Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το Τραγούδι Της Ημέρας : Στην Εποχή Του Πάγκαλου - Γιώργος Νταλάρας .


1 ) Γιατί σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη έχει γενέθλια ο αγαπητός καθ ΄όλα σε μένα 
( βέβαια προ της εισόδου της γυναίκας του στο ελληνικό κοινοβούλιο) Γιώργος Νταλάρας  !
2 ) Γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ( όχι των Ελλήνων ) Πάγκαλος είναι επίκαιρος όσο και ο δικτάτορας παππούς του !
3 ) Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη 1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει τη Συντακτική Συνέλευση και προκηρύσσει εκλογές, τις οποίες όμως δεν θα διενεργήσει και θα επιβάλει δικτατορία.
Στην εποχή του Πάγκαλου
Στίχοι: Γιώργος Μητσάκης
Μουσική: Γιώργος Μητσάκης
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας

Στην εποχή του Πάγκαλου ήταν μακριές οι φούστες
στο Μοναστηράκι αράζανε οι σούστες
λίγοι περπατούσανε τότε με τις κούρσες
σταυροπόδι στις αυλές τι 'ναι αυτά που λες

Σήμερα κι οι κόμισσες βαστούν κομπολογάκι
μπότα ως το γόνατο κι αβέρτα τσιγαράκι
κοίτα πώς αλλάξανε τα χρόνια Δημητράκη
σταυροπόδι στις αυλές τι 'ναι αυτά που λες

Κι ο μπαϊρακτάρης ο σκληρός δε σήκωνε ζορλίκι
έκοβε απ' τους μάγκες το ένα το μανίκι
η μαγκιά τους έφευγε και το νταηλίκι
σταυροπόδι στις αυλές τι 'ναι αυτά που λες

Σήμερα κι οι κόμισσες βαστούν κομπολογάκι
μπότα ως το γόνατο κι αβέρτα τσιγαράκι
κοίτα πώς αλλάξανε τα χρόνια Δημητράκη
σταυροπόδι στις αυλές τι 'ναι αυτά που λες



Πάγκαλος: «Δεν έχω 7.500 να πληρώσω το χαράτσι για τα ακίνητα!


 

Το αλαλούμ της κυβέρνησης για τις αποδείξεις - Μέσα σε 24 ώρες έχουν πάρει πίσω 4 φορές όλα όσα έχουν ανακοινώσει - Τι θα ισχύσει τελικά .

Μέσα σε 24 ώρες έχουν πάρει πίσω 4 φορές όλα όσα έχουν ανακοινώσει
Από το 2012 θα ισχύσουν τελικά οι αλλαγές στο καθεστώς των αποδείξεων
- Παράλληλη χρήση του πόθεν έσχες και της φοροκάρτας από το 2012
- Για το 2012 ο κάθε φορολογούμενος θα δηλώνει πέρα από τα ακίνητά του και τις καταθέσεις του, μετοχές, ομόλογα ή όποια άλλη αξία έχει στα χέρια του

Ασύλληπτο αλαλούμ επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το καθεστώς των αποδείξεων, καθώς ο κ. Βενιζέλος έχει προχωρήσει 4 φορές σε διευκρινίσεις για το τί τελικά θα ισχύσει, κάνοντας τους έλληνες πολίτες να οδεύουν προς το τρελοκομείο.

Αυτό δείχνει πλέον ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα και απλά ανακοινώνει μέτρα που δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία και επιπλέον φανερώνει πως ο πραγματικός στόχος δεν είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά η όλο και μεγαλύτερη φοροείσπραξη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα στο σίριαλ των αποδείξεων από του χρόνου θα εφαρμοστεί –όπως διευκρίνιζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών- το μέτρο που θα προβλέπει την συλλογή από τους φορολογούμενους πολύ περισσότερων αποδείξεων από ότι μέχρι σήμερα, προκειμένου να μην τους επιβληθεί το φορο-«χαράτσι» του 10%.

Η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 7.30 και λέει ότι θα πρέπει να συγκεντρώσουμε αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος μας για φέτος και ισχύει το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ. Και η νέα διευκρίνιση έγινε γιατί σε περίπτωση που κάποιος έχει χάσει ή πετάξει αποδείξεις λογαριασμών θα έπρεπε να ζητήσει επανέκδοση των σχετικών λογαριασμών με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ατελείωτες ουρές στις διάφορες υπηρεσίες και για αυτό το λόγο αποφάσισαν να ισχύσουν οι αλλαγές από το 2012

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, βάσει των όσων προβλέπονται στον εφαρμοστικό νόμο η συλλογή αποδείξεων δεν συνδέεται με το αφορολόγητο. Πρέπει όμως ο κάθε φορολογούμενος να μαζέψει ποσό που αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματος που δηλώνει, γιατί εάν συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις από αυτές που απαιτούνται μπαίνει φόρος 10%.

Για τα εισοδήματα όμως που θα εισπράξουμε το 2012, το ποσοστό που απαιτείται θα αυξηθεί κλιμακωτά αναλόγως του τι δηλώνουμε, ενδεχομένως ακόμη και στο 40%.Από το 2012 όμως αλλάζει μορφή και η φορολογική δήλωση, καθώς θα απαιτείται πια κάθε φορολογούμενος να δηλώνει πέρα από τα ακίνητά του και τις καταθέσεις του, μετοχές, ομόλογα ή όποια άλλη αξία έχει στα χέρια του.

Συγκεντρώνοντας αυτά τα στοιχεία, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να θέσει σε εφαρμογή ένα «ηλεκτρονικό πόθεν έσχες», αφού θα έχει την δυνατότητα να προχωρά σε διασταυρώσεις και να εντοπίζει φορολογούμενους που τυχόν κρύβουν εισοδήματα..
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ




Επιπλέον το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.

Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).

Με λίγα λόγια ό,τι πληρώνουμε, ακόμη και αυτά που αυτή τη στιγμή εξαιρούνται όπως λογαριασμοί ρεύματος, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, φυσικό αέριο κλπ θα υπολογιστούν

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98410&catid=13