Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Εκλογή Πρωθυπουργού - Για τη συμμετοχή σας στείλτε το μ.ν.μ σας εδώ :

 210-3385231-2. αν δεχτείτε κλήση από αυτό τον αριθμό, μην -επαναλαμβάνω ΜΗΝ -απαντήσετε.

 έχουν βάλει κόσμο στοMαξίμου να παίρνει στην τύχη νούμερα.
 ο πρώτος ανυποψίαστοςπου θα απαντήσει, γίνεται αυτομάτως πρωθυπουργός.

  διαδώστετο.
Ευχαριστώ τον Γεράσιμο που μου το έστειλε .

Περιμένοντας τις ανακοινώσεις… (μέρος Β’)......

Χωρίς τέλος οι ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό όσον αφορά τις εξελίξεις για το νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση.Αναβλήθηκε για το πρωί της Πέμπτης στις 10:00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Νωρίτερα ο Α.Σαμαράς μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού ξεκαθάρισε πως είναι διατεθειμένος να στηρίξει όποιο πρόσωπο προταθεί για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η ΝΔ δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος, καθώς την πρωτοβουλία για την πρόταση του νέου πρωθυπουργού την έχει η κυβέρνηση».
21:30 H ανακοίνωση της ΕΡΤ για τις καταγγελίες Λυκουρέντζου: «Η Δημόσια Τηλεόραση έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της και του ρόλου της βρίσκεται σε όλα τα σημεία όπου παράγονται οι ειδήσεις, τροποποιώντας το πρόγραμμά της σε συνεχή ροή ενημέρωσης τα τελευταία 24ωρα.
Ουδεμία παρέμβαση ή υπόδειξη ή μεσολάβηση έγινε ή θα μπορούσε να γίνει ποτέ σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, πολιτικούς συντάκτες, διαπιστευμένους στα κόμματα, στη Βουλή και στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, οι οποίοι με αίσθηση καθήκοντος εργάζονται σκληρά για την ενημέρωση όλων μας.
Το ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών, παράγει αδυναμίες στην πληροφόρηση, αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και θύματα αυτού του σκηνικού έχουν πέσει πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι».
21:35 Για «απαράδεκτο και άθλιο παζάρι που παίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης, με πρόσχημα την 6η δόση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Επίσης επαναλαμβάνει την πρότασή του για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και εκλογές.
20:50 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, θα παραβρεθεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη.
20:40 Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε τα τεκταινόμενα ως «μια απίστευτη φαρσοκωμωδία» και τόνισε πως «όλα όσα εκτυλίσσονται τούτες τις ώρες παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να δώσει ένα τέλος σε αυτό το διασυρμό. Σε αυτή την πέραν των ορίων στρέβλωση της Συνταγματικής τάξης. Η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή προστασίας από τον εκφυλισμό της δημοκρατίας που παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες τις τελευταίες ημέρες. Εκλογές εδώ και τώρα».
20:30 «Η ΝΔ δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος. Είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο σύνταγμα. Την πρωτοβουλία για την πρόταση για νέο πρωθυπουργό έχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το πρόβλημα μου δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημα μου είναι να ξεμπλοκάρει επιτέλους η έκτη δόση και να αποκτήσει κυβέρνηση η χώρα, ώστε να φτάσουμε στις εκλογές και να μιλήσει αυτός που δικαιούται, ο ελληνικός λαός» δήλωσε ο Α.Σαμαράς.

20:20 Από εκδήλωση του ΚΚΕ, η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, ανάφερε για την αιφνίδια αποχώρηση του κ. Καρατζαφέρη από το Προεδρικό Μέγαρο:«Kαλά να πάθει, τον έχουν συγκολλητική ουσία…Ενδεχομένως δεν του δώσαν κανένα υπουργείο».
20:15 «Στο ίδιο έργο θεατές. Η φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες απέδειξε και την αλαζονεία και τον αυταρχισμό των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο Ελληνικός Λαός απαιτεί Εδώ και Τώρα Εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.
20:00 Αποχώρησε και ο Γιώργος Παπανδρέου.
19:55 Αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς.
19:50 Ο Αντώνης Λυκουρέντζος, με αφορμή ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στη ΝΕΤ και αφορούσε στα σενάρια περί απόρριψης του προσώπου του Παπαδήμου ως πρωθυπουργό από τον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «είναι λυπηρό ότι μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση ρεπορτάζ τα οποία αποσκοπούν να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία και γνωρίζουμε και είναι προφανές ότι εξυπηρετούν ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος».
19:45 Αναβάλεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προτάθηκε τηλεφωνικά στο Λουκά Παπαδήμου να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού.
19:05 Για ελάχιστη ώρα περέμεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο Προεδρικό μέγαρο. Εξερχόμενος, δήλωσε «σε τέτοιες κρίσιμες ώρες παίζονται παιχνίδια τακτικής μεταξύ του Γ. Παπανδρεόυ και του Σαμαρά που συμπαρασύρουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λυπάμαι εξαιρετικά» κατέληξε.
Ο κ. Καρατζαφέρης εξοργίστηκε επειδή ήταν μόνος του στην αίθουσα, καθώς, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς είχαν ξεχωριστή συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια στο γραφείο του τελευταίου.

Πολιορκούμενος από δημοσιογράφους, δήλωσε:«ξεκίνησε η σύσκεψη σε άλλο γραφείο και εγώ ήμουν μόνος μου. Προφανώς για να έρθουν να μου ανακοινώσουν τι σκεφτήκανε. Είναι απαράδεκτο». Επεσήμανε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως «αν δεν βάλουν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη χώρα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα επακολουθούσε σύσκεψη μαζί του, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε : «Τι σημασία θα είχε μετά, αφού προηγουμένως είχαν κάνει οι τρεις τους. Το βρίσκεται σωστό;».

18:45 Για κυβέρνηση μαύρου μετώπου έκανε λόγο η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση.
«Θέλανε να σχηματίσουνε μία κυβέρνηση που είναι πιο ικανή να βάλει στη γωνία το λαό. Η κυβέρνηση έχει στόχο να τσακίσει το λαϊκό κίνημα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις μιας σχετικά ήρεμης κατάστασης σε μια φάση που η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία είναι προ των πυλών» πρόσθεσε.

18:56 Στο Προεδρικό μέγαρο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. «Ελπίζω να βγούμε το ίδιο χαμογελαστοί όπως μπαίνουμε» είπε προσερχόμενος.
18:53 Στο Προεδρικό μέγαρο κατέφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
18:20 «Είναι μια ιστορική στιγμή για την χώρα. Καθιερώνεται στη χώρα η δυνατότητα συνεργασίας. Ανοίγει μία νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας που θα αποτελέσει βάση για τις αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου» είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Κάρολο Παπούλια.
Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «είναι μια απόφαση που περίμενε ο Ελληνικός λαός. Η νέα κυβέρνηση επωμίζεται πολλά θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι».

18:07 Στο προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Γ.Παπανδρέου.
18:00 Με ευχαριστίες προς τον ελληνικό λαό για τις θυσίες που υπέμεινε και με την προτροπή προς τη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο των αλλαγών, συνόδευσε την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

17:55 Μήνυμα Παπανδρέου: «Από την 1η στιγμή που φάνηκε το μέγεθος της κρίσης ήταν προφανές ότι πρέπει να συνεργαστούμε. Σήμερα κάνουμε πράξη το αυτονόητο, με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητα. Για αυτό το πνεύμα της συνεννόησης προσπάθησα».
»Σήμερα παρά τις διαφορές μας αφήνουμε στην άκρη τις άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, η κυβέρνηση αυτή υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές προκαταλήψεις. Έτσι θα κατοχυρώσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, που θα παρέχουν ασφάλεια στη χώρα μας».
»Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο των μικρών και μεγάλων αλλαγών, προκειμένου να «χτυπήσει» το πελατειακό σύστημα, η έλλειψη αδιαφάνειας, με τις πλάτες περισσότερων κομμάτων. Όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας, δεν θα τελειώσουν όλα τα προβλήματα μεμιάς, η διαδρομή μας όμως θα γίνει πιο ελπιδοφόρα.Θα μπορέσουμε με το πέρασμα του χρόνου να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και όχι στις δάνειες δυνάμεις ».
»Για το εθνικό συμφέρον, δεν λογαριάζω τίποτα, κανένα αξίωμα, καμία καρέκλα και κανένα προσωπικό κόστος. Τη σημαία της χώρας την κουβαλάω στην καρδιά μου, γιατί το να είσαι Έλληνας είναι επιλογή».
»Η επιλογή του προσώπου του πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα θεσμική. Εγώ θα είμαι δίπλα στον νέο πρωθυπουργό και στην προσπάθεια τους».
»Χάρη στις δικές σας προσπάθειες η Ελλάδα συνεχίζει να ελπίζει και να αγωνίζετα» κατέληξε απευθυνόμενος στο λαό.

17:35 Στις 19:00 αναμένεται να συγκληθεί (εκτός απροόπτου) το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δεν θα παραστούν τα κόμματα της Αριστεράς.
17:30 «Η πρόκληση είναι σαφής: To πολιτικό μας σύστημα καλείται να υπερβεί τον εαυτό του. Και να σχηματίσει μια κυβέρνηση σαν αυτή που ελπίζουμε, όχι μια κυβέρνηση σαν αυτή που φοβόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
17:25 Το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μεταδίδει ότι νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
17:20 Αλέξης Τσίπρας: «Δεν πάω στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν θα παραστήσω το μαϊντανό»
17:10 Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

17:03 Για τις 18:00 μετατίθεται η συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις πριν από την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
16:40 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Κάρολος Παπούλιας.

16:15 Διάγγελμα θα απευθύνει στις 16:30 o Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το BBC.
15:50 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φέρεται να επικοινώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και με τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τους ζητήσει να τελειώσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις, καθώς η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση.
14:25 Στις 17:00 το απόγευμα θα συναντηθούν Παπούλιας - Παπανδρέου.
14:20 Ο Απόστολος Κακλαμάνης επιβεβαίωσε ότι εχθές συναντήθηκε με Παπανδρέου και Σαμαρά: «Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να κάνουμε πολιτική και εσείς οι δημοσιογράφοι δημοσιογραφία. Εγώ συναντήθηκα με Παπανδρέου και Σαμαρά και είχαμε αποφασίσει να είμαι εγώ πρωθυπουργός». «Δεν μου έθεσαν όρους για το ποιους υπουργούς θα βάλω. Ελπίζω το νέο πρόσωπο που θα έρθει να είναι εξοπλισμένο με ικανά στελέχη. Δεν είναι πρόβλημα μόνο η δόση, αλλά η διαχείριση της κατάστασης της χώρας» κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της βουλής

14:10 Έντονη κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί «αντί να σώσουν τη χώρα, την οδηγούν στην καταστροφή. Κομματικά ή προσωπικά παιχνίδια εντός των κομμάτων είναι απαράδεκτα».

14:00 Ευθύνες αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου επιρρίπτει η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοινωσή της: «Η λύση είναι στα χέρια του Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις. Επιτέλους να τελειώνουμε».
13:55 «Η Ελλάς δεν χρειάζεται πρωθυπουργό μαριονέτα», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
«Η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία. Οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ελπίζω και εύχομαι ότι συνεχίζονται οι υπερβατικές και εξαντλητικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από όλους, ώστε να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα».
13:50 Ανοιχτή επιστολή της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
«Η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία. Οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ελπίζω και εύχομαι ότι συνεχίζονται οι υπερβατικές και εξαντλητικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από όλους, ώστε να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα».
http://www.topontiki.gr/img/uploads/big/132084116490.jpg
13:40 O Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: " Ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθούν να κινούνται στον αστερισμό της παράνοιας, όπως είχα αναφέρει και λίγες ημέρες νωρίτερα. Σήμερα κινούνται δυστυχώς στο ίδιο δρομολόγιο. Λυπάμαι δυστυχώς για την Ελλάδα».

13:05 «Προβλήματα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. «Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία», σημείωσε. «Η καθυστέρηση στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας. Για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, είναι απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ», καταλήγει στις δηλώσεις του ο Γ. Προβόπουλος.
http://www.topontiki.gr/img/uploads/big/13208411473.jpg
12:20 Νέες, μη διασταυρωμένες πληροφορίες, κάνουν λόγο για υποψηφιότητα και του επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Ιωάννη Κουκιάδη, για την θέση του πρωθυπουργού.
http://www.topontiki.gr/img/uploads/big/132084112882.jpg
11:50 Σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαψεύδει τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι εκείνος άσκησε βέτο στην υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία. «Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική φούσκα των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής: Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος», δήλωσε.
http://www.topontiki.gr/img/uploads/big/132084110458.jpg
11:25 Κορυφώνεται η αγωνία και οι πολιτικές διαβουλεύσεις για το νέο πρωθυπουργό. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές δηλώσεις στη ΝΕΤ του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Άγγελου Τόλκα, στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί ο πρωθυπουργός της νέας εθνικής κυβέρνησης συνεργασίας.
11:00 «Είμαστε χώρα του ευρώ. Αυτό δε μπορεί να έχει μόνο υποχρεώσεις, έχει και δικαιώματα. Είτε το θέλει ο Σαρκοζί, είτε δεν το θέλει, μπήκαμε και είμαστε ισότιμοι» αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη ΝΕΤ και συμπλήρωσε: «Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε την πολιτική που δικαιούμαστε» απευθυνόμενος στους εταίρους μας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Αν δεν θέλουν, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Να περάσει το καυτό δίλημμα από τη δική τους πλευρά: Ή θα αποφασίσουν να μας αφήσουν να ακολουθήσουμε εμείς την πολιτική της ανάπτυξης, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, της παραγωγικής αναδιάρθρωσης και να σταματήσουν τα πακέτα λιτότητας, ή αλλιώς, θα καταρρεύσουμε μαζί τους» κατέληξε.

11:15 Ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ, Στέφανος Μάνος, επισημαίνει σε δήλωση του: «Ο κ. Παπαδήμος οφείλει στον Ελληνικό λαό μια σαφή εξήγηση: Τι ζήτησε προκειμένου να αναλάβει την προσφερθείσα πρωθυπουργία και τι του αρνήθηκαν. Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια.»
10:40 Δεν θα υπάρχουν κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ στη νέα Kυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΝΕΤ. Αντιθέτως θα υπάρχει περιορισμένη εκπροσώπηση μη κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος.
10:15 Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με τον Λουκά Παπαδήμο, ο Βασίλης Σκουρής φημολογείται πως ενδέχεται να αναλάβει τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος ωστόσο, σε επικοινωνία του με δημοσιογράφο του Mega, διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε επικοινωνία με την κυβέρνηση.
http://www.topontiki.gr/img/uploads/big/132084106060.jpg
10:00 Γ. Ραγκούσης: «Η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών προδιαγραφών κι όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων». O υπουργός Μεταφορών εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στις εσωκομματικές διεργασίες που υπονομεύουν την κυβέρνηση συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας «απολύτως απαράδεκτη, κάθε σκέψη και συζήτηση γύρω από εσωκομματικά ζητήματα σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εθνικά περιστάσεις».

9:40 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien, ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου «τρελό» και «καταθλιπτικό», κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Μπαράκ Ομπάμα στην πρόσφατη σύνοδο της G20.
http://www.topontiki.gr/img/uploads/big/132084104213.jpg
 Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια, προκειμένου να ανακοινώσει το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης και να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης του. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, όπου τα κόμματα θα κληθούν να δηλώσουν ότι ψηφίζουν τον νέο πρωθυπουργό.
Δείτε εδώ το χρονικό των εξελίξεων της Τρίτης, 8 Νοεμβρίου.http://www.topontiki.gr/article/24745