Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Διεγράφη ο Σωτήρης Χατζηγάκης από την ΝΔ «Θα διαγραφεί και όποιος βουλευτής δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου»


Την πόρτα της εξόδου από την Κ.Ο. της ΝΔ έδειξε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στον κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός τους ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλες αμφισβητήσεις.
Η δήλωση του βουλευτή Τρικάλων και παλαιού στελέχους της παράταξης που προκάλεσε την διαγραφή του είναι η εξής :«Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς, προσπαθούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Εχει και λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο».
Πάντως, ο κ. Χατζηγάκης ενημερώθηκε για την διαγραφή του από τους δημοσιογράφους ενώ φέρεται να είπε ότι «τωρα αισθάνομαι απελευθερωμένος και μπορώ να λέω αυτά που πραγματικά πιστεύω». Να σημειωθεί ότι η «αβερωφική» έκφραση περι «ακροδεξιών σταγονιδίων» τα οποία «αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της ΝΔ» εκφράζει αρκετούς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διαγραφεί και όποιος βουλευτής δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.

Η Εύα ξαναχτυπά (τον Γιώργο) - Έθεσε θέμα ηγεσίας

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, η βουλευτής Εύα Καϊλή.

"Θα ήταν πολύ σημαντικό να πάει (το ΠΑΣΟΚ) σε συνέδριο. Αν σε αυτό το συνέδριο πρέπει να κριθεί και ο πρόεδρος του κόμματος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αν θα τεθεί ως θέμα από τους συναδέλφους ή θα έχουμε τον χρόνο για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα πρέπει να φοβόμαστε και τις εκλογές, γιατί θα κριθούμε και για όσα έχουν συμβεί",τόνισε η κ. Καϊλή.
Ανέφερε, πάντως, ότι θα πρέπει να υπάρξει απολογισμός και να αποδοθούν ευθύνες, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόταση για δημοψήφισμα.
"Θα πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός και ένας καταλογισμός ευθυνών και των ανθρώπων και των συμβούλων, που εισηγήθηκαν το δημοψήφισμα. Να μην προσωποποιούμε τα πράγματα και να μην βιαζόμαστε. Έχετε δίκιο (σ.σ.: ότι η τελική απόφαση για το δημοψήφισμα ανήκε στον κ. Παπανδρέου) και η επιλογή των συνεργατών βαρύνει τον εκάστοτε ηγέτη. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις που υπήρχαν, το τι ακριβώς συνέβη και γιατί αν ήταν μια λάθος εκτίμηση που μας οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες, που και πάλι πρέπει να συζητηθεί εσωκομματικά".
Πάντως είπε ότι σε αυτή τη φάση, προτεραιότητα έχει η νέα κυβέρνηση και πρόσθεσε: " Η άμεση προτεραιότητα και η δική μου και της κυβέρνησης, είναι το έργο που θα πρέπει να γίνει για τη χώρα και όχι αν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει καλά ποσοστά στις εκλογές. Τουλάχιστον το δικό μου ενδιαφέρον δεν είναι αυτό και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε ανοίξει πολλά ζητήματα, γιατί κάναμε και πολλά λάθη και είναι λογικό να καταγράφεται η δυσαρέσκεια του κόσμου. Πήραμε, όμως και σκληρά μέτρα κι έγιναν αλλαγές ή ανοίξαμε θέματα που θα έπρεπε να έχουν ανοίξει εδώ και δεκαετίες".http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106407&catid=9

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ του Ανδριόπουλου, στην 7η θέση.

Ένας Μαροκινός, ο Αμπντέλ Μπούμπκερ ήταν ο πρώτος που τερμάτισε στον 29ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ του Ανδριόπουλου, στην 7η θέση.Ο Μαροκινός μπήκε στο Καλλιμάρμαρο έχοντας ξεκινήσει από τον Μαραθώνα μετά από 2 ώρες 11 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κενυάτης Σάμι Τσούμπα που τερμάτισε μετά από δύο ώρες 13 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα και τρίτος - πάλι Κενυάτης - ο Ντανιέλ Ντιρίτου.
Ο δεύτερος Ο δεύτερος

Κενυάτης ο τρίτος νικητήςΚενυάτης ο τρίτος νικητής

Στους "μικρούς" Μαραθωνίους συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου. τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. O καιρός ήταν βροχερός ενώ έπνεαν βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία ήταν στους 8,4 βαθμούς, με την υγρασία στο 71%.
Πολύς κόσμος είχε καταφύγει κάτω από τέντες που έχουν στηθεί ώστε να προφυλαχθούν και να "ζεσταθούν", πριν δοθεί η έναρξη.
Πάντως όλα πήγαν καλά, η συμμετοχή ήταν μεγάλη από κάθε ηλικία, ενώ είδαμε να τρέχουν γονείς με παιδιά, άνθρωποι με τα κατοικίδιά τους, παρέες και... αρχαίοι Έλληνες με σημαίες.
Παρόντες και αρκετοί επώνυμοι, δηλαδή γνωστά πρόσωπα από το χώρο της τηλεόρασης αλλά και επιχειρηματίες.
Το Newsit μίλησε μαζί τους και σας μεταφέρει το κλίμα της καλής προσπάθειας.

Η εκκίνηση των πέντε χιλιομέτρωνΗ εκκίνηση των πέντε χιλιομέτρων

Ξεκινάμε δυναμικά!

Τερματισμός των πέντε χιλιομέτρων - Οι πρώτοιΤερματισμός των πέντε χιλιομέτρων - Οι πρώτοι

Τερματισμός των Special OlympicsΤερματισμός των Special Olympics

Ο Χρήστος Φερεντίνος απαθανατίζει τις στιγμέςΟ Χρήστος Φερεντίνος απαθανατίζει τις στιγμές

Ο Χ. Φερεντίνος τερματίζειΟ Χ. Φερεντίνος τερματίζει

Τι λέει ο Χ. Φερεντίνος στο Newsit
Καπέλο - κοτόπουλο και... τρέξιμοΚαπέλο - κοτόπουλο και... τρέξιμο

Πολεμιστής - δρομέας με ελληνική σημαίαΠολεμιστής - δρομέας με ελληνική σημαία

Τρέχειν... αρχαιοπρεπώςΤρέχειν... αρχαιοπρεπώς

Σκύλος τερματίζει επίσης!Σκύλος τερματίζει επίσης!


Τερματισμός στα 10 χιλιόμετραΤερματισμός στα 10 χιλιόμετρα

Μαριέτα Χρουσαλά στο... τρέξιμο Μαριέτα Χρουσαλά στο... τρέξιμο
 Η Έυη Αδάμ μιλά στο Newsit

Στο τρέξιμο και ο επιχειρηματικός κόσμος - Ο Γ. Τσαβλίρης μιλά στο Newsit


Κόσμος μαζεύεται



Κρύο τσουχτερό - Με το τρέξιμο θα ζεσταθούμε Κρύο τσουχτερό - Με το τρέξιμο θα ζεσταθούμε

Προφύλαξη από τη βροχή μέχρι την εκκίνησηΠροφύλαξη από τη βροχή μέχρι την εκκίνηση
πηγη: