Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Καθημερινή της Κυριακής
Την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου «ομολογεί» σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά τις ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτάται «δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».
Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται δε, με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η «εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες».
Επίσης, καταλογίζει ευθέως ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναρχία που επικρατεί στο κράτος, «με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ». «Ο κ. Παπουτσής έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη» αναφέρει.
Για το δημοψήφισμα, ο αντιπρόεδρος δηλώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «παρασύρθηκε». «Ήταν μία επιλογή που μόνο με κατάρα μπορεί να περιγραφεί» παρατηρεί.πηγή: