Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

" Με κρεμεζί Πουκάμισο Παιδί απ ΄την Ανάβυσσο " . . . Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι πάλαι ποτέ xιλιο-τραγουδισμένοι από εμάς και από την Μαρινέλλα ( 1978 ) στίχοι του Μιχάλη Μπουρμπούλη και η μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου ; - Συγχωρείστε με για τον συνειρμό αλλά έτσι αυθορμήτως διαβάζοντας τη σύλληψη Ψωμιάδη το θυμήθηκα ! mariarosa .

Τι θα πει ο Μάκης Ψωμιάδης
Απολογείται το Σάββατο στον 9ο ανακριτή Tης Γιάννας Παπαδάκου
Απανωτές ενστάσεις ακυρότητας προτίθεται να καταθέσει ο Μάκης Ψωμιάδης, μέσω των συνηγόρων του, επί της διαδικασίας της ανάκρισης που ακολουθήθηκε ως σήμερα στην υπόθεση των στημένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από τις πρώτες εμφανίσεις του ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, ο κρατούμενος πλέον Μ. Ψωμιάδης, έχει δείξει να έχει καταλήξει στην υπερασπιστική γραμμή, που θα ακολουθήσει και, όπως φαίνεται, μεθοδεύεται στα ακόλουθα επιχειρήματα:
- Θα επιμείνει ότι είχε την πρόθεση να παραδοθεί στην Αστυνομία την ερχόμενη Δευτέρα και ότι είχε ενοικιάσει ένα σπίτι μόλις 300 μέτρα μακρυά από την κανονική του κατοικία, μόνο και μόνο για να χαράξει απερίσπαστος τα επόμενα βήματά του! Ο ίδιος, υποστηρίζει, είχε πληροφορηθεί την επίσκεψη του ανακριτή στην Eurojust στην Χάγη και για αυτό θα εμφανιζόταν στο γραφείο του τη Δευτέρα.
- Ο καθηγητής και συνήγορός του κ. Χρ. Μυλωνόπουλος θα αμφισβητήσει, όπως φαίνεται, ευθέως την εγκυρότητα των κατηγορητηρίων. Αναμένεται έτσι να ζητήσει από τον 9ο τακτικό ανακριτή κ. Γ. Κασσίμη να προσδιορίσει ακριβώς ποιούς εξαπάτησε ο πελάτης του (ο Μάκης Ψωμιάδης κατηγορείται για απάτη και εκβίαση), αλλά και τα ακριβή ποσά, τα οποία κέρδισε παράνομα.
- Ο Μάκης Ψωμιάδης διατείνεται επίσης, όπως έκανε σαφές με τις πρώτες δηλώσεις μετά τη σύλληψή του, ότι είναι θύμα πλεκτάνης και θα στηρίξει αυτό το επιχείρημα, με τον ισχυρισμό ότι οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους άνδρες της ΕΥΠ, έγιναν μετά την πραγματοποίηση των επίμαχων αγώνων.
Ο μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, μετά τη σύλληψή του στη βίλα του Σουνίου, φέρεται να εκμυστυρεύθηκε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ότι τελικά μετάνιωσε που δεν ακολούθησε τη συμβουλή συνηγόρου του να εμφανιστεί από την πρώτη στιγμή στη Δικαιοσύνη.
Ο Μάκης Ψωμιάδης θα απολογηθεί, αύριο Σάββατο, στις 10.30 το πρωί, μετά από προσθεσμία που πήρε από τον ανακριτή, ενώ χθες το βράδυ στα γραφεία της εισαγγελίας εκτελέστηκε το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, αλλά και δύο δικαστικές αποφάσεις για φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=420046


Στα δικαστήρια σέρνει η Τουρκία την Ελλάδα για χρέος 220 εκατ. ευρώ

Στα δικαστήρια σέρνει η Τουρκία την Ελλάδα για χρέος 220 εκατ. ευρώ
Η ΔΕΠΑ έχει αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς φυσικού αερίου τους τελευταίους έντεκα μήνες
Στα δικαστήρια σέρνει η Τουρκία την Ελλάδα για χρέος 220 εκατ. ευρώ
Μέχρι και κατασχέσεις ελληνικών πλοίων και αεροπλάνων μπορεί να πραγματοποιήσει η τουρκική εταιρεία εκμετάλλευσης πετρελαιαγωγών αν δικαιωθεί στο δικαστήριο (AP / Al Grillo)
Στα δικαστήρια θα σύρει η Τουρκία την Ελλάδα για απλήρωτους λογαριασμούς φυσικού αερίου ύψους 300 εκατ. δολαρίων (220 εκατ. ευρώ). Η ΒΟΤΑ, η τουρκική κρατική εταιρία εκμετάλλευσης των πετρελαιαγωγών, θα καταθέσει σε ελβετικό δικαστήριο μήνυση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Zaman» η οποία επικαλείται πηγές από την διοίκηση της εταιρείας.
Αν το δικαστήριο δικαιώσει την ΒΟΤΑ, η Τουρκία θα έχει το δικαίωμα να κατασχέσει ελληνική κινητή περιουσία, όπως ελληνικά αεροπλάνα και πλοία που θα βρεθούν σε τουρκικά αεροδρόμια και λιμάνια.
Η ΒΟΤΑ σύναψε το 2007 συμφωνία με την ελληνική Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και από τις αρχές του 2008 της πουλάει φυσικό αέριο που αγοράζει από το Αζερμπαϊτζάν. Ομως εδώ και 11 μήνες έχει μαζευτεί ένα χρέος 300 εκατ. δολαρίων το οποίο η Ελλάδα αδυνατεί να αποπληρώσει. Η ΒΟΤΑ προσέφυγε στο ελβετικό δικαστήριο που αναφέρεται στο συμβόλαιο μεταξύ των δύο εταιρειών ως αρμόδιο για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών και αναμένει σύντομα την απάντησή του. Πηγές από την ΒΟΤΑ δήλωσαν στη «Zaman» ότι «η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη σε μια εποχή που τα χρέη κινδυνεύουν να μην αποπληρωθούν».
Η Ελλάδα έλαβε 443 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο από την Τουρκία το 2008, 721 εκατ. το 2009 και 660 εκατ. πέρσι. Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι λόγω αύξησης στην τιμή του αερίου, αναγκάστηκε να πληρώσει 300 δολάρια το κυβικό στο Αζερμπαϊτζάν αντί των αρχικών 120 δολαρίων και ότι η Ελλάδα συμφώνησε με την σειρά της να πληρώσει υψηλότερο αντίτιμο. Ομως δεν πλήρωσε τα επιπλέον 300 εκατ. δολάρια που προέκυψαν από την αύξηση της τιμής τον τελευταίο χρόνο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «τούρκοι αξιωματούχοι εξεπλάγησαν από φήμες που κυκλοφόρησαν στον ελληνικό Τύπο ότι η Τουρκία προωθεί μυστική ατζέντα για την αγορά της ΔΕΠΑ».
http://www.tovima.gr/