Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

« ΄Εφυγε» ο σκηνοθέτης της « Παραγγελιάς » Παύλος Τάσιος . Μία εβδομάδα μετά το θάνατο του Νίκου Κοεμτζή η ιστορία του οποίου τον ενέπνευσε για την ταινία "Παραγγελιά".

έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο σκηνοθέτης Παύλος Τάσιος, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.
Ο Π. Τάσιος, μία από τις πιο ακραίες φυσιογνωμίες του ελληνικού σινεμά στις δεκαετίες του '70 και του '80, εμπνεύστηκε από το αθηναϊκό περιθώριο και κατέγραψε πρώτος τη ζωή στα Εξάρχεια, την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Η τραγική σύμπτωση είναι ότι έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Νίκου Κοεμτζή, που υπήρξε ήρωας του εκλιπόντος στην ταινία "Παραγγελιά" και τον οποίο ερμήνευσε εξαιρετικά ο Αντώνης Αντωνίου.
Ο Παύλος Τάσσιος πρωτοεμφανίστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο τη δεκαετία του '60 ως βοηθός σκηνοθέτη και διευθυντής παραγωγής. Γύρισε 14 ταινίες και 12 τηλεοπτικές σειρές. Επίσης, έγραψε τους στίχους για το τραγούδι "Αν είσαι μάγκας", σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και πρώτη εκτέλεση Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Στα γυρίσματα της ταινίας "Η ψεύτρα" γνωρίστηκε με την ηθοποιό Κατερίνα Γώγου, με την οποία λίγο καιρό μετά παντρεύτηκε. Έxει μια κόρη, τη Μυρτώ.

Οι πιο γνωστές του ταινίες του Παύλου Τάσιου είναι η "Παραγγελιά" (1980) και το "Νοκ Άουτ" (1968). Σκηνοθέτησε, επίσης, τις ταινίες: "Ναι μεν, αλλά..." (1972), "Το βαρύ... πεπόνι" (1977), "Το στίγμα" (1982) και "Τα βαποράκια" (1983).
Παράλληλα, είχε γράψει το σενάριο στις ταινίες "Ναι μεν αλλά...", "Το βαρύ πεπόνι", "Παραγγελιά", "Το στίγμα" και "Νοκ Αουτ", ενώ είχε εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στις ταινίες "Μερικοί το προτιμούν κρύο", "Ιλιγγος", "Η ψεύτρα" και "Εγωισμός".
Το τραγούδι "Αν είσαι μάγκας" σε στίχους του Παύλου Τάσιου και μουσική του Γ. Χατζηνάσιου.
Αν είσαι μάγκας

Χάρε, εγώ σε σκέφτηκα
ντερβίση μάγκα πρώτο
που καθαρίζει μόρτικα
με μπέσα και γαμώτο.

Όμως εσύ μου τα γυρνάς
στο ύπουλο τη στήνεις
καρφώνεις έναν από μας
πισώπλατα τη δίνεις.

Αν είσαι μάγκας πάρε με
στα ίσια και με μία
χάρε το παραδέχομαι
δεν έχω ψυχραιμία.

Τώρα που ξέρω τι πουλάς
και τι καπνό φουμάρεις
μπορείς κι εμένα να με φας
όποια στιγμή γουστάρεις.

Πες μου που να ρθω να σε βρω
που να σε συναντήσω
μαζί να στήσουμε χορό
κι ας θέλω εγώ να ζήσω.

Αν είσαι μάγκας πάρε με
στα ίσια και με μία
χάρε το παραδέχομαι
δεν έχω ψυχραιμία.
Δεν έχω ψυχραιμία.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63419059

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 15.30
θα ταφεί στο Νεκροταφείο Γλυκών Νερών.
Υ /Γ : Εγώ να συμπληρώσω ότι πήγε να βρει εκτός από τον Κοεμτζή και την Κατερίνα Γώγου ( είχε μαζί της αποκτήσει μία κόρη ) , η οποία σαν αύριο που ο Τάσιος θα κηδευτεί είχε κι εκείνη " φύγει " , αυτοκτονώντας με χάπια και αλκοόλ , 3 Οκτώβρη του 1993 .mariarosa



Αιτήσεις πτώχευσης από 30.000 υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Συνθήκες ασφυξίας έχει δημιουργήσει η κρίση σε περίπου 30.000 νοικοκυριά της Ελλάδας, που δεν μπορούν πλέον να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κάνουν αίτηση πτώχευσης στα πλαίσια του νόμου Κατσέλη για τη ρύθμιση των οφειλών τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο Εθνος, έχουν υποβληθεί πάνω από 30.000 αιτήσεις πτώχευσης από πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους και θέλουν να μπουν στις ευνοικές ρυθμίσεις του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Στην πράξη, οι περισσότερες αιτήσεις είναι από ανθρώπους που πήραν δάνειο για πρώτη κατοικία και δεν μπορούν να το αποπληρώσουν.
Το σημαντικό στοιχείο εδώ είναι ότι το 1/3 των παραπάνω αιτήσεων προέρχεται από άτομα που εργάζονται ή εργάζονταν ή στο δημόσιο ενώ το 80% των αιτήσεων είναι από συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και άλλων ταμείων, πράγμα που δείχνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτές οι κατηγορίες πολιτών που έχουν υποστεί μειώσεις μισθών και επιδομάτων. Μάλιστα, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται φαίνεται αλλά χειροτερεύει καθώς οι τράπεζες θεωρούν ότι ο αριθμός των αιτήσεων πτώχευσης θα υπερβεί τις 40.000 μέχρι το τέλος του 2011!
Μόνο 1 στις 4 αιτήσεις γίνεται δεκτή
Μολονότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα δικαστήρια βγάζουν ευνοικές αποφάσεις για τους δανειολήπτες, δεν φτάνουν όλες οι υποθέσεις μέχρι εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες αποδέχονται μόνο μία στις τέσσερις αιτήσεις από υπερχρεωμένους δανειολήπτες. Έτσι, οι αιτήσεις που τελικά έφτασαν στα δικαστήρια είναι περίπου 7500 μέχρι σήμερα (από 30.000 συνολικά), και από αυτές έχουν εκδικασθεί λίγο περισσότερες από… 50.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 7.500 αιτήσεις δικαστικού συμβιβασμού σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, με τον μεγάλο όγκο αυτών να κατευθύνονται στα δικαστήρια του Λεκανοπεδίου Αττικής, από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν εκδικασθεί περισσότερες από 50.
Από αυτές, το 40% των αιτήσεων απορρίφθηκαν και το 60% έγιναν αποδεκτές με τα δικαστήρια να δέχονται την αδυναμία πληρωμής εκδίδοντας αποφάσεις διακανονισμού των χρεών.
http://www.infoblog.gr/?p=91640