Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Γιούνκερ: Η νέα κυβέρνηση το πρώτο βήμα σε έναν μακρύ δρόμο

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα τιμήσει όλες τις δεσμεύσεις της στην ευρωζώνη εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφερόμενος στο σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης και τη μεγάλη πλειοψηφία εδρών που διαθέτει στη Βουλή.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, η
οποία διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, δε θα
αφήσει να πλανάται η σκιά της αμφιβολίας για τη
δέσμευσή της να βγάλει την Ελλάδα από τη σοβαρή
κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και θα τιμήσει το
σύνολο των δεσμεύσεών της προς την ευρωζώνη»
τόνισε.
Δήλωσε δε, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον διορισμό του Λουκά Παπαδήμου στην θέση του πρωθυπουργού αλλά και την παραμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.
«Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι το πρώτο βήμα σε έναν μακρύ δρόμο, και άλλα βήμα, όπως η πιστή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, θα πρέπει να ακολουθήσουν» υπογράμμισε.
http://www.skai.gr/#content3
........................................................................
Ένα κυβερνητικό σχήμα που μόνο ευέλικτο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς και αποτελείται από 47 πρόσωπα είναι η νέα κυβέρνηση της χώρας η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια κυβέρνηση ισορροπιών.
Στο πρώτο υπουργικό της νέας κυβέρνησης ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από όλους συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη ημέρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε αυτή την κυβέρνηση είναι 39 στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και 6 στελέχη της ΝΔ: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (υπουργός Αμυνας), ο Σταύρος Δήμας (υπουργός Εξωτερικών), ο Γιάννης Μουρμούρας (υφυπουργός Οικονομίας), ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (αναπληρωτής υπουργός Παιδείας), ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος (υφυπουργός Υγείας) και ο Πέτρος Αλεβιζάτος (υφυπουργός Τουρισμού).
Στη νέα κυβέρνηση μπαίνουν επίσης
και 4 στελέχη του ΛΑΟΣ. Ο Γεώργιος Γεωργίου(αναπληρωτής υπουργός Αμυνας), ο Αδωνις Γεωργιάδης (υφυπουργός Ναυτιλίας), ο Μάκης Βορίδης(υπουργός Υποδομών) και ο Αστεριος Ροντούλης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης).Μεγάλοι χαμένοι που μένουν εκτός κυβερνητικού σχήματος, οι κύριοι Ηλίας Μόσιαλος, Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης, Σταύρος Λαμπρινίδης, Αγγελος Τόλκας και ο Χρήστος Αηδόνης.
Το Παρασκήνιο

ΟΛΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