Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Die Welt: Έλληνας υπουργός «τραπέζωσε» την τρόικα με 750€!

Συνήθως, ο λογαριασμός για το μεσημεριανό των τροϊκανών ήταν 40€ συν 1-2 ευρώ για φιλοδώρημα. Όταν όμως μαζί τους κάθισε Έλληνας υπουργός, ο λογαριασμός έφτασε τα 750€ συν 50€ φιλοδώρημα! Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Το δημοσίευμα, βέβαια, ελέγχεται, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που γερμανικό μέσο ενημέρωσης προσπαθεί να προκαλέσει το... ευρωπαϊκό αίσθημα, εις βάρος της Ελλάδας.

Το περιστατικό, αν φυσικά ισχύει, έγινε τον πρώτο καιρό της... απόβασης των τροϊκανών στην Ελλάδα.

Στο γεύμα παρουσία του Έλληνα υπουργού (που φυσικά δεν κατονομάζεται), λοιπόν, ο λογαριασμός έφτασε τα 750€. Εκείνος, γενναιόδωρος, ζήτησε από τον καταστηματάρχη να του σταλεί ο λογαριασμός στο υπουργείο και μετά άφησε 50€ ως φιλοδώρημα.

Και αφού συνέφαγαν γεύμα 750€ με τον υπουργό, στη συνέχεια, τα στελέχη της τρόικας επέστρεψαν στα... λιτά τους γεύματα των 40€ και για τους τρεις επικεφαλής της.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται μόνο στο... λουκούλλειο γεύμα που πλήρωσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρει ότι οι τροϊκανοί μπορούν να κυκλοφορούν στην Αθήνα μόνο συνοδεία... σωματοφυλάκων!

«Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι πρέπει να εξακριβώσουν αν η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της. Μια δουλειά που πλέον μπορούν να την κάνουν μόνο συνοδεία σωματοφυλάκων», αναφέρει Die Welt.

«Ο κόσμος αναγνωρίζει τα πρόσωπα τους στην Αθήνα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Οι καθημερινές τους βόλτες έχουν σταματήσει και κινούνται με τα τρία τους αυτοκίνητα» σημειώνει η εφημερίδα που φιλοξενεί και δηλώσεις του Πολ Τόμσεν.

«Κάποιες στιγμές οι άνθρωποι εξωτερικεύουν την απογοήτευση τους με πολύ δυσάρεστο τρόπο. Αυτή είναι μία από τις άσχημες πτυχές της εργασίας μου. Και η ένταση που το νιώθω είναι πρωτόγνωρη» εξομολογείται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100539&nslt=1&catid=9