Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Νίκησε τον καρκίνο και τρέχει Μαραθώνιο .Αφού ξεπέρασε τη μάχη με τον καρκίνο, η 14χρονη Τζωρτζίνα Ξένου είναι ενθουσιασμένη που τρέχει στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, δίνοντας μάθημα ζωής

Στα 14 της χρόνια, και αφού βγήκε νικήτρια από την αναμέτρησή της με την επάρατη νόσο, η Τζωρτζίνα Ξένου τρέχει αύριο στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στέλνοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα.
Η Τζωρτζίνα Ξένου είναι μία πρωταθλήτρια της ζωής και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. "Ένα από τα όνειρά μου ήταν να τρέξω ολόκληρη τη διαδρομή των 42 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου. Δυστυχώς, οι γιατροί μου το απαγόρεψαν κι έτσι θα κάνω αυτό που μπορώ. Θα τρέξω στα 5 χλμ.", θα σημειώσει λίγες ώρες προτού συμμετάσχει στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Η περιπέτειά της με τον καρκίνο, όπως αναφέρει το "Έθνος", ξεκίνησε στα τέλη του 2008, όταν είχε ήδη στο ενεργητικό της πολλές χρυσές διακρίσεις και μετάλλια σε πανελλήνια, βαλκανικά και παγκόσμια τουρνουά καράτε.
Σε ηλικία μόλις 11,5 ετών αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολύ επίπονες εξετάσεις, χειρουργεία, χημειοθεραπείες και πολύμηνη νοσηλεία. "Ο αθλητισμός μέτρησε πολύ στην ψυχολογία μου. Είχα συνηθίσει να αγωνίζομαι. Για μένα κι αυτό ήταν ένας αγώνας", σημειώνει η 14χρονη.
"Η Τζωρτζίνα είναι γεννημένη νικήτρια. Όταν έρχεται η ώρα του αγώνα μεταμορφώνεται, ζητά την επιτυχία και την κατακτά", σημειώνει στο "Έθνος" η μητέρα της Μαρίζα, δασκάλα καράτε.
Η είδηση της αρρώστιας ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους γονείς της, πολύ περισσότερο επειδή η διάγνωση προέκυψε μετά την επιμονή της μητέρας της, καθώς οι γιατροί τούς έλεγαν πως οι πόνοι που ένιωθε η μικρή στην κοιλιά δεν ήταν κάτι σοβαρό.
Η Τζωρτζίνα δεν ήξερε ακριβώς τι είχε. Λέμφωμα της είχαν πει οι δικοί της. Ούτε όταν άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά υποψιάστηκε. Αλλωστε, ήταν μόλις 11 χρόνων. Έμαθε όλη την αλήθεια μετά τις χημειοθεραπείες και λίγο πριν ξαναπάει σχολείο.
Οι ογκολόγοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ξανά πρωταθλητισμό, επειδή η καρδιά της δεν θα άντεχε. Εκείνη όμως επέμενε.
"Κάναμε εξονυχιστικούς ελέγχους σε παιδοκαρδιολόγους και καταλήξαμε πως μπορεί να συνεχίσει, εφόσον ο αθλητισμός της δίνει ζωή", λένε οι γονείς της.
Οι διακρίσεις επέστρεψαν μαζί με τα μαλλιά της. Τα τελευταία 2,5 χρόνια παρακολουθείται κάθε τρίμηνο. "Κάποτε έχανα το λεωφορείο και νόμιζα πως έγινε κάτι σοβαρό. Σήμερα θα πω, υγεία πάνω από όλα", επισημαίνει η Τζωρτζίνα.
ΠΗΓΉ:


19.000 δρομείς από 106 διαφορετικές χώρες θα τρέξουν στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας !

