Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μας χρεοκόπησε και έτρεξε στη Σοσιαλιστική Διεθνή για την… Αραβική Άνοιξη !

Με έναν ορυμαγδό προπαγάνδας και κατηγορώντας συγχρόνως για προπαγάνδα όλους όσοι την κατακρίνουν, προσπαθεί από χθες η κυβέρνηση να μετατρέψει την απόλυτη αποτυχία σε... επιτυχία και το υποτιμητικό ύφος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την χώρα μας στην… πιο ιστορική απόφαση.

Στα συμπεράσματά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδίδει εύσημα στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία και επιφυλάσσει σειρά ντροπιαστικων παραγράφων για την Ελλάδα, που η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν… έχει διαβάσει:

Ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος «όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση» (προφανώς παραδεχόμενη ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει).

Το 2020, μετά από εννιά χρόνια σκληρής λιτότητας και ποδοπάτησης της εθνικής της κυριαρχίας, το έλλειμμα προβλέπεται να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ, δηλαδή στο σημείο όπου βρισκόταν το 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του αποφάσισαν να… σώσουν τη χώρα!

Κι’ ακόμη, σύμφωνα με το κείμενο: «Η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα μπορούν να εξετάζουν τα σχέδια των εθνικών προϋπολογισμών και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και να γνωμοδοτούν επ’ αυτών πριν από την έγκρισή τους από τα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια. Επιπλέον, η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εκτέλεση των προϋπολογισμών και, εάν απαιτείται, θα προτείνει τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του έτους».

Αυτό σημαίνει ότι η «εθνικά ανεξάρτητη κυβέρνηση» δεν έχει πλέον δικαίωμα ούτε τον προϋπολογισμό του κράτους να καταρτίζει και το «εθνικά ανεξάρτητο κοινοβούλιο» θα ψηφίζει μόνον ό,τι προηγουμένως θα έχουν εγκρίνει οι ελεγκτές, που πλέον θα βρίσκονται μόνιμα στη χώρα μας – οπότε θα αποκτήσουν και οι υπουργοί, του κ. Σκανδαλίδη συμπεριλαμβανομένου, τους… μπάστακές τους.

Κάνοντας για άλλη μια φορά το μαύρο άσπρο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών έφθασαν στο σημείο να πουν πως οι ίδιοι ζήτησαν επιτηρητές, προφανώς παραδεχόμενοι, ότι οι ίδιοι είναι εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Ομολόγησαν δηλαδή την ανεπάρκειά τους και έγιναν πρόθυμα εθελόδουλοι για να μην χάσουν την εξουσία τους.

Χθες, μετά την δημοσιοποίηση του Κειμένου των Συμπερασμάτων, δόθηκε κατά κύματα η μάχη της προπαγάνδας.

Πρώτα ο πρωθυπουργός με μια (ξενυχτισμένη) συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε για «την πιο ιστορική απόφαση» και για απαλλαγή από το «ιστορικό βάρος», είπε ότι «κλείνουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν» και αντιστάθμισε την επιτροπεία με φληναφήματα περί «ανά τρίμηνο σόου» με την τρόικα – το οποίο οι ίδιοι προκαλούσαν με την απόλυτη απραξία τους.

Η δεύτερη (πρωθυπουργική) δόση προπαγάνδας, ήλθε κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η τρίτη ήλθε με την αγόρευσή του στο υπουργικό συμβούλιο, που αυτή τη φορά απέφυγε να χειροκροτήσει όπως, αφρόνως, είχε πράξει τον περασμένο Ιούλιο.

Η τέταρτη ήλθε με το (μαγνητοσκοπημένο διότι βιαζόταν να φύγει για την Κρήτη) διάγγελμά του προς τον χειμαζόμενο λαό, το βράδυ της ίδιας μέρας, όπου ακούσαμε τα ίδια.

Η πέμπτη δόση προπαγάνδας ήλθε από τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που έδωσε συνέντευξη Τύπου για να μας πει κι’ αυτός πως η κυβέρνηση ζήτησε τον ασφυκτικό έλεγχο, ομολογώντας επίσης ανικανότητα και ανεπάρκεια.

Και βέβαια, επέμεινε στον επικοινωνιακό όρο «PSI plus» - για 21η Ιουλίου plus, είχε μιλήσει κατά την προσέλευσή του στις Βρυξέλλες και επομένως όλα ήσαν προδιαγεγραμμένα – μιλώντας για νέο πακέτο 130 δις ευρώ και αποφεύγοντας να ξαναμιλήσει για ψήφιση του νέου μνημονίου από 180 βουλευτές.

Προτίμησε να πει απλώς πως «καλό είναι να ψηφίζονται με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία τέτοιου είδους ζητήματα».

Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου είχε σπεύσει να προεξοφλήσει, διερμηνεύοντας το εκλογικό σώμα, πως «ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει αλλαγές».

Και αφού έλυσε και αυτό το θέμα, αφού χρεοκόπησε τη χώρα και έκλεισε ραντεβού με τους επιτηρητές του, ο κ. Παπανδρέου σήμερα, ανήμερα της εθνικής γιορτής, έφυγε για τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, όπου θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για… τον αραβικό κόσμο!

Ο κ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και μπορούσε (όφειλε) να μην έχει ορίσει τη συνάντηση την ημέρα της εθνικής γιορτής. Το γεγονός δε ότι είχε ορίσει την συνάντηση προφανώς από πριν, αποκαλύπτει πως όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες ήσαν προαποφασισμένα και όχι προϊόν διαπραγμάτευσης, όπως ισχυρίσθηκε χθες βράδυ.

Δηλαδή την ημέρα που ο ελληνικός λαός γιορτάζει το Έπος του 1940, ο πρωθυπουργός του γιορτάζει την… Αραβική Άνοιξη!
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο…


 
 

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου, να μη μας αρρωστήσεις γιατί το θέλει ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις. Ποιός το περίμενε ένα τραγούδι που γράφτηκε το ΄45 νάναι τόσο προφητικά αντιπροσωπευτικό σήμερα ! Συνέλληνες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.


Στίχοι: Μίμης Τραϊφόρος
Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ
Πρώτη εκτέλεση: Σοφία Βέμπο


Ποιος το περίμενε στ' αλήθεια,
να βγουν ψευτιές και παραμύθια
και να ξεχάσουν τώρα πια τα λόγια εκείνα τους,
που μας τα 'λέγαν κάθε βράδι απ' τα Λονδίνα τους.

Μα δεν πειράζει, δεν πειράζει,
δεν θα το βάλουμε μαράζι
και δεν θα κλάψουμε που πάλι μας ξεχάσατε,
γιατί δεν είν' πρώτη φορά που μας τη σκάσατε
και στην υγειά σας μια οκαδούλα εμείς θα πιούμε
και στη μικρή την Ελλαδούλα μας θα πούμε:

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
κι όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου,
γράψε όσα λέν' οι εχθροί σου.

Κι αν μας τη σκάσανε με μπαμπεσιά,
οι σύμμαχοι στη μοιρασιά,
κάνε κουράγιο Ελλάδα μου, να μη μας αρρωστήσεις,
γιατί το θέλει ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις.

Σε κάθε χιονισμένη ράχη,
σαν πολεμούσαμε μονάχοι,
όλοι λαγούς με πετραχήλια μας ετάζατε
και μεσ' στα μάτια με λατρεία μας κοιτάζατε.

Μα ξεχαστήκαν όλα εκείνα,
η Πίνδος και η Τρεμπεσίνα,
ίσως μια μέρα εμάς που τόσο αίμα εχάσαμε,
να μας καθήσουν στο σκαμνί, γιατί νικήσαμε.

Μα φυσικό θα μας φανεί κι αυτό ακόμα
και στην Ελλάδα μας θα πούμε μ' ένα στόμα:

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
κι όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου,
γράψε όσα λέν' οι εχθροί σου.

Κι αν μας τη σκάσανε με μπαμπεσιά,
οι σύμμαχοι στη μοιρασιά,
κάνε κουράγιο Ελλάδα μου, να μη μας αρρωστήσεις,
γιατί το θέλει ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις.