Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η παράξενη 18η Οκτωβρίου - ΤΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ .

Στην νεότερη Ελληνική ιστορία η αυριανή ημερομηνία έχει αφήσει ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα. Υπάρχουν τρία γεγονότα που από μια περίεργη σύμπτωση ενώνουν τρεις γενιές της ίδιας οικογένειας.
Η Τετάρτη 18 Οκτωβρίου του '44 ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Έξι μέρες νωρίτερα οι Γερμανοί είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα. Ακόμα ισχύει η θεωρία ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία του ΕΛΑΣ να κατακτήσει την εξουσία. Σεβόμενος όμως τη συμφωνία της Καζέρτα, ο ισχυρότερος αντιστασιακός μηχανισμός, περίμενε την έλευση της Ελληνικής κυβέρνησης.Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ύψωσε την γαλανόλευκη στην Ακρόπολη μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα. Λίγες στιγμές αργότερα εκφωνούσε τον περίφημο λόγο της απελευθέρωσης στην πλατεία Συντάγματος. Ξεκίνησε με τις λέξεις: "Ασπαζόμεθα την ιεράν γην της Ελευθέρας Πατρίδος...” και δεινός ρήτορας όπως ήταν έκανε λόγο για την εθνική, την οικονομική αποκατάσταση, την βούληση για την δημιουργία ισχυρού κράτους, την τιμωρία των ενόχων, την πεποίθησή του ότι ο λαός θα ανακτήσει τις ελευθερίες του, ενώ τέλειωσε με τρεις λέξεις: “Ζήτω η Ελευθερία!”
Ο στρατηγός Roland Scobie ήταν συνεχώς στο πλευρό του. Η έλευση των πρώτων δυνάμεων των Βρετανικώνστρατευμάτων έγινε μέσα σε ενθουσιώδες
πλαίσιουποδοχής.
Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε ο τόπος με μια καθημαγμένη οικονομία, με διαλυμένη κάθε είδους παραγωγή, βουτηγμένος στην παράνοια της Γερμανικής βαρβαρότητας, υπήρχε αισιοδοξία. Μετά από τριάμισι χρόνια στην άβυσσο του τρόμου και της πείνας ξαναγεννιόταν η ελπίδα.
Τίποτα όμως από αυτά, που με την ρητορική του δεινότητα διατύπωσε ο πρωθυπουργός, δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν. Κάτι περισσότερο από 6 εβδομάδες αργότερα το αίμα έρεε πάλι. Η Αθήνα ζούσε τον εφιάλτη του Δεκέμβρη. Η συμφωνία της Βάρκιζας έδωσε ελπίδες μόνον στους αιθεροβάμονες. Αποδείχτηκε χάρτινη. Ο κλοιός γινόταν ασφυκτικός. Ο δρόμος για τον εμφύλιο είχε ανοίξει διάπλατα. Το δράμα μεγάλωνε.
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 1981 πολλοί Αθηναίοι είχαν πάει για μπάνιο πριν ή μετά την εκτέλεση των εκλογικών καθηκόντων τους. Ήταν μια ζεστή γλυκιά Φθινοπωρινή μέρα που το τέλος της επιφύλαξε μια βαθιά τομή στα πολιτικά πράγματα. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, σχεδόν διπλασιάζοντας για δεύτερη φόρα το ποσοστό του σε εθνικές εκλογές κατήγαγε λαμπρή νίκη και αναλάμβανε την υπευθυνότητα της διακυβέρνησης της χώρας. Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες (48,07%), το προτίμησαν και με κυρίαρχο σύνθημα “Αλλαγή” το προσωποκεντρικό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατακτούσε την εξουσία. Δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία περιπετειώδη θητεία του πατέρα του, ένας άλλος Παπανδρέου ρηξικέλευθος, με μια εικόνα περήφανη, συγκροτημένη όπως στη συνέντευξή του στο ABC υποσχόταν κάτι ακόμα περισσότερο από ελπίδες. Υποσχόταν δράση, ανατροπές, συγκρούσεις.

πηγη:

Μας πήραν στο... ψιλό πατριώτη ! - Πως οι Γάλλοι σατιρίζουν την Ελλάδα

Πειραματόζωο; Αποπαίδι; Εξιλαστήριο θύμα; Όλα τα παραπάνω; Πως μας "βλέπουν" αλήθεια οι Ευρωπαίοι; Ένα βίντεο της γαλλικής σατιρικής εκπομπής Les Guignols de l’info μάλλον λύνει τις απορίες...
"Πρωταγωνιστής" ο Κώστας ο Έλληνας.
Ένας τσολιάς, απομονωμένος και υπό παρακολούθηση από Γάλλους επιστήμονες.
Σπάει πέτρες αδιαμαρτύρητα.
Δε μιλάει ούτε όταν του ζητούν να συνεχίσει γιατί ακόμη χρωστάει... ένα κάρο λεφτά.
Δε διαμαρτύρεται ούτε όταν του κόβουν κατά 50% το μισθό...
Η υπομονή του κάνει εντύπωση στους επιστήμονες. Που καταλήγουν στο συμπέρασμα πως "ο άνθρωπος του μέλλοντος έχει ένα όνομα: Ο ΈΛΛΗΝΑΣ"!

Και αφού το πείραμα στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε, οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμη ένα βίντεο: να πάει το πείραμά τους σε διεθνές επίπεδο...
Ιδού λοιπόν το ξεκαρδιστικό βίντεο!

Για να δείτε και ελληνικούς υπότιλους, πατήστε στην ένδειξη cc

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101521&nslt=1&catid=3

Τη Δευτέρα 190.000 λογαριασμοί με χαράτσι – Θα κόβουν το ρεύμα αν δεν εξοφλείται σε 40 ημέρες.

- Υποχρεωτικά πληρώνετε ολόκληρο το ποσό, ρεύμα και χαράτσι
- Εντολή διακοπής ρεύματος σε 40 ημέρες
- Μόνο με χαρτί από εφορία η επανασύνδεση

Το πολύ μέχρι το Δεκέμβρη 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν πάρει το λογαριασμό με το χαράτσι. Οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί αποστέλλονται την ερχόμενη Δευτέρα.

Η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” θα έχει τελικά την πιο σκληρή μορφή απ' αυτές που είχαν συζητηθεί καθώς προβλέπει:

- Την πληρωμή ολόκληρου του ποσού που θα αναγράφεται, δηλαδή και το ρεύμα και το χαράτσι μαζί.

-Ο καταναλωτής, ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής, θα πρέπει να εξοφλίσει το ποσό μέσα σε διάστημα 40 ημερών στη ΔΕΗ.

-Αν δεν το κάνει τότε προβλέπεται η άμεση έκδοση διαταγής διακοπής του ρεύματος.

-Αν περάσουν οι 40 ημέρες η πληρωμή δεν γίνεται στη ΔΕΗ, αλλά στην εφορία. Ο καταναλωτής θα πρέπει να πάρει τη σχετική βεβαίωση από την ΔΟΥ και με αυτή τη βεβαίωση να πάει στη ΔΕΗ και να κάνει αίτηση επανασύνδεσης του ρεύματος.

-Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αλλάξει πάροχο ρεύματος , να φύγει δηλαδή από τη ΔΕΗ και να πάει σε άλλη εταιρία ρεύματος θα πρέπει πρώτα να έχει πληρώσει το χαράτσι

-Η μόνη υποχώρηση που κάνει το υπουργείο είναι ότι όσοι δικαιούνται απαλλαγή, μακροχρόνια άνεργοι, ανάπηροι πολύτεκνοι κλπ μπορούν να στέλνουν sms μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου (30/11) για να απαλλαγούν.

Θυμηθείτε ότι για να υπολογίσετε το χαράτσι θα πρέπει να κάνετε έναν απλό πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών με την τιμή ζώνης και το συντελεστή του χαρατσιού. Καθώς με όλα τα χαράτσια έχουν γίνει τεράστια λάθη καλό είναι να κάνετε μια επιβεβαίωση.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100711&catid=3