Το ραντεβού είναι για σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 9.00 το πρωί. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και πρόσωπα έκπληξη από τον χώρο της τηλεόρασης, της πολιτικής, της επιστήμης καθώς και επιχειρηματίες.Δε θα μπορούσαμε να μην ξεχωρίσουμε τη συμμετοχή του πρέσβη της Ιαπωνίας ο οποίος θα τρέξει με μπλουζάκι που θα αναγράφει στις δύο πλευρές του το σύνθημα «ευχαριστούμε Ελλάδα» και «κουράγιο Ιαπωνία», ως συμβολικό μήνυμα στους συμπατριώτες του για τα δεινά που έχουν υποστεί από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα του.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Η ΑΘΗΝΑ
Σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας ειναι το γεγονός πως η έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων είναι πια στην Αθήνα.
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 29ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, κύριος Κώστας Παναγόπουλος "παρά την κρίση, παρά τα προβλήματα με την εικόνα που έδωσε η χώρα μας τους προηγούμενους μήνες κατάφερε να συγκεντρώσει 19.000 δρομείς από 106 διαφορετικές χώρες. Πέρα όμως από τον αγώνα που πιστεύω πως θα είναι μια ανάσα και ένα χαμόγελο για όλους μας που το χρειαζόμαστε αυτή τη δύσκολη εποχή θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό οτι εδώ και 2 ημέρες η έδρα της Παγκόσμιας Εδρας των Μαραθωνίων βρίσκεται στην Αθήνα.Μάλιστα είναι νομίζω σημαντικό και συμβολικό οτι βρίσκεται στη λεωφόρο Σπύρου Λούη στο Μαρούσι. Ενας μεγάλος διεθνής οργανισμός εμπιστεύεται την Ελλάδα και μεταφέρει τα γραφεία του εδώ δίνοντας έτσι με τη σειρά του και αυτός μια ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώντας τη χώρα μας ένα σίγουρο και ασφαλές περιβάλλον για να λειτουργήσει".
Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Παναγόπουλος


Η φετινή διοργάνωση συνδυάζεται με την καμπάνια του υπουργείου Υγείας «Τρέχουμε για να κόψουμε το τσιγάρο».
Εκτός από τον Μαραθώνιο δρόμο θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ, καθώς και αγώνας δυναμικού βαδίσματος με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ο κλασικός μαραθώνιος ξεκινά στις 9.00 από τον Μαραθώνα και οι άλλοι αγώνες στις 9.30.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθωνίου το Σαββατοκύριακο
Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: 42.195 μέτρα πορείας στο μέλλον

Τέλος εποχής για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι . Παραιτήθηκε επισήμως ο Σίλβιο .

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Η είδηση της παραίτησης προκάλεσε τις επευφημίες πλήθους κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Ρώμης γιορτάζοντας την αποχώρηση του Καβαλιέρε.
Νωρίτερα, η ιταλική Βουλή υπερψήφισε τα μέτρα λιτότητας κατόπιν των γαλλογερμανικών απαιτήσεων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ιταλία.
Την Κυριακή το πρωί στις εννέα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ναπολιτάνο, θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους προέδρους βουλής, γερουσίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις έξι το απόγευμα. Αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αγκάθι στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης παραμένει το θέμα συμμετοχής του Τζάνι Λέτα.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει να παραμείνει στη νέα κυβέρνηση, τουλάχιστον ο Τζάννι Λέττα, ο σημερινός υπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης.
Το κόμμα του Μπερλουσκόνι, «Λαός της Ελευθερίας», εμφανίζεται να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι, υπό όρους, όπως να γίνει γνωστό, εκ των προτέρων, το πρόγραμμα της νέας κυβερνητικής ομάδας και να μην συμπεριληφθούν σε αυτό η επιβολή φόρου επί του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Ωστόσο, ορισμένοι συνεργάτες και βουλευτές του «Καβαλιέρε» δεν επιθυμούν να στηρίξουν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών. Μάλιστα, η Λέγκα του Βορρά, επιμένει ότι η καταλληλότερη λύση είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.πηγή: