Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η Κατερινούλα και η Βία κατά των Γυναικών . H 25η Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών .

Νεαρή κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού της, σε αστυνομικό τμήμα - Ο κατηγορούμενος συνελήφθη και αρχίζει απεργία πείνας για να μην απελαθεί!

Απεργία πείνας για να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός, που συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.
Πρόκειται για έναν από τους μετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα, με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έριξε σε τοίχο.
Μετά την καταγγελία της, ο 20χρονος συνελήφθη , σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.
Όμως ο 20χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μην απελαθεί, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ατομική διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί μετά την απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατία», με την οποία δινόταν αναβολή στην απέλασή τους, πρέπει να ερμηνευτεί ως «νόμιμος τίτλος παραμονής» στην χώρα
.πηγή :

Η Κατερινούλα και η Βία κατά των Γυναικών
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.
Όλες οι στατιστικές και οι εκθέσεις και τα πορίσματα όλων των Διεθνών Επιτροπών και των Παγκόσμιων Οργανισμών λένε ότι η βία κατά των γυναικών είναι μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και σημαντική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες 16-44 ετών. Μας λένε ακόμη τα κείμενα ότι η άσκηση βίας αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών (του δικαιώματος στην ελευθερία, στη ζωή, στη σωματική ακεραιότητα, στην ασφάλεια, στην αξιοπρέπεια).

International Day for the Elimination of Violence against Women

Όμως, ένα κορίτσι, μια νέα γυναίκα, μια κοπέλα, πριν πολλά πολλά χρόνια, τον 4ο αιώνα μ.Χ., υπερασπίστηκε το δικαίωμα της στην ελευθερία, στη ζωή, στην αξιοπρέπεια.

Έ, άνθρωποι, να τιμάτε αυτή τη μέρα
την
Αγία Αικατερίνη
Στάθηκε περήφανα μπροστά στον αυτοκράτορα, αντιμετώπισε τους σοφούς της εποχής, στα ελληνικά βέβαια, εκεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και διεκδίκησε το δικαίωμά της να μιλά ελεύθερα, να εκφράζεται ελεύθερα, να σκέφτεται ελεύθερα, να πιστεύει αυτό που θέλει.
Αγωνίστηκε με τίμημα την ίδια της τη ζωή υπερασπιζόμενη την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Βασανίστηκε άδικα και σκληρά. Είχε κάθε ευκαιρία να γλυτώσει τον θάνατο, όμως προτίμησε να μη προδώσει ούτε τον εαυτό της, ούτε Αυτόν που πίστευε.
Το κορίτσι αυτό, την Κατερινούλα, την τιμούν όλοι οι λαοί της γης, κάθε 25η Νοεμβρίου για την θυσία της, αιώνες τώρα.
Και ήρθε ένα μαγαζάκι που το λένε ΟΗΕ, 10 χρόνια πριν και καθιέρωσε την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, διαλέγοντας εκούσια ή ακούσια αυτή την συγκεκριμένη μέρα, την 25η Νοεμβρίου, αλλάζοντας απλά το περιτύλιγμα.
Έ, άνθρωποι, να τιμάτε αυτή την μέρα την Αγία Αικατερίνη, που το μαρτύριο της αντιπροσωπεύει τον αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους και όχι ένα κενό γράμμα σε μια διακήρυξη επίφασης της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους καταστολείς της ελευθερίας των λαών.

Διέγραψαν χρέος 250.000 ευρώ . Ανοίγει ο δρόμος διαγραφής χρεών, καθώς το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης δικαίωσε δανειολήπτη που χρωστούσε 300.000 ευρώ σε τράπεζες. Έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων και επικαλέστηκε δυσκολία αποπληρωμής.


Τη διαγραφή χρέους 250.000 ευρώ σε δανειολήπτη από το Ηράκλειο Κρήτης αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.
Πιο συγκεκριμένα, ο δανειολήπτης διατηρούσε σημαντικό χρέος, ύψους συνολικά 300.000 ευρώ σε διάφορες τράπεζες. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεση του, το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε αδυναμία αποπληρωμής της τεράστιας οφειλής.
Ο ίδιος προέβη στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010 και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνεια του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτηση του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε από το μεγάλο βραχνά του χρέους των 250.000 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών και τα όσα αυτές προέβαλλαν.
Με την απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου διέγραψε το χρέος των 250.000 ευρώ, καλώντας τον δανειολήπτη, να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, δηλαδή τα 50.000 όπως αυτός είχε άλλωστε αιτηθεί.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, νοιώθει δικαιωμένη και καλεί τους καταναλωτές - δανειολήπτες της Κρήτης, να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών.
 πηγή :