Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο τουρκικός Τύπος." Η Ελλάδα οδηγείται στην πορνεία" . " Φόβοι για Βαριοπούλα στην Ελλάδα.

 

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Η Ελλάδα μπήκε στον κακό δρόμο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα Takvim που τονίζει πως χιλιάδες Ελληνίδες γίνονται πόρνες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου και υποστηρίζει πως τουλάχιστον 3000 Ελληνίδες έχουν βγει στους δρόμους ή στο διαδίκτυο. Ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας έχει και ειρωνεία καθώς το πρωτοσέλιδο το στολίζει μια όμορφη και σέξι κοπέλα.
« Φόβοι για «Βαριοπούλα» στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της εφημερίδα Milliyet η οποία αναφέρει υπόθεση «σταγονιδίων» στη Σχολή Ευελπίδων και την υπόθεση αυτή την παρομοιάζει με το σχέδιο «Βαριοπούλα» στην Τουρκία που είχε ως στόχο τη συνωμοσία και ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει πως πριν από λίγες εβδομάδες ο Παπανδρέου είχε παύσει από τα καθήκοντα τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τους τρεις αρχηγούς των Σωμάτων.

  “ O Kεμάλ Ατατούρκ είπε, "χτυπήστε τους" κι εμείς τους χτυπήσαμε» είναι ο τίτλος της Radikal η οποία κάνει αναφορά στο θέμα της σφαγής των Κούρδων το 1936-37 στην πόλη Ντέρσιμ της Ανατολικής Τουρκίας. Τα λόγια αυτά ανήκουν στον τότε διοικητή ασφαλείας της περιοχής Τζελάλ Μπαγιάρ, τα οποία τα εξιστορεί ο έμπειρος τούρκος πολιτικός Χουσαμετίν Τζίντορουκ. Η μαρτυρία αυτή έχει σημασία καθώς στην Τουρκία πολλοί υποστηρίζουν πως ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν γνώριζε για τη σφαγή. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε ζητήσει συγγνώμη για τη σφαγή του Ντέρσιμ.
www.onalert.gr