Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αυτά κι αυτά .....φέρανε τούτα ...νά ! ! !

Είναι μια απλή καθημερινή (Πέμπτη) στην Θεσσαλονίκη. Κάθε πανεράκι κοστίζει 15€…Κάντε τη πράξη...
Όλα αυτά συνέβησαν σε λιγότερο από 180 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο Αντώνης Ρέμος να πει το «Είναι Στιγμές»…
Δυστυχώς είναι αλήθεια - Παιδιά έπεσαν λιπόθυμα από ασιτία σε σχολείο της Κυψέλης 

Ο πρ. Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιβεβαιώνει στο Νewsit οτι οι γιατροί που εξέτασαν τους μαθητές διέγνωσαν ασιτία.
- Δεν έχουν παπούτσια για γυμναστική και στο κυλικείο έχουμε τεφτέρι λένε οι εκπαιδευτικοί
Σοκαριστικά είναι τα όσα καταγγέλουν οι δάσκαλοι του Α' Συλλογου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.
ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ 3 ΟΡΦΑΝΑ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ
'Οπως αποκάλυψε ο δάσκαλος και πρόεδρος του Α' Συλλόγου Εκαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μαργιόλης :
"Πριν 10 μέρες συνέβη ένα τραγικό γεγονός που μας σόκαρε. Ενας πατέρας 3 μαθητών μας που ήταν άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες αυτοκτόνησε. Και δεν ειναι μόνο αυτό. Μας καταγγέλθηκε πως την περασμένη άνοιξη σε σχολείο της Κυψέλης μαθητές λιποθύμησα την ώρα του μαθήματος και ο γιατρός που εξέτασε τα παιδιά διέγνωσε ασιτία. Βλέπουμε παιδιά να έρχονται στο σχολείο με τρύπια παπούτσια. Βλέπουμε παιδιά να μην έχουν αθλητικά παπούτσια για να κάνουν γυμναστική. Βλέπουμε στα κυλικεία να ψωνίζουν ελάχιστα παιδιά και τα περισσότερα να μην έχουν ένα κουλούρι να φάνε. Στο κυλικείο του σχολείου μας ξανάρθε το τεφτέρι. Προτείνουμε να στηθεί ένα δικτο αλληλεγγύης και αυτά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για τα παιδιά του Ιρακ, της Παλαιστίνης και της Γιουγκοσλαβίας να τα κάνουμε πλέον για παιδιά μας. Εχουμε χρέος όχι μόνο να τα μορφώσουμε αλλά και να τα προστατέψουμε από την εξαθλίωση".
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100921&nslt=1&catid=3