Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Καταιγισμός πολιτικών εξελίξεων στην Κύπρο.Μέσα σε ένα 24ωρο οι τράπεζες κατέκλεψαν τις καταθέσεις του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ !

Τα ριάλια , ριάλια πέταξαν μέσα σε ένα 24ωρο απο τις καταθέσεις του κυπριακού λαού και με πρωτοφανή /παράνομα μαγικά και αλχημείες ( τα βάφτισαν σε εύηχο κούρεμα 40%) και βρέθηκαν στις τσέπες των επιτήδειων - φιλοχρήματων πεζεβέγκηδων ...

Παραδοσιακό
Παραδοσιακό
Κύπρος
Τα ριάλια.
Αν είσαι κι αν δεν είσαι του δήμαρχου παιδί
του δήμαρχου παιδί, ω, ω
εγώ θα σε φιλήσω κι ας κάμω φυλακή
Τα ριάλια, ριάλια, ριάλια
τα σελίνια μονά και διπλά
τα μονόλιρα, πεντόλιρα και πού `ντα
ο πεζεβέγγης που τα `χει στη πούγγα, ω, ω

Εσύ `σαι ο καθρέφτης, το καθαρόν γιαλίν
το καθαρόν γιαλίν, ω, ω
που φέγγει στην Ευρώπην και στην Ανατολήν
Τα ριάλια...

Ίντα τραγούδιν να σου πω, μάνα μου να σ’ αρέσει
μάνα μου να σ’ αρέσει, ω, ω
που έχεις αγγελικόν κορμί και δαχτυλίδιν μέση
Τα ριάλια...

Στην σκάλα που ξεβαίνεις, να ξέβαινα κι εγιώ
να ξέβαινα κι εγιώ, ω, ω
και εις κάθε σκαλοπάτιν να σε γλυκοφιλώ
Τα ριάλια...


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται από χθες το πολιτικό σύστημα της Κύπρου καθώς από μια λεπτή κλωστή κρέμεται η ψήφιση από την κυπριακή Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων, η οποία τελικά αναβλήθηκε για αύριο. 

Το νομοσχέδιο με τίτλο " Ο περί τέλους των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα νόμος του 2013" προβλέπει την επιβολή τέλους 6,75%για καταθέσεις κάτω των εκατό χιλιάδων ευρώ και τέλους 9,99% για καταθέσεις που υπερβαίνουν το ποσόν αυτό.
Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, προήδρευσε από τις 8.30 το πρωί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει το νομοσχέδιο.
Ωστόσο τα πράγματα έχουν περιπλεχθεί καθώς η  προγραμματισμένη ενημέρωση της ολομέλειας της Βουλής από τον Πρόεδρο, αναβλήθηκε. Προς αναβολή και η έκτακτη συνεδρία της Βουλής η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κατατίθετο προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο. Η συνεδρία της ολομέλειας αλλά και η συνάντηση Αναστασιάδη με τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 16.00.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ψάχνει εναλλακτική πρόταση που θέλει να παρουσιάσει στους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να αποφύγει το κούρεμα των καταθέσεων.
Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ενδέχεται την Τρίτη και την Τετάρτη να παραμείνουν κλειστές οι κυπριακές τράπεζες.
Εύθραυστες οι ισορροπίες
Οι ισορροπίες στη Βουλή είναι λεπτές. Εάν δεν υπάρξουν διαρροές, τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση , ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, διαθέτουν 28 ψήφους, μια λιγότερη απ’ όσες χρειάζεται για να περάσει το νομοσχέδιο.
Στο εσωτερικό του ΔΗΚΟ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, κάτι που απορρέει και από τις απόψεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρός το Μάριος Κάρογιαν. Όμως, ακόμη και αν αποφασιστεί να συνταχθεί το κόμμα με την Κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση συγκεκριμένων βουλευτών. Ο τέως αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος που ενδέχεται να καταψηφίσει τα νομοσχέδιο, ενώ επίσης πιθανοί να το απορρίψουν φέρονται και οι βουλευτές Γιώργος Προκοπίου και Αντώνης Αντωνίου.
Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΕΥΡΩΚΟ εκτιμάται ότι θα ταχθούν εναντίον. Την ίδια στάση αναμένεται ότι θα κρατήσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος στις προεδρικές εκλογές είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.
Υπό το φώς των δραματικών εξελίξεων και ενόψει της έκτακτης συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής συνέρχεται στις 09.00 το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ και στις 10.30 η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Εξάλλου, 10.30 συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή των Οικολόγων και στις δώδεκα και τριάντα, μετά το μεσημέρι, το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ.
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Ανδρος Κυπριανού δήλωσε ότι ζήτησε αναβολή της σημερινής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, τονίζοντας όμως πως η απάντηση που έλαβε ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Επίσης πρόσθεσε πως «η εικόνα που σχηματίσαμε από την ενημέρωση του προέδρου είναι ότι, είτε θα αποδεχθούμε όλα τα μέτρα, είτε τίποτα».πηγή:http://newpost.gr/post/199519/synexeis-anatropes-kai-paraskiniakos-pyretos-stin-kupro-/
Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Προστυχιά των Ευρωπαίων, η απόφαση του Eurogroup
Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων, την οποία χαρακτήρισε ως «προστυχιά των Ευρωπαίων».
Μάλιστα, σημείωσε ότι μόλις η Κύπρος φθάσει σε σημείο που θα μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να το πράξει.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως εδώ που έφθασαν τα πράγματα δεν υπάρχει επιστροφή, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να δώσει στους πολίτες που θα επηρεαστούν από το «κούρεμα» κρατικά ομόλογα διάρκειας πέντε μέχρι δέκα χρόνων. Ανέφερε ότι, όταν στο μέλλον διατεθεί στην αγορά το φυσικό αέριο, οι πολίτες θα μπορούν να εξαργυρώσουν αυτά τα ομόλογα και να πάρουν τα χρήματά τους.
Επίσης, ο Μακαριώτατος κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι, τονίζοντας ότι οφείλουν να λογοδοτήσουν όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης. «Το λαϊκό αίσθημα απαιτεί κάποιοι να καταλήξουν στη φυλακή», κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.πηγή:
 Τι γράφει ο κυπριακός Τύπος για την απόφαση του Eurogroup
Πηγή: | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/95423#ixzz2Nodm37t2