αυτούς τους δύο πυλώνες πρέπει να γίνει η επανάσταση όπως τότε την άνοιξη του 1848 στη Ευρώπη με τη λεγόμενη Άνοιξη των Εθνών, Άνοιξη των Λαών που άλλαξε ριζικά την Ευρώπη .
Σήμερα μπορεί τα επιχειρήματα οι σκέψεις και τα λόγια για την Ελλάδα ως κρατική οντότητα μέσα στην Ευρώπη όπου νομοτελειακά ανήκει να ξεπερνούν τις "πενήντα αποχρώσεις του γκρι " όμως οι αφορμές και οι αιτίες για τις αποφάσεις και τις πράξεις μας εντέλει παραμένουν στην βαθύτερη επιτακτική ως φαίνεται ανάγκη για " μεταμόρφωση " .
Η μεταμόρφωση αυτή του ΄Ελληνα θα μεταμορφώσει και θα αλλάξει και την Ευρώπη φωτίζοντάς την εκ νέου με ένα καινούργιο φως εκείνο του ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ όπως και τότε που ο πολιτισμός της Ελλάδος γέννησε την Ευρώπη της Αναγέννησης και του Ανθρωπισμού .
Η ανάγκη για μεταμόρφωση ως φαίνεται κρίνεται ολοένα και πιό επιτακτική για το καλό της Ελλάδος και για το καλό της Ευρώπης .
Η μεταμόρφωση της ψυχής κατσαρίδας σε πολύχρωμα όμορφη πεταλούδα που θα ξεχυθεί σε όλα τα λουλούδια απ ΄ άκρη σε άκρη στην Ευρώπη και στον πλανήτη ολόκληρο να δώσει τη γύρη που θα γονιμοποιήσει όλους τους καρπούς της ζωής για άλλη μια φορά κόντρα στην σήψη και στον πρόωρο θάνατό .
Είναι άραγε τυχαίο που ραγδαία εξαφανίζονται οι πεταλούδες στην εποχή μας ;
Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι οι πεταλούδες ήταν οι ψυχές των νεκρών που στέλνουν μηνύματα ...
΄Αραγε που πήγαν και μας εγκατέλειψαν αβοήθητους
σήμερα όλες αυτές οι ψυχές ;
mariarosa 

Το φαινόμενο της πεταλούδας...

   ..είναι μια ποιητική έκφραση της Θεωρίας του Χάους.
     Λέγεται, πως  "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να...
φέρει βροχή στην Κίνα",
     ..και εκφράζει ουσιαστικά την ιδέα ότι μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων, οδηγεί μετά από την πάροδο κάποιου χρόνου σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος, δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή.

     Κατ' επέκταση σε ένα χαοτικό σύστημα, που έτσι κι αλλιώς είναι ο κόσμος, αλλά και η ανθρώπινη κοινωνία και πολιτισμός που βιώνουμε,
     ..ένα "ασήμαντο" άτομο, μια ιδέα ή ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός υπάρχει σημαντική πιθανότητα να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ιστορίας.

     Με αυτήν την έννοια είμαστε όλοι παράμετροι της Ιστορίας, στοιχεία δυναμικά τούτου του κόσμου, είτε το επιδιώκουμε είτε όχι.
     Η ''δύναμη'' καθενός από μας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι εφάμιλλη της ''δύναμης'' των πιο ισχυρών του κόσμου. 

     Στην σημερινή συγκυρία στην χώρα μας, σαν τέτοιοι δυναμικοί παράμετροι πρέπει να κινηθούμε, όλοι μας, και όχι να αδρανήσουμε, γνωρίζοντας πόσο δραματική συνέπεια θα έχει αυτό για το μέλλον μας.
     Ακόμη βέβαια και η αδράνεια είναι και αυτή μια ''παράμετρος'' που επηρεάζει τα γεγονότα.
     Αρνητικά όμως στην περίπτωσή μας.
     Αν κάθε ένας από μας είναι μία ''πεταλούδα'' στον χαοτικό κόσμο μας, ας φανταστούμε πόση δύναμη αλλαγής και δρομολόγησης των γεγονότων μπορεί να έχει η αποφασιστικά εκφρασμένη δύναμη του λαού!

     Διαπραγματευόμαστε όλοι μας!
     Απαιτούμε όλοι μας!
     Όχι μόνον κάποιοι, ή κάποιοι υπουργοί, ή η κυβέρνηση.
     Όλοι μας!  

     Μόνον έτσι αν κινήσουμε τα δικά μας ''φτερά'',
     ..θα ξαναβγεί ο ήλιος στην χώρα μας!...
mandatoforos.blogspot.gr